Ζωηφόρος

Έλλειψη ανάλογης πρεμούρας, του Σπυρίδων Παπακωστόπουλου,

Έλλειψη ανάλογης πρεμούρας

του Σπυρίδων Παπακωστόπουλου

Θεολόγου-Νομικού

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος και δικαίως διαμαρτυρήθηκε για την πολιτισμική προσβολή που υπέστη ο ελληνικός λαός, από το γερμανικό περιοδικό FOCUS, σχετικά με άσεμνο φωτομοντάζ επί του αρχαιοελληνικού αγάλματος της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ. Όμως, ως Έλληνες, δεν επιδείξαμε την ίδια πρεμούρα, τον ίδιο ζήλο, την ίδια οργή και για το, υφέρπον στην επικαιρότητα, θέμα της αποκαθήλωσης του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ από τους δημόσιους χώρους της πατρίδας μας.

Είναι κρίμα, πραγματικά, να βάλλεται να προσβάλλεται βάναυσα, άκομψα και προκλητικά, σχεδόν καθημερινά, το ΘΕΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση. Πού είναι οι ηθικές αντιστάσεις αυτού του λαού; γιατί μιλάνε μόνο λίγοι; έως πότε η σιωπή μπορεί να αντικαθιστά τη φανερή ομολογία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ;

Τον τελευταίο καιρό, μόλις πρόσφατα, δύο απαράδεκτα γεγονότα είδαν το φως της επικαιρότητας σχετικά με λεκτική και οπτική βλασφημία εναντίον του ΧΡΙΣΤΟΥ. Το πρώτο με τον τραγουδιστή ELTON JOHN, που αποκάλεσε ομοφυλόφιλο τον ΧΡΙΣΤΟ και το δεύτερο αφορά σε εικονογράφηση σχολικού εγχειριδίου δημοτικού σχολείου της Ινδίας, όπου απεικονίζεται ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ως νυκτόβιος περιηγητής των μεταμεσονύχτιων "πολιτιστικών κέντρων" να κρατά τσιγάρο στο αριστερό χέρι και ένα ποτήρι με ποτό στο δεξί.

Φαντασθείτε ανάλογης θρησκευτικής προσβολής περιστατικά να είχαν συμβεί στο ΙΣΛΑΜ. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα είχε συμβεί. Μόλις πριν δύο χρόνια ο προπετής και αφελής (;)Δανός σκιτσογράφος, που "τόλμησε" να μετατρέψει σε καρικατούρα τον Μωάμεθ, μέχρι και τώρα κρύβεται, ένω η Δανία, μπρος στο ενδεχόμενο να παραδοθούν στο πυρ οι Πρεσβείες της ανά τον μουσουλμανικό κόσμο, ζήτησε συγγνώμη.

Σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ανάλογης βαρύτητας αντιδράσεις από το χριστιανικό κόσμο για τις εν λόγω προσβολές. Όμως, υπάρχει μια λέξη κλειδί, που θέτει τα όρια του επιτρεπτού και μη επιτρεπτού και καθορίζει σημαντικά το επίπεδο αφύπνισης ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η λέξη αυτή ονομάζεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

πηγή: http://exagorefsis.blogspot.com/2010/02/blog-post_30.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel