Ζωηφόρος

Η μαντίλα δεν προκαλεί διακρίσεις στους μουσουλμάνους,

Η μαντίλα δεν προκαλεί διακρίσεις

στους μουσουλμάνους

Σύμφωνα με την έκθεση

της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι μουσουλμάνοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έντονες διακρίσεις σε βάρος τους στην Ευρώπη, αλλά η παραδοσιακή ή η θρησκευτική ενδυμασία δεν αυξάνει το πρόβλημα αυτό, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση της Υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA) της ΕΕ, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στη Μαδρίτη.

Τα συμπεράσματα της έκθεσης αποτελούν μέρος της πρώτης έρευνας στην ΕΕ όσον αφορά τις σχετικές εμπειρίες μεταναστών και μειονοτήτων και προέκυψαν ύστερα από συνεντεύξεις με περισσοτέρους των 20.000 ανθρώπων στις 27 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων μουσουλμάνων σε 14 χώρες.

Το ένα τρίτο των μουσουλμάνων που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το 11% εξ αυτών είπαν ότι έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.

Περίπου το 30% των περιπτώσεων διακρίσεων συνέβησαν κατά την αναζήτηση εργασίας ή στο χώρο εργασίας, ενώ το 14% σημειώθηκαν σε μπαρ, εστιατόρια ή τους ιδιοκτήτες των κατοικιών τους.

Οι μουσουλμάνοι που πήραν μέρος στην έρευνα δε θεωρούν τη θρησκεία τους ως την κύρια αιτία των διακρίσεων σε βάρος τους. Από το 25% των ερωτηθέντων Μουσουλμάνων οι οποίοι είπαν ότι τους σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το 40% εκτιμά ότι αυτό έγινε λόγω της εθνικότητάς τους, ενώ μόνο το 10% επικαλέστηκε τη θρησκεία ως το μόνο λόγο γι΄ αυτό.

Σύμφωνα με την έκθεση η παραδοσιακή ή η θρησκευτική ενδυμασία όπως η μουσουλμανική μαντίλα δεν φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα διακρίσεων σε βάρος τους.

Η διάρκεια παραμονής τους σε μια χώρα μειώνει τις πιθανότητες διακρίσεων. Μόνον το ένα τέταρτο αυτών που γεννήθηκαν σε μια χώρα δοκιμάζει τέτοιες εμπειρίες, ενώ το ποσοστό ανέρχεται στο 45% για όσους ζουν σε μια περιοχή για λιγότερο από τέσσερα χρόνια.

Περίπου το 80% των ερωτηθέντων μουσουλμάνων δεν έχουν καταγγείλει στις αρχές περιστατικά διάκρισης σε βάρος τους, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις αποσιωπώνται.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel