Ζωηφόρος

Η «ηθική» του σύγχρονου ελληνικού σχολείου,

Η «ηθική» του σύγχρονου ελληνικού σχολείου

Υπάρχουν γεγονότα που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό σχολείο νοσεί πνευματικά. Αλλά κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με την ασθένειά του ή όσοι ασχολούνται απευθύνονται σε λάθος γιατρούς και έτσι η ασθένεια επιδεινώνεται.

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα. Πολλοί μαθητές των Λυκείων μας (αλλά και των Γυμνασίων) έχουν αποκοπεί τελείως από την εκκλησιαστική ζωή. Δεν κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, δεν εξομολογούνται, δεν εκκλησιάζονται, δεν νηστεύουν, δεν συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας. Στρέφονται στην κοσμικότητα, την αμαρτωλή διασκέδαση, το αλκοόλ και κάποτε τα ναρκωτικά. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό, ζούνε από τη νεαρή τους ηλικία τη σαρκική ζωή της πορνείας και αναπτύσσουν ολοκληρωμένες προγαμιαίες σχέσεις.

Οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να μιλήσουν στα παιδιά για τη χριστιανική ζωή και την πνευματική απόλαυση της Εκκλησιαστικής ζωής, άγευστοι πολλοί από αυτούς και οι ίδιοι από τον πλούτο της Εκκλησίας. Απομακρύνουν τα παιδιά από την εκκλησιαστική ζωή, ειρωνεύονται τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, υποτιμούν τις αρετές της αγνότητας και της παρθενίας που θα έπρεπε να κοσμούν όλους τους μαθητές και με ήσυχη τη συνείδησή τους αδιαφορούν για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών.

Ακόμη και πολλοί θεολόγοι, στην προσπάθειά τους να φανούν «σύγχρονοι» αναπτύσσουν θεωρίες του μυαλού τους και προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα. Δεν μιλούν ξεκάθαρα στους μαθητές για την ηθική ζωή, την απαγόρευση των προγαμιαίων σχέσεων, τον πνευματικό αγώνα της παρθενίας, τον μοναδικό ευλογημένο από την Εκκλησία γάμο.

Η εισαγωγή του μαθήματος Σεξουαλικής αγωγής στα δημοτικά που σχεδιάζει το Υπ. Παιδείας είναι άλλο ένα δείγμα της «ανηθικότητας» του ελληνικού σχολείου. Το μάθημα δεν θα στοχεύει παρά να μάθει τους μαθητές πώς να «απολαμβάνουν» τη σαρκική ζωή με «ασφαλή» για το σώμα τους τρόπο. Οι σχεδιαστές του μαθήματος ασφαλώς θέτουν στο περιθώριο τη διδασκαλία του Ευαγγελίου για τα σχετικά με τη σεξουαλική ζωή θέματα, την κρίνουν ως «ξεπερασμένη» και αδιαφορούν για την πνευματική καλλιέργεια των μαθητών, δείχνοντας δήθεν ενδιαφέρον για τη σωματική υγεία των μαθητών.

Ας μην ξεγελιόμαστε. Οι πνευματικοί νόμοι λειτουργούν. Οι αμαρτίες οδηγούν σε πνευματικό (και βιολογικό) θάνατο. Η αποφυγή της αμαρτίας με τον πνευματικό αγώνα της καλλιέργειας των αρετών και τη συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή μπορούν μόνο να κάνουν τους μαθητές μας πρόσωπα που θα έχουν σωματική, ψυχική αλλά και πνευματική υγεία.

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel