Ζωηφόρος

Νέα πρόκληση Ρεπούση: Ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «Να Μην Αναγνωριστούν Οι Γενοκτονίες των Ποντίων και της Μικράς Ασίας»

Χαμός με επιστολή που φέρεται να υπογράφει η Μ. Ρεπούση

 

Χαμός στους πολιτικούς κύκλους προκαλεί μια επιστολή που φέρεται να έχει γράψει και αποστείλει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. Η επιστολή φέρεται να πήγε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να τους ζητά να κινητοποιηθούν και να απορρίψουν διάταξη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Αντ. Ρουπακιώτη.

Η κυρία Ρεπούση στην εν λόγω επιστολή φέρεται να χαρακτηρίζει προβληματική τη διάταξη που αναφέρεται στην ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου και καλεί τους συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει νομίζω να υπάρξει αντίδραση, πολύ περισσότερο αν κυριαρχήσει η εκδοχή που θέλει η Ν.Δ. που σύμφωνα με πληροφορίες που έχω αυτή τη στιγμή ενσωματώνει ως γενοκτονία ό,τι έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή ως γενοκτονία, δηλαδή και γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», αναφέρει ο συντάκτης της επιστολής που φέρεται να είναι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Η ίδια η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ περιορίζεται – προς το παρόν – σε μια σύντομη δήλωση, η οποία, πάντως, αφήνει να αιωρείται εάν συνέταξε όντως τη συγκεκριμένη επιστολή. «Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει λιτά η κυρία Ρεπούση, αρνούμενη να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2013/05/27/217090/

***

Νέα πρόκληση Ρεπούση: Ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «Να Μην Αναγνωριστούν Οι Γενοκτονίες των Ποντίων και της Μικράς Ασίας»

ΕΛΕΟΣ...Με 1629 ψήφους και κυβερνάει τους Έλληνες..

Ένα έγγραφο που ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αποκαλύπτει το Real.gr.

Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να… αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων! Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/05/blog-post_7946.html

***

Αρνείται η Μ. Ρεπούση με επιστολή της τη διάταξη

για τις Γενοκτονίες Μικράς Ασίας και Ποντίων

Την ώρα που δημοσίευμα διαδικτυακού τόπου έφερε την Ρεπούση να έχει στείλει επιστολή στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των γενοκτονιών, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ διέψευσε το γεγονός, όχι όμως την επιστολή.

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Μια επιστολή που είναι αμφίβολο αν απηχεί τις επίσημες θέσεις της ΔΗΜΑΡ φέρεται να έχει υπογράψει η βουλευτής της κ. Μαρία Ρεπούση, προτρέποντας μάλιστα τους αποδέκτες της να υιοθετήσουν τις θέσεις της. Σύμφωνα με όσα γράφει η κ. Ρεπούση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει «μια προβληματική διάταξη η οποία ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου». Και καθώς η ίδια είναι γνωστό ότι δεν συμμερίζεται τον χαρακτηρισμό της «γενοκτονίας» για τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καλεί «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να «υπάρξει αντίδραση (στη διάταξη αυτή) πολύ περισσότερο», όπως λέει, «όταν την εκδοχή αυτή επιθυμεί να την ενσωματώσει στο νόμο η ΝΔ».

Σημειώνεται όχι μέχρι στιγμής η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καταδικάσει επισήμως την άρνηση της κ. Ρεπούση να αποδεχθεί την γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών, καίτοι αυτές υπενθυμίζεται ότι έχουν αναγνωριστεί και από την Ελληνική βουλή. Απο την πλευρά της τέλος η κα Ρεπούση, με δημοσίευσή της στο twitter διέψευσε ότι η επιστολή απευθυνόταν μόνον προς το ΣΥΡΙΖΑ (όπως έγραψε νωρίτερα το Real.gr που αποκάλυψε το θέμα), χωρίε όμως να διαψεύσει και το περιεχόμενό της.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/05/2013_500971

***

Επιστολή βόμβα της Ρεπούση κατά του αντιρατσιστικού!

"Να αντιδράσουμε για την ενσωμάτωση της γενοκτονίας Ποντίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας" σημειώνει στην επιστολή της η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, κ. Ρεπούση. Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μείζον θέμα έχει προκύψει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή με την αποκάλυψη ότι η Μαρία Ρεπούση απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην συναινέσει στην "προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου".

Η Αγίου Κωνσταντίνου δεν έκρυψε τη έντονη δυσφρρία της για το γεγονός αυτό, με κύκλους του κόμματος να λένε "είναι γνωστές οι προσωπικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση", ενώ τόσο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μέσω της σελίδας της στο facebook όσο και η Επιτροπή Δικαιωμαων του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν την ύπαρξη επιστολής.

Χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής".

 

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή της η κ. Ρεπούση φέρεται να καλεί τη Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει βουλευτές, κόμματα αλλά και δημοσιογράφους προκειμένου να μην περάσει η "προβληματική διάταξη" περί γενοκτονιών.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=211820&catid=9

***

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ

"Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων ήταν

... ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ιστορικών"!

Τώρα σφυρίζει αδιάφορα η ΔΗΜΑΡ μετά την επιστολή της βουλευτού του κόμματος Μαρίας Ρεπούση ότι "Δεν υπήρξαν ποτέ γενοκτονίες Ελλήνων" και έχουν το θράσος οι συνεργάτες του Φ.Κουβέλη να υποστηρίζουν ότι «η άρνηση των γενοκτονίας των Ποντίων ήταν στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ιστορικών»!

Και προφανώς "ο συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης το 1922" που είχε γράψει στο βιβλίο της Ιστορίας η ίδια, γράφτηκε στο πλαίσιο επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρατηρείται στους μεγάλους λιμένες παγκοσμίως!

«Είναι προσωπικές απόψεις. Ήταν στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ιστορικών» λένε συνεργάτες του κ. Κουβέλη». Αυτή την απάντηση δίνουν οι συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη κληθέντες να σχολιάσουν την απίστευτη επιστολή της βουλευτού για να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου»!

Η ύπαρξη της επιστολής αναγνωρίστηκε από την κυρία Ρεπούση σε επικοινωνία που είχαν μαζί της συνεργάτες του κ. Κουβέλη μετά τη δημοσιοποίησή της.

Λίγο πριν, η επίμαχη επιστολή εφέρετο να έχει σταλεί στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου ζητούσε στήριξη, ώστε να μην περάσουν στο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη διατάξεις που θα αφορούν γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή και το διεθνές δίκαιο.

Στη συγκεκριμένη επιστολή γίνεται έκκληση από πλευράς της Μ.Ρεπούση να μην περάσει η «προβληματική διάταξη, που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου», όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.

Κάτι πρέπει να έχει εναντίον των Ποντίων και γενικότερα των Ελλήνων το συγκεκριμένο άτομο. Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο φορές, πέρσι και εφέτος, που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την Γενοκοτνία, η Ρεπούση έφυγε από την αίθουσα!

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD

***

Ρεπούση: Η βέβηλη πράξη της νεοταξικής σατραπείας…

Η διαβόητη Ρεπούση …ξανακτύπησε: Με έγγραφό της ζητά να μην περάσουν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως Γενοκτονίες, αυτές της Μικράς Ασίας και τον Ποντίων!...

Διαβάσαμε το νέο «άθλο» της

ΕΔΩ 

Πριν ακριβώς ένα χρόνο (20 Μαΐου 1912) πάλι με προκλητική αυθάδεια είχε βεβηλώσει τα θύματα της κεμαλικής κακουργίας.

Διαβάστε το άρθρο που είχαμε γράψει τότε, ισχύει και για σήμερα…

ΕΔΩ 

Ρεπούση: Η βέβηλη πράξη της νεοταξικής σατραπείας…

"Και θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν αυτή η Μνήμη χαραζόταν όχι μόνο στων Ελλήνων το νου, αλλά και του κόσμου όλου, προπάντων των μεγάλων, που δε θυμούνται, δε βλέπουν, δεν ακούνε τίποτα για πάμπολλα τερατώδη εγκλήματα απέναντι στο ανθρώπινο γένος -εγκλήματα όχι μόνο παλιά μα και πρόσφατα και νωπά και ζέοντα- εγκλήματα που, μένοντας ατιμώρητα κι αμνημόνευτα, γεννούν άλλα, κι άλλα, κι άλλα, και αποτελούν το άριστο φροντιστήριο της Μεγάλης των Κακούργων Σχολής"

(Μάριος Πλωρίτης: Ξένοι προς το ανθρώπινο είδος, εφημερίδα ΒΗΜΑ, 4-10-1981).

Ένα από τα στυγερότερα ιστορικά εγκλήματα της «Μεγάλης των Κακούργων Σχολής» είναι η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων…

Η ιστορία έχει τελεσίδικα αποφανθεί για αυτό το φρικώδες έγκλημα της κεμαλικής θηριωδίας. Άπειρα είναι τα ιστορικά ντοκουμέντα και το φιλμαρισμένο υλικό της γενοκτονίας των Ποντίων…

Μια μικρή, ελάχιστη συλλογή ιστορικών ντοκουμέντων και φρεσκαρίσματος της Μνήμης, σχετικά με τον αποτροπιασμό της γενοκτονίας των Ποντίων, έχει αναρτηθεί

ΕΔΩ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4548

Εδώ, απλώς θα στηλιτεύσουμε τη μικρόψυχη εθνομηδενίστρια, την υπάλληλο των ιδρυμάτων του Σόρος, η οποία από φιλόλογος, μάς ποζάρει σαν ιστορική αυθεντία: Τη διαβόητη Ρεπούση.

Αυτή λοιπόν η κυρία ΟΧΙ μόνο δεν αναγνωρίζει την Ιστορία, όχι μόνο αναδιατυπώνει και πλαστογραφεί (χωρίς καν να είναι ιστορικός) την ιστορία, σύμφωνα με τα σοφιστικά κελεύσματα της Νέας Τάξης και των χρηματιστηριακών αφεντικών της (με το αζημίωτο), αλλά ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ και τη Μνήμη των θυμάτων της «Μεγάλης των Κακούργων Σχολής»: Της κεμαλικής κακουργίας…

ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ, με αυθάδεια ασυνήθιστη (την αυθάδεια των έμμισθων δωσίλογων), ακόμα και τα ίδια τα δικά της καθεστωτικά ήθη και έθιμα: Το Κοινοβούλιο.

«Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!

Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’;

Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!

Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!

Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!»

Λεπτομέρειες, καθώς και το αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό θα τα βρείτε ΕΔΩ:

http://trelogiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_793.html

Όπως ήδη έχουμε υπογραμμίσει, «σε άλλες εποχές, όπου υπήρχαν έστω και ψήγματα εθνικής και κοινωνικής ευαισθησίας, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες με την προκλητικότητα αυτής της αυθάδους κυρίας. Σήμερα δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και το χειρότερο: Αυτή η κυρία του εθνομηδενιστικού σκότους επιβραβεύεται…».

Και μόνο η στάση αυτής της «επαγγελματίας» του εθνομηδενισμού, καθώς και η στάση ΟΧΙ μόνο του κόμματός της (σφηκοφωλιά νεοταξικών γενίτσαρων), αλλά και όλων των άλλων κομμάτων, δείχνει περίτρανα τη δραματική κατάπτωση της πολιτικής μας ζωής, τη φασίζουσα ισοπέδωση κάθε πολιτικής και ηθικής αξίας, την παρακμιακή αποσύνθεση του καθεστώτος και το ολοκληρωτικό του ΨΕΥΔΟΣ…

Πηγή: http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5783.html

***

Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ για την Ρεπούση.

«Είναι προσωπικές απόψεις». Αυτή την απάντηση δίνουν οι συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στο protothema.gr, κληθέντες να σχολιάσουν την επιστολή της βουλευτού του κόμματος κ. Μαρίας Ρεπούση, να μην συμπεριληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποίηση της...

άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών. 

Η ύπαρξη της επιστολής αναγνωρίστηκε από την κυρία Ρεπούση σε επικοινωνία που είχαν μαζί της συνεργάτες του κ. Κουβέλη μετά τη δημοσιοποίησή της.

Λίγο πριν, η επίμαχη επιστολή εφέρετο να έχει σταλεί στον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου ζητούσε στήριξη, ώστε να μην περάσουν στο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη διατάξεις που θα αφορούν γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή και το διεθνές δίκαιο.

Η κυρία Ρεπούση αναγνώρισε την ύπαρξη της επιστολής, αλλά αρνήθηκε ότι την έστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον μόνο εκεί. «Ήταν στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ιστορικών» λένε συνεργάτες του κ. Κουβέλη.

Στη συγκεκριμένη επιστολή που παρουσίασε η ιστοσελίδα real.gr, γίνεται έκκληση από πλευράς της κυρίας Ρεπούση να μην περάσει η ««προβληματική διάταξη, που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου», όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.

Η επιστολή Ρεπούση έχει προβληματίσει την κυβερνητικά στελέχη, καθώς και βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς,, δεδομένου ότι οι απόψεις τις διέρρευσαν μέσω του Τύπου και όχι επισήμως από την ίδια, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Πηγή: paraskhnio.gr

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7621.html

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel