Ζωηφόρος

Η Γαλλία απαγορεύει την μπούργκα,

Η Γαλλία απαγορεύει την μπούργκα

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε στη χώρα μας γυναίκες να είναι φυλακισμένες πίσω από ένα παραβάν, αποκομμένες από κάθε κοινωνική εκδήλωση, στερημένες κάθε ταυτότητας.Η μπούργκα δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο, είναι σύμβολο δουλοπρέπειας, σύμβολο εξευτελισμού. Η μπούργκα είναι ανεπιθύμητη απο τη γαλλική δημοκρατία.Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας»

Τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα απο το λόγο που εκφώνησε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο παλάτι των Βερσαλλιών ενώπιον ων δύο κοινοβουλευτικών σωμάτων (Βουλή ,Εθνοσυνέλευση).

Φυσικά ούτε και εμείς συμφωνούμε με την ισλαμική άποψη για τη θέση της γυναίκας και τις ενδυματολογικές συνταγές των μουσουλμάνων πιστών.Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο να επικηρύττεις με νομικές απαγορεύσεις τις λατρευτικές συνήθειες μιας θρησκείας,όταν μάλιστα εν ονόματι του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ενοχλείσαι απο τις χυδαιότητες και τις ενδυματολογικές "παρεκτροπές" χιλιάδων μαινομένων ομοφυλοφίλων που ξεχύνονται στους δρόμους του Παρισιού για να προπαγανδίσουν την διαστροφή τους.

Αν κάποιος μπει στο διαδίκτυο και δεί έστω και δειγματοληπτικά μερικά video ή φωτογραφίες απο αυτά τα περίφημα gay parade, θα αναρωτηθεί ποιές είναι αυτές οι γαλατικές αξίες που ενω "κινδυνεύουν" απο το ισλαμικό σύμβολο εξευτελισμού της γυναίκας, δεν προσβάλλονται ούτε κατ ελάχιστο απο τον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως αυτός συμβολίζεται απο τη συμπεριφορά και το μασκάρεμα χιλιάδων υστερικών ομοφυλοφίλων.

Εμάς τους Γραικούς δεν μας ξενίζει αυτή η φράγκικη υποκρισία,την έχουμε βιώσει αρκετά καλά όταν ο εισαγόμενος απο τους διαφωτιστές αστικός καθωσπρεπισμός προσπάθησε να αντικαταστήσει την απλότητα στην έκφραση και στις κοινωνικές σχέσεις του 'Ελληνα "υπανάπτυκτου".

Τότε και εμείς με τις φουστανέλλες,τις άλλες ντόπιες φορεσιές και την Ορθόδοξη πίστη, θεωρηθήκαμε απειλή για τις πολιτιστικές "αξίες" της μεταμεσαιωνικής Ευρώπης και αναγκαστήκαμε να γίνουμε οι "ψαλιδόκολοι" μαυροντυμένοι λόγιοι της άρτι απελευθερωμένης Ελλάδας.

Όμως οι νεο-επιβληθείσες ενδυματολογικές συνήθειες δεν κατάφεραν να "διαφωτίσουν" τον Έλληνα ούτε να του αλλοιώσουν την πίστη του και αυτό αργότερα το πλήρωσε και εξακολουθεί να το πληρώνει ακριβά.

Αυτές οι υποκριτικές διακρίσεις στο ευρωπαϊκό αξιακό σύστημα, έφτασαν σήμερα τον Ευρωπαίο πολίτη να νοιώθει σα χαμένος σε ένα ξένο κόσμο.Το ίδιο χαμένος είναι και ο μουσουλμάνος που ενστερνίσθηκε κάθε είδους μισαλλόδοξη θρησκευτική εντολή λες και αυτή θα του έλυνε όλα τα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα.

Αυτές οι "αντιθέσεις" και ο κατασκευασμένος "πόλεμος των πολιτισμών" είναι ο δούρειος ίππος της "Νέας Εποχής" η οποία ήδη έχει αρχίσει να διαφημίζει την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ως τη μόνη διέξοδο στα προβλήματα της συνύπαρξης των ανθρώπων με διαφορετικές παραδόσεις ή συνήθειες.

Όλοι απονευρωμένοι και μισότυφλοι σε αυτή την πνευματική θολούρα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ θα πέσουν σαν τα ώριμα φρούτα στο γεωπολιτικό "διέξοδο" που θα τους προσφέρει δήθεν η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Τότε καμία αξία δεν θα χρειαστεί υπεράσπιση αφου το ανθρώπινο πρόσωπο ως αυτεξούσια και ελεύθερη οντότητα θα έχει εξαφανισθεί και στη θέση του θα βρίσκεται η ένσαρκη αποτύπωση της αποστασίας ενός σκλάβου.

Αυτός είναι και ο λόγος που "δεν μασάμε" όταν ακούμε "υπερασπιστές" του ευρωπαϊκού πολιτισμού να φωνάζουν για την μουσουλμανική μπούργκα ή οργισμένους ισλαμιστές που θέλουν να επιβάλλουν κάθε θρησκευτική τους βαρβαρότητα ως απάντηση στην ανηθικότητα της δύσης.

Και οι δυό τους ίσως και χωρίς να το ξέρουν απλώς "προλειαίνουν " το έδαφος στο οποίο θα περπατήσει ο παγκόσμιος "μεσσίας".

Πηγή: klassikoperiptosi

Αναδημοσίευση από: http://aktines.blogspot.com/2009/06/blog-post_2850.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel