Ζωηφόρος

Αίγυπτος: 19 νεκροί από συμπλοκές σε πορεία διαμαρτυρίας Κοπτών Χριστιανών,

Αίγυπτος: 19 νεκροί

από συμπλοκές σε πορεία διαμαρτυρίας

Κοπτών Χριστιανών


19 είναι οι νεκροί και όχι 1 όπως μεταδίδουν για προφανής λόγους τα ελληνικά ΜΜΕ, μιας και στη συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για Κόπτες Χριστιανούς που έπεσαν θύμα της βίας παρακρατικών που εμφανίστηκαν ξαφνικά και επιτέθηκαν σε καθιστική διαμαρτυρία 1000 χριστιανών στο κτήριο της κρατικής τηλεόρασης της Αιγύπτου στις ακτές του Νείλου στο Κάιρο.

Οι χριστιανοί διαμαρτύρονταν για την ανοχή που δείχνει, στις προκλήσεις των μουσουλμάνων, η στρατιωτική δικτατορία, που δήθεν αντικατέστησε τον Μουμπάρακ και απεκατέστησε τη δημοκρατία (αλήθεια αυτοί δεν λέγανε ότι θα έκαναν εκλογές τον Οκτώβριο;).

Τα επεισόδια μεταξύ των παρακρατικών και των χριστιανών επεκτάθηκαν και στην πλατεία Ταχρίρ όπου με τους διαδηλωτές ενώθηκαν και κάποιοι μουσουλμάνοι με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με την Αστυνομία και τους παρακρατικούς. Ένα στρατιωτικό όχημα χτύπησε τουλάχιστον 10 ανθρώπους ενώ οι διαδηλωτές σκότωσαν έναν αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με τα πουλημένα ελληνικά ΜΜΕ είναι ο μόνος νεκρός!!!.

Τον τελευταίο καιρό οι Κόπτες, που αποτελούν το 10% των 80 εκ αιγυπτίων, διαμαρτύρονται ότι ο Στρατός που κυβερνάει τη χώρα είναι πολύ χαλαρός απέναντι στους μουσουλμάνους. Στην επαρχία του Ασουάν, στα νότια της χώρας τις προηγούμενες μέρες ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε δύο πόλεις για την κατασκευή εκκλησιών. Μάλιστα σε μία απ' αυτές οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού οι χριστιανοί είχαν δεχθεί να γκρμίσουν το καμπαναριό της εκκλησίας και να αφαιρέσουν το σταυρό από τον τρούλο του ναού επειδή "προκαλούσε" τους ισλαμιστές και ο μουσουλμάνος στρατηγός, διοικητής της επαρχίας υπαινίχθηκε ότι η κατασκευή του ναού ήταν παράνομη!

Πηγή: http://hosted.ap.org/dynamic/stories/M/ML_EGYPT?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2011-10-09-15-30-20

Και από: http://dexiextrem.blogspot.com/2011/10/19.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel