Ζωηφόρος

16.000.000 ευρώ για το καρναβάλι 2010 στην Πάτρα !!!

16.000.000 ευρώ

για το καρναβάλι 2010

στην Πάτρα !!!

Για τις εθνικές παρέλασεις

δεν περισσεύουν !

 

***

 

To καρναβάλι 2010 φέρνει στην Πάτρα 16.000.000

πεταμένα ευρώ σε ένα…τριήμερο!!!

Για ...καμμιά εθνική παρέλαση δεν περισσεύει τίποτε ;

 

Tideon : Ας σταματήσει επιτέλους η υποκρισία , όπου με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης  καταργούνται θεσμοί του Έθνους και ενθαρρύνονται κάθε είδους ασυδοσίες, ανηθικότητες και απαξιωτικά παραδείγματα με σαχλές καρναβαλικές παρελάσεις, ενώ η Ελλάδα καίγεται από την οικονομική και ηθική κρίση. Με τα άνω δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη γίνονται φανερές οι αληθινές «προτεραιότητες»...

 

Μας πλήγωσε επίσης και ο επανεκλεγείς Αξ/μος κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση (ή έστω τροποποίηση) στην πρόταση του κ. Υπουργού Εθν. Άμυνας για την κατάργηση των μηχανοκινήτων παρελάσεων.

 

Παραθέτουμε δύο άρθρα :

 

Απόσπασμα από το τοπικό περιοδικό της Πάτρας thebest.gr  και

 

το σχετικό άρθρο για το Πατρινό Καρναβάλι και την ΕΡΤ από το aktines.blogspot.com.

 

To καρναβάλι φέρνει στην Πάτρα 16εκ. ευρώ σε ένα …τριήμερο!!! Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης

 

πηγή : http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/6181

 

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδράσεις που έχει ο θεσμός και τις δαπάνες, αφορούν αυτές του Δήμου και της ΔΕΠΑΠ για τη διοργάνωση, αυτές των ξένων επισκεπτών το τελευταίο τριήμερο, τις δαπάνες των δημοτών και τις δαπάνες των αρχηγών πληρωμάτων. Η αύξηση καθεμίας εκ των δαπανών είναι αλληλένδετη με την αύξηση της συνολικής οικονομικής επίδρασης του θεσμού στην τοπική κοινωνία.

 

Οι συνολικές άμεσες δαπάνες του Καρναβαλιού του 2009 εκτιμήθηκαν σε 20.467.208 ευρώ, με τα 16.906,113 ευρώ να προέρχονται από επισκέπτες, τα 2.483,038 ευρώ από συμμετέχοντες σε παρελάσεις και το 1.078, 057 ευρώ από το Δήμο.

 

...........Το συνολικό οικονομικό αντίκτυπο του Πατρινού Καρναβαλιού του 2009, εκτιμήθηκε στο ποσό των 48.262,977 ευρώ γεγονός που τεκμηριώνει το σημαντικό ρόλο της εκδήλωσης στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Η επίδραση του θεσμού σε κάθε νοικοκυριό της ευρύτερης περιοχής προσδιορίστηκε στα 750, 75%

 

Για τα Καρναβάλια....

 

Πηγή : http://aktines.blogspot.com/2009/12/blog-post_4341.html

 

***

 

Το Πατρινό Καρναβάλι και η ΕΡΤ. Πάλι τα ίδια;

 

Προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αθήνα

 

Και συζητήσεις με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη

 

Η τηλεοπτική κάλυψη των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, ήταν το θέμα της χθεσινής συνάντησης του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Αλέξη Σκαρμέα, με το γενικό διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης, Δημήτρα Γόντικα.

 

Η συζήτηση αφορούσε στην τηλεοπτική κάλυψη των τελετών έναρξης και λήξης, της νυκτερινής ποδαράτης παρέλασης την παραμονή και της Μεγάλης Παρέλασης την τελευταία Κυριακή.

 

Στη συνάντηση μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΡΤ.

 

Στο μεταξύ, εντός των προσεχών ημερών, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας που έχει διενεργηθεί για το Πατρινό Καρναβάλι. Θα υπάρξει επίσης αναφορά σε δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Δήμος για την προβολή του θεσμού εκτός Αχαϊας.

 

Στα πλάνα της ΔΕΠΑΠ, υπάρχει η διοργάνωση ενός διημέρου εκδηλώσεων στην Αθήνα. Επίσης, έχει ζητηθεί από το Δήμο Αθηναίων, να παραχωρήσει τμήμα κεντρικής πλατείας για μια υπαίθρια έκθεση καρναβαλικών κατασκευών και φωτογραφιών, ενώ συζητείται η διοργάνωση και μιας καρναβαλικής εκδήλωσης στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

 

Όπως αναφέρει το περιοδικό της Πάτρας «thebest»:

 

«Ποτέ πριν δεν είχε αξιολογηθεί η λειτουργία αλλά και το πώς επιδρά στην πόλη το Πατρινό Καρναβάλι»……..

 

Το ερευνητικό σχέδιο περιελάμβανε πέντε είδη ερευνών και μία μελέτη: έρευνα σε 503 δημότες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, ηλικίας 15 έως 64 ετών συμμετέχοντες και μη στο Πατρινό Καρναβάλι με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, έρευνα σε 286 επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού κατά το τελευταίο τριήμερο, ποσοτική έρευνα σε 60 τοπικές επιχειρήσεις, χορηγούς και πιθανούς χορηγούς, διερεύνηση των απόψεων των αρχηγών γκρουπ (ποσοτική και ποιοτική) – μελών ΔΕΠΑΠ – υπευθύνων επιχειρηματικών Φορέων, πανελλαδική έρευνα σε 502 μη επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού ηλικίας 18 έως 54 ετών και μελέτη εκτίμησης του οικονομικού αντίκτυπου του θεσμού.

 

Όσον αφορά τον βαθμό ενασχόλησης με το Καρναβάλι, το 18,1% (περίπου 27.000 δημότες) δηλώνουν αδιάφοροι μη έχοντας κανένα ενδιαφέρον για τον θεσμό καθώς δεν αισθάνονται ότι τους εκφράζει, δεν το παρακολουθούν και δεν συμμετέχουν, το 52,7% (περίπου 78.000 δημότες) είναι περιστασιακά εμπλεκόμενοι έχοντας συμμετάσχει κατά το παρελθόν και το 29,2% (περίπου 43.000 δημότες) είναι πιστοί θιασώτες. Το 18,3% συμμετείχε φέτος σε κάποιο πλήρωμα εκ των οποίων η πλειοψηφία (64,1%) αποτελείται από πιστούς θιασώτες. Παράλληλα, το 81,7% δεν συμμετείχαν σε κάποιο πλήρωμα.

 

Αναφορικά με τους λόγους μη συμμετοχής στο Καρναβάλι των περιστασιακά εμπλεκομένων ή των πιστών θιασωτών, είναι σημαντικό να δει κανείς ότι οι λόγοι που τους οδήγησαν εκεί είναι περισσότερο προσωπικοί και όχι οργανωτικού χαρακτήρα. Ως σημαντικότερους λόγους πρόβαλλαν την έλλειψη διάθεσης και ενθουσιασμού (17,5%) και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις (11,3%). Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ποσοστό 11,3% των δημοτών που δηλώνουν περιστασιακά εμπλεκόμενοι ή πιστοί θιασώτες αναφέρουν ότι δεν τους αρέσει να συμμετέχουν σε γκρουπ.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Λουλούδης το 2009 η συμμετοχή στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού έφτασε στις 38.000 ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ όσον αφορά τον βαθμό πιστότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία το 16,5% των δημοτών (περίπου 24.500 άτομα) είναι φανατικοί υποστηρικτές του Πατρινού Καρναβαλιού, το 22,7% (περίπου 33.800 άτομα) διασκεδάζουν σε εκδηλώσεις αλλά δεν συμμετέχουν σε γκρουπ, το 40,9% (περίπου 88.000 άτομα) είναι περιστασιακοί υποστηρικτές του Πατρινού Καρναβαλιού και το 13,9% (περίπου 20.700 άτομα) είναι αδιάφοροι.

 

Σημαντικό είναι να δούμε και ποιοι συμμετέχουν σε πληρώματα. Ετσι το 42,5% είναι νέοι και φοιτητές (18 και άνω), το 37,5% κυρίως οικογένειες με παιδιά και το 20% οικογένειες με παιδιά και νέοι/φοιτητές (18 και άνω). Αύξηση παρουσιάζεται και στον βαθμό συμμετοχής σε εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, όσον αφορά τις παρελάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής με τα ποσοστά να φτάνουν το 87% και το 89,1% αντίστοιχα (σε σχέση με το 1999 που σε ίδια έρευνα τα ποσοστά ήταν 78,4% και για τις δύο παρελάσεις).

 

Μικρή αύξηση παρουσιάζεται και στη συμμετοχή στις τελετές έναρξης και λήξης, ενώ μείωση βλέπουμε στη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και του Κρυμμένου Θησαυρού. Καθολική είναι και η συμμετοχή των πληρωμάτων στις δύο παρελάσεις αλλά και στην έκθεση καρναβαλικών στολών………..

 

Οι συνολικές άμεσες δαπάνες του Καρναβαλιού του 2009 εκτιμήθηκαν σε 20.467.208 ευρώ…..

 

πηγή: http://www.tideon.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1480:16000000-2010-&catid=43:orthodoxipistikaizoikarnaballos&Itemid=230

 

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel