Ζωηφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή"

Ιερώνυμος: Είμαστε θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας

Συνέντευξη στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ

«Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

 

«Δε θέλω να έχω έναν σύμβουλο που να υπογράφει πριν από εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυνος. Έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη δημοκρατία» και κάλεσε αυτούς που – όπως είπε- δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας.

Ακόμα ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

επισημαίνοντας ότι μεγάλο λάθος είναι ότι έχει απο-ιεροποιηθεί και ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Καταλήγοντας, ο κ, Ιερώνυμος ανέφερε ότι το φιλότιμο του Έλληνα αποτελεί ελπίδα αισιοδοξίας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ΣΚΑΪ, τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας για την πρωτοβουλία «Όλοι μαζί Μπορούμε».

 

Πηγή: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/10/blog-post_9901.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel