Ζωηφόρος

Τι (δεν) λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία

Μια γκάφα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη ήταν αρκετή για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την Εκκλησία και να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις που αποδείχθηκαν εφιάλτης για τους αριστερούς εχθρούς της ορθοδοξίας.

Όπως αποκαλύπτει μια πιο προσεκτική έρευνα στις θέσεις που διατυπώνουν εδώ και καιρό οι συνιστώσες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι προτάσεις Κουράκη για «χριστιανικό φόρο» όχι μόνο δεν ήταν «προσωπικές απόψεις», αλλά αντίθετα αποτέλεσαν την ορθή αποτύπωση των ακραία αντιεκκλησιαστικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο ένα μικρό μέρος ενός συνολικού σχεδίου εξαφάνισης της Εκκλησίας και δήμευσης της περιουσίας των ιερών μονών!

Η (προσεχτικά στημένη) φιέστα της Θεσσαλονίκης με το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» τινάχτηκε στον αέρα και γκρέμισε το προφίλ της νηφάλιας πολιτικής δύναμης που έχτιζε με κόπο εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύοντας στις ψήφους των χριστιανών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να χρησιμοποιήσει το εν λόγω συνέδριο ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συσφίξει τις σχέσεις του με το ποίμνιο και να κλείσει παλιές πληγές. Ωστόσο, επειδή η αλήθεια δύσκολα κρύβεται, η πρόταση Κουράκη για επιβολή «χριστιανικού φόρου» (η οποία στο παρελθόν έχει διατυπωθεί από πολλά αριστερά στελέχη) απλώς δικαίωσε όσους έβλεπαν εκλογικές σκοπιμότητες πίσω από τη «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Ψύχραιμοι παρατηρητές, που έβλεπαν με καχυποψία τον ξαφνικό «έρωτα» του κ. Τσίπρα για την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο, υποστήριζαν (σε άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις τους) ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τότε θα δείξει το πραγματικό πρόσωπό του. Δεν χρειάστηκε καν να φτάσουμε έως εκεί, αφού ο κ. Κουράκης επιβεβαίωσε απλώς την παγιωμένη εικόνα που υπάρχει εδώ και χρόνια για το αριστερό μένος κατά της Εκκλησίας. Αυτό που κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι προτάσεις Κουράκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προέκταση του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος Τσίπρα με τις ακραίες συνιστώσες. «Θα πρέπει να επανεξεταστούν τα χρυσόβουλα και όλοι οι συναφείς τίτλοι με τους οποίους δίνονται ιδιοκτησιακά δικαιώματα στην Εκκλησία και στις μονές, και να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών» αναφέρει το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος που δείχνει τη διάθεση όχι μόνο να τεθεί θέμα μισθοδοσίας των κληρικών αλλά και συνολικά θέμα δήμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας! Ακόμη σαφέστερα διατυπώνει την ίδια θέση η συνιστώσα Ριζοσπάστες. Στην ιστοσελίδα της περιλαμβάνεται το επίσημο κείμενο θέσεων με ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου 2012 όπου ζητείται «διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας, κρατικοποίηση της μεγάλης μοναστηριακής περιουσίας, εκτός της αναγκαίας για τη γεωργοκτηνοτροφική κάλυψη των μονών και μισθολογική υπαγωγή των ιερέων όλων των δογμάτων στις αντίστοιχες εκκλησιαστικές Αρχές όπως ίσχυε πριν από τη Χουντα».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σε επιστολή του προς τους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ το 2009 ανέφερε: «Διεκδικούμε την εξίσωση όλων των θρησκευτικών δογμάτων και θεωρούμε ανεπίτρεπτη την πρωινή προσευχή στα σχολεία».

Κατόπιν όλων αυτών ξεκάθαρα προκύπτει ότι το «άδειασμα» Κουράκη από την Κουμουνδούρου και η αποδοκιμασία των θέσεων που εξέφρασε, αποσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο στον κατευνασμό των αρνητικών εντυπώσεων μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Αυτή η αντίδραση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια εξαφάνισης των ακραίων (αλλά πραγματικών) θέσεων, που έχει ως μοναδικό στόχο να «αποκοιμήσει» την κοινωνία και να αποτινάξει τους φόβους της πιο συντηρητικής μερίδας των ψηφοφόρων. Ευτυχώς όμως ο ασυγκράτητος Κουράκης είχε «θεία φώτιση» και αποκάλυψε όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και την τεράστια υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ: Οι ίδιοι που εγκαλούσαν την Εκκλησία και εξύβριζαν τον μακαριστό Χριστόδουλο την περίοδο των ταυτοτήτων λέγοντας ότι η μη διαγραφή του θρησκεύματος καταπατά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, έρχονται τώρα, 10 χρόνια μετά, να υιοθετήσουν πλήρως τις θέσεις του προτείνοντας την καταγραφή όλων των Χριστιανών.

Μπούμερανγκ το συνέδριο για την Αριστερά

Η όλη προσπάθεια πάντως με το συνέδριο της Αριστεράς τελικώς αποδείχθηκε μπούμερανγκ για την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού πέτυχε ακριβώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Αφενός μεν αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου η Εκκλησία και ειδικότερα ο ιερός κλήρος βγήκαν πολύ πιο ενισχυμένοι. Η αστραπιαία καταδίκη της πρότασης Κουράκη για τον «χριστιανικό φόρο» συνοδεύτηκε από ομοβροντία δηλώσεων των κομμάτων υπέρ της συνέχισης καταβολής της μισθοδοσίας του κλήρου από το κράτος, κάτι που τελικά ανάγκασε ακόμη και τον κ. Τσίπρα να πράξει το ίδιο, ανοίγοντας μέτωπο με τις συνιστώσες του που ουσιαστικά ένιωσαν να «αδειάζονται». Και όχι μόνο αυτό! Τα περισσότερα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί έκλεισαν κάθε παράθυρο εφαρμογής αντιεκκλησιαστικών αποφάσεων στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα ακόμη και προς τους ξένους δανειστές που στο παρελθόν είχαν θέσει τέτοια ζητήματα. Τελικά το εν λόγω συνέδριο αποδείχθηκε πραγματικά χρήσιμο!

Δημήτρης Ριζούλης

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr/content/13319/%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel