Ζωηφόρος

(Βίντεο) Η ημερίδα «Διονύσιος Σολωμός, η αστείρευτη φωνή της Ελλάδας»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Διονύσιος Σολωμός, η αστείρευτη φωνή της Ελλάδας»

που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς και ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Πειραιώς, Δ΄ Αθηνών, Κυκλάδων και Κοσμήτορας του ΔΣ της ΠΕΘ κ. Ευάγγελος Πονηρός με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 150 χρόνων από την καθιέρωση του «Ύμνου εις την ελευθερίαν» ως εθνικού ύμνου της Ελλάδος, το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στις 6.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (Πατρών 122-124, Πειραιάς).

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου Δρ Φ. τ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Κυκλάδων και Συγγραφέας του μοναδικού στην Παγκόσμια Βιβλιογραφία Δίτομου Έργου: «Η μαγεία των χρωμάτων στην Ελληνική Παράδοση»(Α΄τόμος: Γέννηση, Γάμος, Θάνατος, Λαϊκή Λατρεία, Παραδοσιακή Ιατρική & Β΄ τόμος:Μαγεία, Μαντική, Μετεωρολογία, Δημοτικά Τραγούδια, Παραδόσεις, Παροιμίες), με επιμέλεια της κόρης της Μαρίας Βρουλίτη, Φιλολόγου, Στιχουργού.

Η εισήγηση της κ. Παναγιωτοπούλου είχε ως θέμα: «Η φύση ως πηγή εμπνεύσεως του Διονυσίου Σολωμού». Η κ. Παναγιωτοπούλου απήγγειλε από στήθους, πάρα πολλά ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού εντυπωσιάζοντας, με την ποιητική ευρυμάθεια της και την χαριτωμένη απαγγελία της, το εκλεκτό ακροατήριο.

Τον λόγο κατόπιν έλαβε ο κ. Ευάγγελος Πονηρός Δρ Θ., Μ.Φ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Πειραιώς, Δ Αθηνών, Κυκλάδων, ο οποίος και εισηγήθηκε το θέμα: «Ο Διονύσιος Σολωμός ως χριστιανός ποιητής», αναδεικνύοντας την μεγάλη πίστη του ποιητή προς τον Θεό και την αγάπη του για την Ελλάδα. Ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού απήγγειλε ο θεολόγος καθηγητής κ. Ιωάννης Μαρίνος.

Τέλος, η χορωδία του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Γιάννη Γρηγοράκη τραγούδησε μελωδικότατα το «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού και άλλα τραγούδια.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, ένα αναμνηστικό της εκδήλωσης και τους προσφέρθηκε κέρασμα.

 

Πραγματικά ήταν μια πολύ ξεχωριστή και διδακτική εκδήλωση που τίμησε επάξια το μεγάλο εθνικό ποιητή μας Διονύσιο Σολωμό.

Παραθέτουμε παρακάτω βιντεοσκοπημένη την πολύ ξεχωριστή και διδακτική εκδήλωση που τίμησε επάξια το μεγάλο εθνικό ποιητή μας Διονύσιο Σολωμό.

Φωτορεπορτάζ της εκδήλωσης θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.petheol.gr/nea/pragmatopoiethekemeepitychiaeemeridadionysiossolomoseasteireutephoneteselladas

 

 

        πηγή: http://www.petheol.gr/nea/binteoeemeridadionysiossolomoseasteireutephoneteselladas

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel