Ζωηφόρος

Στο Μαρούσι, κτύπησε και ακούστηκε η καρδιά του λαού, του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ

Στο Μαρούσι, κτύπησε και ακούστηκε η καρδιά του λαού*

 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΘ κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, στο χαιρετισμό του στην  συγκέντρωση – πορεία με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά»(23/10/2017), ανέφερε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων χαιρετίζει θερμά τη σημερινή συγκέντρωση, διότι σήμερα εδώ στο Μαρούσι:

α) Με αυτήν την παλλαϊκή και ειρηνική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πράξη ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στα νέα Θρησκευτικά.

β) Ο λαός μιλάει σήμερα και εκφράζει την πεποίθηση και τη βούληση της μεγάλης πλειονοψηφίας του Ελληνικού λαού, διακηρύττοντας ότι το θέμα του χαρακτήρα και του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υπόθεση μείζονος και κομβικής σημασίας για την πορεία του νέου Ελληνισμού.

γ) Ο λαός της Αθήνας με τη αντιπροσωπευτική και δυναμική του παρουσία, διατρανώνει  την άρνηση των γονέων και γενικά όλων των Ελλήνων ορθοδόξων να διδάσκονται τα παιδιά τους τη συγκεκριμένη αντορθόδοξη ύλη που περιλαμβάνει το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με τα νέα Προγράμματα Σπουδών και τα νέα βιβλία του μαθήματος, διότι όλα αυτά, ως προς τη φιλοσοφία, τη δομή, το σκοπό και το περιεχόμενό τους είναι αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αλλοιώνουν τα θεμέλια της χριστιανικής αγωγής των μαθητών.

δ) Λίγες μέρες πριν την μεγάλη εθνική εορτή του ΟΧΙ του 1940, ο λαός λέει «ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά» και τα στέλνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους εμπνευστές, τους συγγραφείς και τους υποστηρικτές τους ως «επικίνδυνα και απαράδεκτα», όπως τα χαρακτήρισε και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

ε) Ο ελληνικός λαός, πιστός στην ιστορία και την πνευματική του κληρονομιά, επιστρέφει πίσω, ως απαράδεκτα, στην κυβέρνηση, στους υπουργούς, στα υπουργεία, στους κάθε είδους σχεδιαστές και παράγοντες της εκπαιδευτικής πολιτικής, τα νέα Προγράμματα και βιβλία των Θρησκευτικών διότι περιέχουν κακοδοξίες και ιδεοληψίες που διαστρέφουν την ορθόδοξη πίστη και δημιουργούν τον κίνδυνο πνευματικής αποπλάνησης των μαθητών. Επιστρέφει πίσω αυτά που μεθοδευμένα, με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, μια δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει, εναντιούμενη στο παλλαϊκό θρησκευτικό αίσθημα, μέσω της εξουσίας που ασκεί στα σχολεία, στα παιδιά μας, αγνοώντας και περιφρονώντας την πίστη και την βούληση του 95% του Ορθόδοξου, Χριστιανικού, Ελληνικού λαού.

στ) Ο  λαός λέει ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της ιδιοπροσωπίας του, της ταυτότητας του, της παράδοσής του, της πίστης του και αυτό το ΟΧΙ που ομολογεί σήμερα είναι σταθερό και άκαμπτο και δεν πρόκειται να μεταβληθεί σε ΝΑΙ, όσο και αν προσπαθήσει, με τις μεθοδεύσεις της, αυτή ή άλλη κυβέρνηση, αυτός ή άλλος Υπουργός ή ο οποιοσδήποτε άλλος κι αν το επιχειρήσει, διότι αυτό το μεγάλο ΟΧΙ εκφράζει τη μεγάλη και συντριπτική πλειονοψηφία του Ορθόδοξου, Χριστιανικού, Ελληνικού λαού, ο οποίος δηλώνει με ακλόνητη πίστη ότι την παρακαταθήκη που παρέλαβε από τους πατέρες και τους προγόνους του, θα παραδώσει ακέραιη και ανόθευτη στα παιδιά του.

ζ) Ο λαός μας με τη σημερινή του δυναμική διαδήλωση διατρανώνει ότι οι Έλληνες αφυπνίζονται, ξεσηκώνονται, επαναστατούν και αναλαμβάνουν δράση, ενάντια σε ο,τιδήποτε ανθελληνικό και αντορθόδοξο, κατεργάζονται ορισμένοι, έχοντας ως στόχο τη διάβρωση των παιδιών μας και το πνευματικό και πολιτισμικό ξεπούλημα της χώρας μας.

θ) Στη σημερινή συγκέντρωση κτυπάει η καρδιά του λαού, όταν η ηγεσία του δεν είναι παρούσα, είναι αλλού, μακριά ή απέναντι από τον λαό. Η φωνή του εκφράζει τη λαϊκή ρήση: «Φωνή λαού, οργή Θεού» και βροντοφωνάζει ότι δεν είναι ο παρόν αγώνας για τα μικρά κι ασήμαντα, αλλά για τα μεγάλα και σπουδαία της ζωής, για την πίστη και τη συνείδησή μας, για το πνευματικό μέλλον και την πνευματική ακεραιότητα των παιδιών μας και της πατρίδας μας και αυτή την φωνή οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να την ακούσουν.

Ι) Ο λαός με αυτή τη δυναμική συγκέντρωση ΑΠΑΙΤΕΙ από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

Ø  Να αποσύρει άμεσα τα τωρινά βιβλία μαζί με τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά, που οδήγησαν σε αυτού του είδους τα βιβλία (Φακέλους).

Ø  Να επαναφέρει τον Ορθόδοξο χαρακτήρα και προσανατολισμό του μαθήματος, θέτοντας σε ισχύ τα προηγούμενα Προγράμματα και βιβλία, αφού γίνουν οι απαιτούμενες παιδαγωγικού και μεθοδολογικού περιεχομένου διορθώσεις, από εξειδικευμένους επί τούτου παιδαγωγούς και θεολόγους.

Ø  Να αντιμετωπίζει, έκτοτε όχι με ιδεοληπτικά, αλλά με θεολογικά και παιδαγωγικά κριτήρια, το όλο πλαίσιο της αγωγής των Ελλήνων ορθοδόξων μαθητών.

Ø  Να σεβαστεί επιτέλους, τη συνταγματική νομιμότητα και το Ορθόδοξο, Χριστιανικό πιστεύω της συντριπτικής πλειονοψηφίας του Ελληνικού λαού. 

Εδώ σήμερα δηλώνουμε όλοι μαζί, ότι είμαστε ενωμένοι και συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυα στις δίκαιες διαμαρτυρίες και τα αιτήματα των γονέων, οι οποίοι, επιθυμώντας να διατηρήσουν αλώβητη την ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία των παιδιών τους, προχωρούν, μαζικά, σε μια επαναστατική και πρωτοφανή στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά κίνηση, στην επιστροφή στα σχολεία των βιβλίων-Φακέλων που μοιράστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017, για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών και καλούμε όλους τους γονείς να μιμηθούν το παράδειγμά τους.

«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ» για να διασώσουμε την Πίστη μας, τις οικογένειές μας, την Πατρίδα μας. Οι Έλληνες καλούμαστε, πλέον, σε συνεχή και κλιμακούμενη Αντίσταση, Εγρήγορση, Ομολογία και Μαρτυρία. Για μας και για τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε πρώτα απ όλα τον Τριαδικό Θεό που μας αξίωσε να βρεθούμε σήμερα όλοι εμείς ενωμένοι επί τω αυτώ. Έπειτα τους συνδιοργανωτές αυτής της εκπληκτικής συγκέντρωσης – πορείας, την Εστία Πατερικών Μελετών, που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, την Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων αλλά και το Δήμαρχο Αμαρουσίου, τον κ. Γ. Πατούλη για την συμπαράστασή του και την ολόψυχη συμβολή του στην πραγματοποίηση της σημερινής μας εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε, ξεχωριστά, μέσα από την κάρδια μας και όλους εσάς μικρούς και μεγάλους για τη μαζική συμμετοχή σας, σ΄ αυτή την μεγαλειώδη, δυναμική, ειρηνική και παλλαϊκή συγκέντρωση και ευχόμαστε καλή αγωνιστική συνέχεια ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

* Ομιλία – χαιρετισμός στην  συγκέντρωση – πορεία με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά», που συνδιοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων,  η Εστία Πατερικών Μελετών, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, και η Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων στις 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5 μ.μ., από το Δημαρχείο του  Αμαρουσίου προς το Υπουργείο Παιδείας.

 

Του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Γενικού Γραμματέα της ΠΕΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel