Ζωηφόρος

Το «σβήσε-γράψε» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου (Ειδήσεις για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο)

Να γεφυρώσουν τις διαφορές τους θα επιχειρήσουν

τη Δευτέρα το απόγευμα οι κυβερνητικοί εταίροι

 

Θα αναζητηθεί συμβιβαστική φόρμουλα για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προκαλεί τριγμούς και δυσλειτουργία στο κυβερνητικό σχήμα

Να βρουν κοινό σημείο επαφής και να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, θα επιχειρήσουν στις έξι το απόγευμα της Δευτέρας, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, αναμένεται να κλείσουν διάφορες εκκρεμότητες που υπάρχουν, ενόψει και της νέας έλευσης της τρόικας στις αρχές Ιουνίου.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να γίνει προσπάθεια να επέλθει συμβιβασμός στη διαμάχη των τελευταίων ημερών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προκαλεί τριγμούς και δυσλειτουργία στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα, ο κάθε αρχηγός θα επιχειρήσει να βάλει και τη δική του ατζέντα, καθώς παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική, από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι παραμένει χωρίς απώλειες ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ, ενώ οι άλλοι δυο εταίροι, εμφανίζουν πάρα πολλά προβλήματα και δεν κερδίζουν - ειδικά το ΠαΣοΚ - από την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από περίπου ένα μήνα - λόγω του Πάσχα και των ταξιδιών στο εξωτερικό των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου - θεωρείται κρίσιμη, διότι υπάρχουν αρκετά ανοικτά θέματα για τα οποία πληθαίνουν οι αντιπαραθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε το περασμένο Σάββατο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, έθεσε το ζήτημα των δυσλειτουργιών στο κυβερνητικό σχήμα και γνωστοποίησε, ότι αυτό θα συζητηθεί στη σύσκεψη, ενώ έκανε λόγο για συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων.

Την ίδια άποψη έχει και ο κ. Κουβέλης που θεωρεί ότι πρέπει να συζητηθεί η λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου, καθώς έχει διαπιστωθεί πως οι υπουργοί, αγνοώντας και την οδηγία του Πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, προχωρούν σε κινήσεις και σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς να ενημερώνουν κανέναν.

Στην κορυφή της σύσκεψης, αναμένεται να βρεθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτη, το οποίο στηρίζουν, τόσο το ΠαΣοΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ, που ζητάνε την άμεση κατάθεση και ψήφισή του, ως έχει και χωρίς αλλαγές.

Στην άλλη πλευρά, η ΝΔ είναι αρνητική για να υπάρξει νέος νόμος και επικαλείται νόμο του 1979, ενώ πάρα πολύ μεγάλος αριθμός βουλευτών της εμφανίζεται διατεθειμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο εάν κατατεθεί με τη σημερινή του μορφή.

Το νομοσχέδιο είναι το βασικό σημείο τριβής των κυβερνητικών εταίρων το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρείται πεδίο ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ επιμένει ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται καλύπτεται από την υπάρχουσα νομολογία, ο κ. Βενιζέλος που θα συναντήσει το μεσημέρι της Δευτέρας τον κ. Ρουπακιώτη, θεωρεί ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο αντιρατσιστικό νόμο επί τη βάση των προτάσεων του ΠαΣοΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επιμένει ότι πρέπει «να προωθηθεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαβούλευσης η οποία όπως είπε- πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως σε επίπεδο Βουλής».

Ενδεικτικό είναι ότι σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη, παρουσία των δυο στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, του γ.γ. της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκου και του βουλευτή Επικρατείας κ. Χρ. Λαζαρίδη, το νομοσχέδιο που χαρακτηρίστηκε «ιδιώνυμο» απορρίφθηκε, ενώ η άποψη που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι πως πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Το ζητούμενο στη σύσκεψη είναι πως θα κινηθεί ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν φέρεται διατεθειμένος να διακινδυνεύσει τη συνοχή και την ενότητα της κυβέρνησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά θα επισημάνει ότι και η ΝΔ έχει ιδεολογικούς προβληματισμούς και δεν μπορεί εύκολα να υποχωρήσει.

Ως εκ τούτου, κεντρικό ερώτημα παραμένει σε ποιο σημείο θα επέλθει συμβιβασμός και ποια «φόρμουλα» θα βρεθεί, ώστε και οι τρεις πλευρές να είναι ικανοποιημένες και να μην υπάρξει διαιώνιση της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης που πλήττει επικοινωνιακά και την κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο και άλλα ζητήματα

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα είναι μονοθεματική και αναμένεται να συζητηθούν και άλλα θέματα, όπως οι εξελίξεις στην οικονομία και οι κυβερνητικές προτεραιότητες, ενόψει και της έλευσης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Στο τραπέζι θα βρεθούν οι αποκρατικοποιήσεις, ο τελικός κατάλογος με τους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, η οριστικοποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου (ο φόρος επί της ακίνητης περιουσίας είναι το μείζον), οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κ.α.

Η ατζέντα αναμένεται να είναι ανοικτή και θεωρείται πολύ πιθανό να συζητηθεί και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος πλέον - με βάση τα νέα δεδομένα και εάν δεν υπάρξει κάτι συγκλονιστικό - τοποθετείται χρονικά στις αρχές Ιουλίου, αφού προηγηθεί το συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο τριήμερο του Ιουνίου.

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=514754

***

Το «σβήσε-γράψε» στα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου,

πριν καταλήξει στα αζήτητα

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τις διορθώσεις-διαγραφές διατάξεων που αποτυπώνονται στο κείμενο του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το οποίο προωθήθηκε αρχικά ως «κατεπείγον» για να καταλήξει μετά από ένα σκληρό ενδοκυβερνητικό μπρα-ντε-φερ, με πρωταγωνιστές το Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη και σειρά άλλων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων, στα αζήτητα.

Κι όμως, είχε προηγηθεί δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα, ότι ρητώς θα προβλέπεται η τιμωρία των εκδηλώσεων υπέρ του ναζισμού. Και προ τριών εβδομάδων φέρεται (συμφωνα με τα παπαγαλακια του Ρουπακιώτη) να ειπώθηκε στον κ. Ρουπακιώτη: «Αφήστε τα όλα και προωθήστε το νομοσχέδιο».

Οι επίμαχες διατάξεις, πάντως, που περιγράφονται στα άρθρα 3 και 4 ήταν διαφορετικές στον αρχικό κείμενο, το οποίο ήταν βασισμένο σε νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Μ. Παπαϊωάννου, καθώς περιόριζαν την απονομή του αδικήματος σε δράστες συγκεκριμένων πράξεων (έκθεση σε κίνδυνο της δημόσιας τάξης στη μία περίπτωση, πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγιών είτε εχθροπάθειας στην άλλη), επισύροντας ποινές φυλάκισης μέχρι και τρία έτη.

Στη διορθωμένη εκδοχή τους που έφτασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης επεκτείνεται η δυνατότητα απονομής τους και σε άλλους «δράστες», αφού δεν απαιτείται πλέον η εκδήλωση και της συνέπειας της παράνομης πράξης για την ύπαρξη του αδικήματος. Συν τοις άλλοις, οι ποινές φυλάκισης ξεκινούν από έξι μήνες και δεν έχουν «όριο», όπως αρχικά προβλεπόταν, στα δύο ή τρία έτη. Το πλαίσιο έτσι γίνεται πιο ευρύ, άρα πιο αόριστο, επομένως και πιο αυστηρό για όποιον μπορούσε να ερμηνεύσει τον νόμο έτσι. Αντίθετα αυξάνονται σημαντικά και στις δύο περιπτώσεις οι χρηματικές ποινές.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη της μορφή η επίμαχη παράγραφος του άρθρου 3 προέβλεπε: «Όποιος από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, και κατ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών έως τριών ετών».

Στη νέα μορφή του νομοσχεδίου διεγράφη η φράση «και κατ' αυτόν τον τρόπο [...] δημόσια τάξη», ενώ η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης απέμεινε ως ελάχιστο όριο οι 6 μήνες. Ανάλογη τροποποίηση επήλθε και στο άρθρο 4, το οποίο αναφέρεται στον δημόσιο εγκωμιασμό ρατσιστικών ενεργειών. Εδώ έχει απαλειφθεί η παράγραφος που αναφέρει ότι για να εκτελεστεί η εν λόγω παράγραφος «απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου».

Οι αντιδράσεις και οι αρχηγοί

Την ίδια ώρα στο προσκήνιο φούντωνε η αντιπαράθεση για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου νόμου. Κύκλοι της Εκκλησίας και του Στρατού άρχισαν να πιέζουν την πλευρά της ΝΔ, εκτιμούν στελέχη του ηγετικού επιτελείου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ώστε να μπλοκαριστεί το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι ρόλο στην ανατροπή αυτή έπαιξε και η προσπάθεια ορισμένων να έρθουν σε επαφή και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Υπάρχουν βέβαια, μεταξύ των νεοδημοκρατών βουλευτών, που αντέδρασαν και νομικοί, οι οποίοι πράγματι πιστεύουν στη μη αναγκαιότητα να κατέβει ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, η θέση του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, η οποία εδράζεται σε παλιότερη άποψη του, τον Δεκέμβριο του 2011, όταν προωθήθηκε πάλι το αντιρατσιστικό από τον τότε υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου - και πάλι τότε μπλοκαρίστηκε και αποσύρθηκε.

Αλλά και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Χαρ. Αθανασίου πιστεύει ότι οι εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά από τον αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα (άρθρο 79).

Η υπόθεση πήρε, πάντως, και στοιχεία προσωπικής βεντέτας, αφού οι ανακοινώσεις του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παν. Μπαλτάκου έπαιρναν απαντήσεις, με απευθείας ανακοινώσεις, από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον κ. Ρουπακιώτη.

 

Και όλα αυτά γίνονταν ενώ ο κ. Σαμαράς ήταν στη Κίνα και ο Ευ. Βενιζέλος στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στη Λειψία.

Ακολούθησε άλλο θέατρο παραλόγου: Το νομοσχέδιο, που αμφισβητούσε πλέον ανοικτά το Μαξίμου, να συζητείται στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής χωρίς να έχει κατατεθεί!

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, όπου παρίσταντο οι Π. Μπαλτάκος, Πρ. Παυλόπουλος, Χρυσ. Λαζαρίδης, Αθ, Μπούρας και Χαρ. Αθανασίου επικράτησε η άποψη να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ενώ ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης δέχτηκε καταιγισμό παραπόνων γιατί δεν ρωτήθηκαν οι παλιοί νομικοί για τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Πάντως κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν αποσυνδέουν τις αντιδράσεις και με τις προαγωγές στα ανώτατα δικαστήρια, τις οποίες θα πραγματοποιήσει ο κ. Ρουπακιώτης, αλλά και τον φημολογούμενο για το καλοκαίρι ανασχηματισμό.

Τελικά το θέμα θα το λύσουν οι τρεις αρχηγοί στη σύσκεψη της Δευτέρας ακολουθώντας μια μεσαία λύση, την οποία ακόμα ψάχνουν τόσο οι νομικοί του Μαξίμου όσο και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=514519

***

Κουτσούμπας: Το αντιρατσιστικό προωθεί την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων

Με το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι αντιδραστικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες στο όνομα της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προωθούν την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι το ναζισμό – που είναι ό,τι πιο αντιδραστικό και εγκληματικό έχει γεννήσει το καπιταλιστικό σύστημα - με τον κομμουνισμό που ιστορικά έχει αποδειχθεί ο πιο συνεπής εχθρός του ναζισμού καταθέτοντας εκατομμύρια θύματα στο αγώνα για να νικηθεί ο ναζισμός», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτές οι προτάσεις δεν έχουν στόχο ούτε το ρατσισμό ούτε τους φορείς του ρατσισμού, αλλά έχουν στόχο – και δεν το κρύβουν – να ποινικοποιήσουν την ταξική πάλη, τους λαϊκούς αγώνες, την κομμουνιστική ιδεολογία».

Αναφερόμενος στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως όταν μιλούν για ανάπτυξη, τότε οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, μπορούν να τρίβουν τα χέρια τους όμως οι εργάτες οι αγρότες, οι επαγγελματίες, πρέπει να ανησυχούν ακόμα περισσότερο.

«Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά από πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, φορέα της ελπίδας, εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας, δεν ακουμπούν τους αγρότες της Καρδίτσας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, τους μικρομαγαζάτορες της περιοχής που έχουν βάλει λουκέτο, τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν χάσει την παραμικρή ελπίδα για προσωπική και οικογενειακή ανάκαμψη», κατέληξε.

Πηγή: http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%AC%CE%BA%CF%81%CF%89%CE%BD

***

Περί αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Γιάννης Κ. Πολίτης

Την ώρα που μουσουλμάνοι ξεσπαθώνουν στην Ευρώπη με φρικιαστικές δολοφονίες και καταστροφή πόλεων, οι εγχώριοι «προοδευτικοί» επιμένουν να προσφέρουν πολιτική κάλυψη στην ανομία με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο.

Μόνο αναγούλα και ερωτηματικά δημιουργεί η επιμονή του Βενιζέλου και του Κουβέλη για την ψήφιση του νομικού αυτού εκτρώματος, με το οποίο ο οποιοσδήποτε από εμάς είναι εν δυνάμει «κατηγορούμενος» για «ρατσισμό».

Η πολιτική σπέκουλα του αποτυχημένου Βενιζέλου και του δεξιόστροφου Κουβέλη, που παίζουν με την ασφάλεια και την ζωή του κόσμου δεν έχει τελειωμό.

Οι αποτυχημένοι πολιτικοί που δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα αποφάσισαν να σώσουν το Ισλάμ και να το βοηθήσουν στην εξάπλωση του.

Τζαμιά, αντιρατσιστικοί νόμοι, ανεξέλεγκτες άδειες διαμονής, άσυλο σε όλους, ΜΚΟ αλληλεγγύης προς μετανάστες, συμβούλια ένταξης, ένας ολόκληρος μηχανισμός έχει στηθεί εδώ και χρόνια, για να εξυπηρετήσει την έλευση και την παραμονή των παράνομων στην χώρα.

Είναι πραγματικά τερατώδες την ώρα που η χώρα και η κοινωνία μας συντρίβεται κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης, την ώρα που οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν και σφάζουν όπου βρουν, οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης, με αρωγούς το ΣΥΡΙΖΑ, τους ακροαριστερούς και τον Καμίνη, να θεωρούν ότι το άσχετο και ιδεοληπτικό αυτό νομοσχέδιο θα δώσει λύση σε προβλήματα και δεν θα δημιουργήσει καινούρια και χειρότερα.

Θα ήθελα να δω τί θα λένε οι ιδεοληπτικοί την ώρα που θα ζούμε την δική μας Στοκχόλμη. Την ώρα που θα ξεχυθούν από τα παράνομα τζαμιά στις συνοικίες γκέτο οι μουλάδες Ταλιμπάν με το αγριεμένο μάτι και όποιον πάρει ο Χάρος στην κυριολεξία. Αλλά τί ρωτάω; Αυτοί είναι ικανοί να πετάνε τις μηνύσεις για ρατσισμό σε όποιον δεν κάτσει να τον σκοτώσει ή να του κάψει την περιουσία η φανατίλα. Αλλά που να γνωρίζουν από τα κυριλέ προάστια, όπου διαβιούν;

Ο σεβασμός και η ανοχή προς το διαφορετικό είναι αμοιβαία, ποτέ μονόπλευρα. Η Ευρώπη ως προς το μεταναστευτικό (και όχι μόνο) ζει τον μύθο της. Οταν θα ξυπνήσει θα είναι ήδη πολύ αργά.

Αλήθεια η κυρία Μάλστρομ και ο κύριος Μούζνιεκς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες με τις ιδεοληπτικές θεωρίες περί ένταξης, τί έχουν να πουν για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη;

Οτι π.χ. οι Σουηδοί δεν ήταν αρκετά αντιρατσιστές;

Ότι οι Βρετανοί δεν ήταν αρκετά ανεκτικοί, που πιο πολλά επιδόματα παίρνουν οι ξένοι από τους ντόπιους;

Το αντιρατσιστικό δεν είναι το μείζον θέμα ούτε της χώρας, ούτε της Ευρώπης. Ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, αυτό που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν πολύ πιο αυστηρή νομοθεσία ως προς την είσοδο και την παραμονή αλλοδαπών στην χώρα, ειδικά όσων κατάγονται από περιοχές, όπου σφάζονται καθημερινά.

Ως εκ τούτου θεωρώ πως η αυριανή συζήτηση, για την οποία επιμένει ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, θα πρέπει να είναι και η ταφόπλακα των (απο)κομμάτων τους. Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί πλέον θέτουν την ζωή μας σε κίνδυνο ανοιχτά και μάλιστα στο όνομα της (Ταλιμπανικής) προόδου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μίας θρησκευτικής κοινότητας, η οποία εκτρέφει στους κόλπους της ανθρώπους-βόμβες.

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2356.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel