Ζωηφόρος

«Πόλεμος» για την…. αλβανική γλώσσα

Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα… αλβανικά με αποτέλεσμα να έχουμε νέο πεδίο δόξης λαμπρό της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για την απόφαση του δήμου Δομοκού και του δημάρχου Στέλιου Σύρρου ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει στη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά που ζουν μόνιμα στο δήμο και κατάγονται από τη γειτονική χώρα.

 

Ο δήμαρχος του Δομοκού είπε ότι το μάθημα των αλβανικών θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και για μια ώρα. Ο κ. Στέλιος Σύρος είπε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια του Καλλικράτη και προβλέπεται από το Συμβούλιο Ένταξης των Μεταναστών. Ο κ. Σύρος ξεκαθάρισε ότι το μάθημα θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα και θα μπορούν να το παρακολουθούν παιδιά μεταναστών τα οποία διαβιούν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα μας. Τέλος αναρωτήθηκε γιατί δέχεται αυτή την επίθεση. Επίθεση που ξεκίνησε ο πρώην βουλευτής και διευθυντής του πολιτικού γραφείου στη Βουλή του Νίκου Μιχαλολιάκου, Απόστολος Γκλέτσος (όχι ο γνωστός ο ξάδελφος) ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ας κοιτάξουν να έχουν πετρέλαιο και θέρμανση τα σχολεία, ας προσέξουν τα δρομολόγια που παίρνουν τα παιδιά από τα γειτονικά χωριά, ας προσέξουν τα Ελληνόπουλα που πεινάνε στα σχολεία. Όταν το αλβανικό κράτος δεν έχει δείξει καμία ευαισθησία προς τους Έλληνες πολίτες της Βορείου Ηπείρου εμείς δεν μπορούμε να τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τέτοιες ενέργειες και να ενεργούμε διαφορετικά. Όταν δεν υπάρχει κανένα σχολείο στη Βόρεια Ήπειρο, όταν δεν υπήρχε καμία εκκλησία και τα τελευταία χρόνια οργανώνεται η Ορθοδοξία στην Αλβανία, όταν προσπαθούν τον συμπαγή ελληνικό πληθυσμό να τον υποβαθμίσουν, όταν προσπαθούν τις μειονοτικές περιοχές να τις εξαφανίσουν, εμείς πως θα απαντήσουμε σαν ελληνικό κράτος. Τι θα απαντήσουμε ως αρμόδιοι φορείς; Με άνοιγμα σχολείων;»

Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/10/24/185741/

***

Η αλβανική γλώσσα θα διδάσκεται σε σχολεία του Δομοκού

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση του δήμου Δοκοκού να προχωρήσει στη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά που ζουν μόνιμα στο δήμο και κατάγονται από τη γειτονική χώρα. Με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Λαμία δηλώνει αντίθετη με την απόφαση του δήμου και θεωρεί την κίνηση αυτή απαράδεκτη.

Ο πρώην βουλευτής και διευθυντής του πολιτικού γραφείου στη Βουλή του Νίκου Μιχαλολιάκου, Απόστολος Γκλέτσος κάλεσε τους δημάρχους να ασχολούνται περισσότερο με τα προβλήματα του τόπου τους:

«Ας κοιτάξουν να έχουν πετρέλαιο και θέρμανση τα σχολεία, ας προσέξουν τα δρομολόγια που παίρνουν τα παιδιά από τα γειτονικά χωριά, ας προσέξουν τα Ελληνόπουλα που πεινάνε στα σχολεία. Όταν το αλβανικό κράτος δεν έχει δείξει καμία ευαισθησία προς τους Ελληνες πολίτες της Βορείου Ηπείρου εμείς δεν μπορούμε να τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τέτοιες ενέργειες και να ενεργούμε διαφορετικά. Όταν δεν υπάρχει κανένα σχολείο στη Βόρεια Ηπειρο, όταν δεν υπήρχε καμία εκκλησία και τα τελευταία χρόνια οργανώνεται η Ορθοδοξία στην Αλβανία, όταν προσπαθούν τον συμπαγή ελληνικό πληθυσμό να τον υποβαθμίσουν, όταν προσπαθούν τις μειονοτικές περιοχές να τις εξαφανίσουν, εμείς πως θα απαντήσουμε σαν ελληνικό κράτος. Τι θα απαντήσουμε ως αρμόδιοι φορείς; Με άνοιγμα σχολείων;»

Ο δήμαρχος του Δομοκού από την πλευρά του απάντησε ότι το μάθημα των αλβανικών θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και για μια ώρα. Ο κ. Στέλιος Σύρος είπε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε στα πλαίσια του Καλλικράτη και προβλέπεται από το Συμβούλιο Ενταξης των Μεταναστών. Ο κ. Σύρος ξεκαθάρισε ότι το μάθημα θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα και θα μπορούν να το παρακολουθούν παιδιά μεταναστών τα οποία διαβιούν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα μας. Τέλος αναρωτήθηκε γιατί δέχεται αυτή την επίθεση.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σε ειδική τελετή, παρουσία του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα. Οπως γράφει το lamiastar, τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές δασκάλους, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμος.

Πηγή: http://gr.news.yahoo.com/η-αλβανική-γλώσσα-θα-διδάσκεται-σε-σχολεία-του-172918084.html

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel