Ζωηφόρος

Απάντηση στον Όλι Ρεν - Μέρος Β΄

Λύση ευρωπαϊκή και όχι ανανική!

 

Την προηγούμενη Κυριακή ασχολήθηκα με τον  Επίτροπο Οικονομικών της Ευρ. Ένωσης Όλι Ρεν που διετέλεσε και Επίτροπος για τη διεύρυνση της Ένωσης. Έγραψα ότι κακώς πιέζει για επανένωση της Κύπρου αυτήν τη στιγμή που έχει άμεση προτεραιότητα η ανόρθωση της οικονομίας της Μεγαλονήσου. Για να μην νομισθεί ότι ως Έλληνες είμαστε αντίθετοι στη μελλοντική επανένωση και ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κάνω σαφές ότι η αντίρρησή μου προς τον κ. Ρεν έχει δύο σκέλη: Το χρονικό και το ποιοτικό.

Ουδείς λογικός άνθρωπος και μάλιστα Έλληνας θέλει να μείνει διχοτομημένη η Κύπρος. Αλλά τώρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή να μπλέξουμε το πολιτικό με το οικονομικό ζήτημα. Η επανένωση, δηλαδή η κατάργηση της γραμμής Αττίλα και η νόμιμη παρουσία Τουρκοκυπρίων στη διοίκηση του κράτους, μπορεί να συζητηθεί μετά από λίγα χρόνια, αφού τροχιοδρομηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Στον ποιοτικό τομέα η οποιαδήποτε μορφή επανένωσης πρέπει να απαντά στα ακόλουθα ερωτήματα:

Θα αποχωρήσει οριστικά ο κατοχικός στρατός; Αν παραμείνει ο τουρκικός Αττίλας  οι Ελληνοκύπριοι θα είναι υπό τη μόνιμη απειλή ενός εισβολέως νομιμοποιημένου πλέον από ΟΗΕ και Ευρώπη!

Θα φύγουν όλοι οι έποικοι που ήλθαν από την Ανατολία, δηλαδή από τα βάθη της ασιατικής Τουρκίας; Οι Τουρκοκύπριοι, παρά την εγκληματική συμπεριφορά πολλών εξ αυτών, καλώς ή κακώς ήσαν και μπορούν να ξαναγίνουν υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι  έποικοι, όμως, δεν έχουν καμμία νομική ή πολιτιστική σχέση με την Κύπρο. Απλώς αλλοιώνουν καθοριστικά τον πληθυσμό. Δυστυχώς η αριστερή διακυβέρνηση Χριστόφια έκανε απαράδεκτες υποχωρήσεις σ’ αυτό το θέμα. Ελπίζω να μην τις επαναλάβει ο κ. Αναστασιάδης.

Θα κατοχυρώνεται η ελευθερία διακίνησης και εγκατάστασης για όλους τους Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες ή θα ξαναδούμε ρατσιστικές παρεμποδίσεις όπως αυτές του σχεδίου Ανάν;

Ποιος θα εγγυάται σε μία επανενωμένη Κύπρο ότι δεν θα ξαναγίνουν οι Τουρκοκύπριοι όργανα της Άγκυρας; Θυμίζω τη δημόσια ομολογία στελεχών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ότι έβαζαν βόμβες σε τζαμιά για να ριζοσπαστικοποιήσουν την τουρκική κοινότητα!

Θα μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να διατηρήσουν την ελληνική σημαία και την ελληνορθόδοξη παιδεία ή θα δούμε ύπουλες ανθελληνικές διατάξεις σαν αυτές του σχεδίου Ανάν;

Αξιότιμε κ. Ρεν, συζητούμε μία λύση ευρωπαϊκή και όχι Ανανική!

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel