Ζωηφόρος

Απάντηση στον κύριο Καλαντζή οι ένοχοι, αντί να σιωπούν, μας υβρίζουν κι από πάνω! του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου,

Απάντηση στον κύριο Καλαντζή

οι ένοχοι, αντί να σιωπούν,

μας υβρίζουν κι από πάνω!

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου


________Ο κ. Γ. Καλαντζής, Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων, κρίνοντας και επικρίνοντας τις θέσεις μας, όπως αυτές δημοσιεύονται σ΄αυτό εδώ το Blog, προέβη σε Δηλώσεις όχι μόνο επικριτικές, αλλά και εξουθενωτικές για ένα μαχόμενο για την αλήθεια Μητροπολίτη, ο οποίος μάλιστα έχει συμπληρώσει τριάντα εξ (36) χρόνια στην ιερή αυτή διακονία του ως Αρχιερεύς της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέβη σε Δηλώσεις, που δημοσιεύθηκαν χθες στην ηλεκτρονική εφημερίδα Romfea.gr. Των δηλώσεων αυτών λάβαμε γνώση μόλις σήμερα, οπότε και σπεύσαμε να δώσουμε την δέουσα απάντηση.

__________Ο κ. Καλαντζής είναι ένα ηγετικό Δοικητικό Στέλεχος της Κρατικής Μηχανής! Ανήκει στα Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καλώς πράττει! Στην Ελλάδα έχουμε Προεδρική Δημοκρατία. Αυτό όμως σημαίνει αυτομάτως, ότι ως Κρατικός λειτουργός είναι συνυπεύθυνος για το ανεκδιήγητο χάος, στο οποίο έχει οδηγηθεί η Πατρίδα μας. Αντί λοιπόν να μας υβρίζει, καλόν θα ήταν να σιωπά και να χύνει, αν μπορεί ως χριστιανός, και ένα δάκρυ μετανοίας!

__________Στις Δηλώσεις του απαντήσαμε με το παρακάτω Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεώς μας. Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευγένεια, όσους βιώνουν την ευγένεια!

__________Σαν επιστέγασμα της απαντήσεώς μας μεταφέρουμε εδώ ένα σύμβολο, που έως προχθές είχε στη μερίδα του στο facebook ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ Ιωάννης Μηλιός, Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς, λοιπόν, εμφαν΄λιζεσθε ως υπέρμαχος των θέσεων του κ. Τσίπρα ¨εν δυνάμει Πρωθυπουργού" όπως επί λέξει γράφετε, σας ερωτώ:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Α-θρησκευμάτων,

αυτό το καθεστώς υπηρετείτε;

Δηλ. των υβριστών του Χριστού μας;

Δεν είναι λοιπόν ντροπή να συντάσσεσθε με τέτοια πρόσωπα;

Αίγιον, 15 Ιουνίου 2012

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

**********

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ

α.α. 57/2012                     Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Απάντηση στον κ. Γ. Καλαντζή

Γεν. Γραμμ. Θρησκευμάτων

Στην Δήλωση του κ. Καλαντζή, που δημοσιεύθηκε χθες στη Romfea.gr, απαντω με παρρησία.

1. Ο κ. Καλαντζής μας υβρίζει, όταν γράφει ότι «προπαγανδίζω ρατσιστικές και χουντικές θέσεις»! Τον προκαλώ να μου αποδείξει τον ισχυρισμό του.

Επίσης γράφει: «Τέτοιου είδους κινήσεις συνιστούν ενσυνείδητη προσπάθεια για την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ Πολιτείας και της αντίστοιχης θρησκευτικής Κοινότητας».

2.     Απαντώ: Η σύγκρουση έχει συντελεσθή ήδη με ευθύνη της Πολιτείας, η οποία με τον Νόμο 1 προς 10, δηλ. την αναλογία περί διορισμών στο Δημόσιο, έχει στερήσει από την Εκκλησία το δικαίωμα χειροτονίας και διορισμού νέων Εφημερίων. Από την 1.1.2011 έως και σήμερα η Κυβέρνηση, της οποίας αποτελεί Στέλεχος, έχει παραχωρήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος μόνο 81 θέσεις νέων Εφημερίων, ενώ την ίδια ώρα έχει παραχωρήσει 250 νέες θέσεις Μουφτήδων στη Θράκη!   «Αιδώς Αργείοι»!!!!

3.     Όσα έγραψα περί του τέως Πρωθυπουργού κ Γ. Παπανδρέου δεν αποτελούν προσωπικούς μου ισχυρισμούς! Τα έχουν γράψει έγκυρες Αθηναϊκές Εφημερίδες, όπως η ΕΣΤΙΑ, και τα έχουν ομολογήσει πολιτικά πρόσωπα, όπως η κα Παπαρρήγα!

4.     Η οικονομική πολιτική των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ μετά το έτος 2009 έχει κριθή ήδη από τον Ελληνικό Λαό με το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012. Το άλλοτε δυνατό ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάσθηκε οικτρά για το περίφημο εκείνο «λεφτά υπάρχουν»! Συνιστώ στον κ. Γεν. Γραμματέα να βγάλει από τα μάτια του τους παραμορφωτικούς φακούς, ώστε να ατενίσει με θάρρος την πραγματικότητα.

5.     Όσον αφορά τη μισθοδοσία του ιερού Κλήρου, έχω την τιμή να τον πληροφορήσω, ότι κληρικός μας σε χωριό την Επαρχίας Καλαβρύτων έλαβε μισθό 73 € για τον μήνα Ιανουάριο, 100 € για τον μήνα Φεβρουάριο, 100 για τον μήνα Μάρτιο, 100 € για τον μήνα Απρίλιο και πάει λέγοντας! Έχει τέσσερα παιδιά!

6. Επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του «αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον κορυφαίων θεσμικών παραγόντων» και του απαντώ, ότι επίσης και κάθε Μητροπολίτης είναι θεσμικός παράγοντας! Άρα ο «πολιτισμένος» ο κ. Καλαντζής δεν έπρεπε να υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα, για το οποίο μας κατηγόρησε!

7.     Τέλος, απορώ για την όψιμη ευαισθησία του κ. Γεν. Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας και ...λίγο Θρησκευμάτων και διερωτώμαι: γιατί δεν αντέδρασε δυναμικά από θέσεως ισχύος, όταν το Υπουργείο του καταλήφθηκε από τις κυρίες Δραγώνα και Ρεπούση, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών κατέληξε να είναι μάθημα Θρησκειολογίας, η όταν τα Ελληνόπουλα οδηγούνται από τους Καθηγητές των στην Εβραϊκή Συναγωγή η στο Μουσουλμανικό Τέμενος;

8. Στην Ελλάδα μας, κ. Καλαντζή, έχουμε ακόμη δημοκρατικές           ελευθερίες και δικαιώματα! Ο καθένας μπορεί να διαδίδει και να δημοσιοποιεί ελευθέρως τις απόψεις του, αρκεί να μη παρανομεί! Πλην όμως σεις, αγαπητέ μοι, αντί να αντικρούσετε τις θέσεις μας, προβάλλοντας τα δικά σας επιχειρήματα, προέβητε σε μετωπική επίθεση κατά του προσώπου μας. Αυτό όμως λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ και γράφεται με κεφαλαία γράμματα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

*****************

«ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ “ΠΟΔΟΠΑΤΑ” ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ»

       Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πιθανός Υπουργός Οικονομικών σε μια κυβέρνησή του κ. Γιάννης Μηλιός με την ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook μιας αφίσας, στην οποία ένας Κινέζος Μαοϊκός κομμουνιστής ποδοπατά και συντρίβει έναν σταυρωμένο Χριστό !

     Ο Γιάννης Μηλιός προσβάλλει με την ανάρτηση αυτή τους χριστιανούς ψηφοφόρους και προβάλλει το αιμοσταγές καθεστώς του Μάο, που στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια Κινέζων.

Τετάρτη, 6 – Ιουνίου- 2012.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:

Κύριε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Α-θρησκευμάτων,

αυτό το καθεστώς υπηρετείτε; Δηλ. των υβριστών του Χριστού μας;

Πηγή: http://www.mkka.blogspot.gr/2012/06/blog-post_15.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel