Ζωηφόρος

Επίθεση κατά Κουράκη και Σισανίου Παύλο από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο

«Ως νεώτεροι ραγιάδες, δυστυχώς, σκύψαμε πια το κεφάλι

και λέμε στη Πολιτεία το γνωστό "σφάξε με Αγά μου, ν' αγιάσω"!»

 

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου μετά και τη δήλωση Κουράκη στο συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά". Ταυτόχρονα αναφέρεται και στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διδασκαλία του Κορανίου στους μουσουλμάνους μαθητές αλλά την άρνηση του κόμματος αυτού στη δήλωση του θρησκεύματος από τους Χριστιανούς μαθητές. Γράφει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης:

«Στη δική μας Ιερά Μητρόπολη κατά το έτος 2011 παρεχώρησε μόνο μια οργανική θέση, στην οποία διορίσαμε έναν και μόνον Εφημέριο! Κατά το έτος 2012 μας έδωσαν πάλι μια οργανική θέση! Δηλ. ολόκληρο το έτος 2012 διορίσαμε πάλι ένα και μόνο Εφημέριο!!!!! παρά το γεγονός ότι εξεκενώθησαν περισσότερες από δέκα οργανικές θέσεις Εφημερίων, καθ' όσον ισάριθμοι ιερείς υπέβαλαν την παραίτησή τους για να συνταξιοδοτηθούν! Ας μη ανησυχεί, λοιπόν ο κ. Κουράκης, διότι -και αν ακόμη συνεχισθή η σημερινή σχέσις Εκκλησίας και Κράτους- σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΕΡΕΙΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ με διορισμό, για να μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο:! Αν λοιπόν ο κ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλόπιστος πράγματι έναντι της Εκκλησίας και έξυπνος άνθρωπος, ώφειλε να μην εκθέτει τον εαυτόν του και την "αριστερά" που εκπροσωπούσε σύμπασα στο συνέδριο, με τις "πολιτικές κουταμάρες", κατ΄ Άνθιμον λέγω, καθ' όσον η οικονομική καταστροφή στην Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνον έχει ήδη προγραμματισθή, μάλιστα δε χωρίς την παραμικρή αντίσταση από μέρους μας, αλλά και μεθοδικά εφαρμόζεται ήδη! Παρά ταύτα την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει 240 μουφτήδες για την εξυπηρέτηση των Μουσουλμάνων μαθητών της Βορείου Ελλάδος να διδάσκονται το Κοράνι, δίχως την αντίδραση της αριστεράς για την εξοφθαλμαία όχι μόνο δήλωση του θρησκεύματός τους, αλλά και την ενίσχυση της διδασκαλίας ξεκάθαρα και μόνο του Ισλαμ στα εκεί σχολεία και τη διαφορετική μεταχείριση εντός Ελληνικής επικράτειας μεταξύ μουσουλμάνων μαθητών (οι οποίοι και δικαιούνται και υποχρεούνται στη δήλωση του θρησκευματός τους) και των Χριστιανών για τους οποίους επιθυμεί το αντίθετο, ούτε να το δικαιούνται ούτε και να υποχρεούνται στη δήλωση θρησκεύματος, προβαίνοντας σε σαφή και η ίδια η αριστερά, διάκριση υπέρ της δημοσιοποίησης εν τοις πράγμασιν, του μουσουλμανικού μόνο θρησκεύματος! (Ενέχει κάποιου είδους "ρατσιστική" διάκριση άραγε αυτό;) Είδατε άραγε κάποια δυναμική αντίδραση από τους παράγοντες της εκκλησιαστικής Διοικήσεως; Όχι, βέβαια! Ως νεώτεροι ραγιάδες, δυστυχώς, σκύψαμε πια το κεφάλι και λέμε στη Πολιτεία το γνωστό "σφάξε με Αγά μου, ν' αγιάσω"! Την ώρα που η Γαλλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απελαύνοντας ιμάμηδες που όπως αναφέρει έχουν στόχο να " μονοπωλήσουν, τις σχολικές διαδικασίες και να επέμβουν βαθειά στις συνειδήσεις" εμείς εγίναμε ήδη ραγιάδες, σκλάβοι των ξένων Αφεντάδων, στη Χώρα μας! Δεν το έχετε καταλάβει; Δώσαμε τα φώτα του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο όλο και τώρα επιλέγουμε το σκότος;»

Κι ακόμη:

«…Από τους Σεβ. Ιεράρχες Μέλη, Εισηγητές ή Διοργανωτές του Συνεδρίου δεν ακούσαμε  κάτι σχετικό με τον εφημεριακό μας κλήρο, την προσφορά  και το έργο του,  εν προκειμένω! Μόνο ελάχιστες  εκ των υστέρων "διευκρινήσεις", και αυτές εξαιτίας της, εκ των υστέρων,  δημοσιότητας που έλαβαν,  οι πάγιες εξάλλου,  θέσεις της Αριστεράς,  διατυπωθείσες εκ μέρους του κυρίου Κουράκη, στις οποίες ωστόσο  δεν διατυπώθηκαν σοβαρές  ενστάσεις από πλευράς της Εκκλησίας,  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου!  Ούτε επίσης και από τον αγαπητό μας Ιεράρχη της Βορείου Ελλάδος, Σεβ. Σισανίου κ. Παύλο, ο οποίος  τώρα τελευταία εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στα ΜΜΕ και με τις δηλώσεις του κατακεραυνώνει ΜΟΝΟ την "Χ.Α.", παραβλέποντας όμως το γεγονός, ότι και η Αριστερά έχει αποδείξει την βάσει αδιάσειστων, διεθνών ιστορικών τεκμηρίων, την  κατοχυρωμένη της από ετών  θέση,  στα  άκρα του πολιτικού φάσματος, έχοντας διαπράξει θηριωδίες εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού! Εσημειώσαμε όλως ιδιαιτέρως τήν ιδική του ομολογία, ότι οι εργάτες στο Μαντούδι της Ευβοίας τον εχαρακτήριζαν ως Αριστερό!

_________Στο ethnos.gr αναγνώσαμε τα εξής:

«Φίλοι της Αριστεράς, γνώρισα αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους -διότι υπάρχουν και κάλπικοι- πριν 30 χρόνια στο Μαντούδι, τότε με τον Μποδοσάκη αν θυμάστε, ήμουν με τους κατοίκους, μιλούσα σε αυτούς και μου έλεγαν «μα εσύ είσαι δικός μας, Αριστερός». Λοιπόν, δεν είμαι αριστερός, γιατί αν γίνω θα φτωχύνω, ως χριστιανός και ιεράρχης.....» είπε στο συνέδριο ο μητροπολίτης Σιατίστης.

_______________Εμείς, λοιπόν, σημειώνουμε τις λίγες αυτές γραμμές μόνο και μόνο για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας προς τον ασεβέστατο  κ. Κουράκη, ο οποίος, ως Βουλευτής,  αμείβεται αδρά από τον φορολογούμενο πιστό Ἐλληνα πολίτη-μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αν ακολουθήσουμε τον τρόπο, με τον οποίο συλλογίζεται αυτός ο "πολιτικές κουταμάρες", κατ΄ Άνθιμον, λέγω, εισηγούμενος κ. Βουλευτής, θα ΄πρεπε και εμείς οι της Εκκλησίας άνθρωποι, παράλληλα προς το δικό του "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΗΜΟ" να εισηγηθούμε τη θέσπιση ενός άλλου φόρου, που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε "ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΣΗΜΟ" ή "ΚΟΥΡΑΚΗ-ΟΣΗΜΟ", αν το προτιμάτε, ήτοι οι αριστεροί πολίτες να καταβάλλουν ένα φόρο, από τον οποίο θα πληρώνωνται οι Βουλευτές της παρατάξεώς τους! Γιατί άραγε εμείς οι χριστιανοί, εάν συγχρόνως δεν είμαστε  και αριστερόστροφοι, Έλληνες πολίτες να πληρώνουμε φόρους, από το προϊόν  των οποίων εισπράττει κάθε μήνα τον παχυλό του μισθό ο κ. Κουράκης ως Βουλευτής ή και τα Κόμματα της Αριστεράς, τα οποία εισπράττουν την  σχετική κρατική επιδότηση από το Κρατικό Ταμείο; Αλλ' επ' αυτού θα επανέλθουμε προσεχώς με νεώτερο σημείωμά μας.

______________Όλα αυτά λέγονται από τον κ. Κουράκη σε μια εποχή, κατά την οποία σε καιρούς χαλεπούς λίαν και εσχάτης ένδειας ο κ. Πρόεδρος της Βουλής πολύ πρόσφατα προέβη στην προμήθεια 170 τεμαχίων φορητών ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Laptops), αξίας πάνω από 140.000 € , δηλ. ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ (50.000.000) περίπου -για να μη λησμονούμε και  την δραχμούλα μας, τους οποίους υπολογιστές και προσέφερε ως δώρο στους νεοεκλεγέντες Βουλευτές μας, χωρίς καν να ερευνήσει αν γνωρίζουν τη χρήση τους και αν θα τους χρησιμοποιήσουν!!!!!!!! Σε μια εποχή, κατά την οποίαν δημοσιοποιείται πως διά προγενέστερου νόμου,  οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, φορολογούνται για  μόλις το 30 τοις εκατό του εισοδήματός τους, έχοντας αφορολόγητο το 70 τοις εκατό,  εν αντιθέσει προς όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που στενάζουν!  (βλεπε παρακάτω δημοσίευμα).  Γι αυτές τις σπατάλες του δημοσίου χρήματος σε καιρούς, επαναλαμβάνω,  εσχάτης ένδειας ο κ. Κουράκης δεν αρθρώνει λόγο!»

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανάρτηση του ιστολογίου του Μητροπολίτου Καλαβρύτων ΕΔΩ http://mkka.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel