Ζωηφόρος

Συγκλονιστική εξομολόγηση της 15χρονης Μαλάλα (βίντεο)

Μαθήματα ζωής παραδίδει η 15χρονη Μαλάλα Γιουζουφζάι, η οποία επέζησε αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν λόγω της καμπάνιας της για την ελεύθερη εκπαίδευση των κοριτσιών στην πατρίδα της.

 

Η 15χρονη, η οποία βρίσκεται πλέον στη Βρετανία, εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα πριν υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση και μίλησε για τη δημιουργία ενός ταμείου, το οποίο θα βοηθήσει στην επίτευξη του οράματός της.

«Σήμερα μπορείτε να δείτε ότι είμαι ζωντανή. Μπορώ να μιλήσω, μπορώ να σας δω, μπορώ να τους δω όλους και σήμερα μπορώ να μιλήσω και γίνομαι καλύτερα μέρα με τη μέρα. Είναι μόνο χάρη στις προσευχές του κόσμου, γιατί όλος ο κόσμος – άντρες, γυναίκες, παιδιά - όλοι προσευχήθηκαν για μένα. Χάρη σε αυτές τις προσευχές, ο Θεός μου έδωσε αυτή τη νέα ζωή και αυτή είναι μία δεύτερη ζωή. Θέλω να υπηρετήσω τον κόσμο και θέλω όλα τα κορίτσια, όλα τα παιδιά, να λάβουν εκπαίδευση και γι'αυτό το λόγο δημιουργήσαμε το Ταμείο Μαλάλα», όπως είπε.

Η Μαλάλα είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση σε σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν τον Οκτώβριο, «επειδή προωθούσε την κοσμική αρχή», σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, που έχουν προειδοποιήσει μάλιστα ότι θα της επιτεθούν εκ νέου.

Η σφαίρα είχε αφαιρεθεί από το κεφάλι της 15χρονης στο Πακιστάν και στη συνέχεια η Μαλάλα διακομίστηκε στη Βρετανία για περαιτέρω θεραπεία.

πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/276691/sygklonistiki-exomologisi-tis-15hronis-malala-vinteo

***

«Αισθάνομαι καλά» λέει η Πακιστανή που πυροβολήθηκε από Ταλιμπάν

Με επιτυχία στέφθηκαν οι εγχειρήσεις στις οποίες επεβλήθη η Πακιστανή έφηβη που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από Ταλιμπάν λόγω της ακτιβιστικής της δράσης, και όπως λέει η ίδια, αισθάνεται καλά μετά από δυο εβδομάδες απανωτών επεμβάσεων.

«Είμαι χαρούμενη που και οι δυο επεμβάσεις ήταν επιτυχείς. Μπορώ να περπατήσω λίγο και αισθάνομαι καλύτερα» δηλώνει ικανοποιημένη η 16χρονη Μαλάλα, η οποία μετά την επίθεση που δέχτηκε λόγω του αγώνα που δίνει για τα δικαιώματα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μπέρμινγχαμ στην Βρετανία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αναμένει να αναρρώσει πλήρως μέσα σε ένα μήνα.

Οι γιατροί της τοποθέτησαν στρώμα από τιτάνιο στο κρανίο και εμφύτευσαν συσκευή στον κοχλία για να αποκαταστήσουν την ακοή της στο αριστερό της αφτί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς δεν θα χρειαστεί άλλες επεμβάσεις στον εγκέφαλο και δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα μετά τον σοβαρό της τραυματισμό.

Λίγο μετά τον πυροβολισμό της, ο εγκέφαλος της Μαλάλα είχε πρηστεί επικίνδυνα και οι γιατροί στο Πακιστάν ουσιαστικά της έσωσαν την ζωή, αφαιρώντας από ένα κομμάτι του κρανίου στο μέγεθος ενός χεριού. Αν δεν είχε γίνει αυτό, η ενδοκρανιακή πίεση θα προκαλούσε βλάβη στον εγκέφαλό της και πιθανότατα θα την σκότωνε.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63777611

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel