Ζωηφόρος

Θιβέτ: Δύο νεαροί μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν δημοσίως στην πρωτεύουσα Λάσα,

Θιβέτ:

Δύο νεαροί μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν

δημοσίως στην πρωτεύουσα Λάσα


Δυο νεαροί Θιβετιανοί μοναχοί προστέθηκαν στη λίστα με εκείνους που έβαλαν φωτιά στον εαυτό τους για να διαδηλώσουν κατά της κινέζικης κυριαρχίας στο Θιβέτ. Οι δυο νεαροί αυτοπυρπολήθηκαν στη Λάσα, μπροστά από το ναό Τζοχάνγκ, τόπο προσκυνήματος και γνωστό τουριστικό θέλγητρο, σύμφωνα με την οργάνωση Radio Free Asia.

Πρόκειται για τις πρώτες αυτοπυρπολήσεις στην πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Θιβέτ, τη Λάσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κηδεμονία της Κίνας, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, επικαλούμενη μαρτυρίες όσων βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό.

Αμέσως μόλις οι μοναχοί αυτοπυρπολήθηκαν, παρενέβησαν οι δυνάμεις ασφαλείας και τους απομάκρυναν. «Λίγα λεπτά μετά, η περιοχή είχε καθαριστεί και τίποτα δεν έδειχνε τι είχε συμβεί» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Κανείς δεν ξέρει την τύχη των δυο μοναχών, αν δηλαδή έχουν πεθάνει ή νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η Λάσα είναι ήδη γεμάτη αστυνομικούς και παραστρατιωτικές δυνάμεις και η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη», ανέφερε στην RFA ένας εξόριστος Θιβετιανός. Στη Λάσα είχαν ξεσπάσει βίαιες, αιματηρές αντικινεζικές κινητοποιήσεις το 2008.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43039&Itemid=170

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel