Ζωηφόρος

Βρετανία - Άφηναν μικρά κορίτσια έρμαιο στα χέρια συμμοριών ισλαμιστών για να μην προβάλλουν την “θρησκευτική προέλευση” των δραστών!

Άφηναν μικρά κορίτσια έρμαιο στα χέρια συμμοριών ισλαμιστών

για να μην προβάλλουν την “θρησκευτική προέλευση” των δραστών!

Πακιστανοί η συντριπτική πλειοψηφία, τους ονόμαζαν “Ασιάτες”

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ 54 ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

 

Εκατοντάδες μικρά κορίτσια, εθίζονταν στα ναρκωτικά, βιάζονταν ομαδικά, βασανίζονταν ανηλεώς ακόμα και δολοφονούνταν την ώρα που οι αρχές δεν μπορούσαν να εκδόσουν ειδοποιήσεις λόγω της αντιρατσιστικής νομοθεσίας!

Εάν μιλούσαμε για μουσουλμάνους, θα χάναμε την δουλειά μας! Θα μας κολλούσαν την ταμπέλα του ρατσιστή!”

“Έπρεπε να ενημερώσουμε τον κόσμο”, “αυτοί δεν θεωρούν έγκλημα τον βιασμό παιδιού αφού το κοράνι λέει ότι από 9 ετών μπορεί ένα κορίτσι να έχει σεξουαλικές σχέσεις!”

Πολλοί αστυνομικοί «είχαν εκφράσει την ανησυχία ότι εάν αναφέρονταν στην ασιατική καταγωγή των φερόμενων ως δραστών, θα τους χαρακτήριζαν ρατσιστές».

***

Μια βιομηχανική πόλη 250.000 κατοίκων

Αγγλία: 1400 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σε 16 χρόνια

στην πόλη Ρόδεραμ

Κάποια από τα παιδιά ήταν θύματα ομαδικών βιασμών, στάλθηκαν σε άλλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας, απήχθησαν, χτυπήθηκαν και εκφοβίστηκαν –

Μικρά κορίτσια 11 ετών βιάστηκαν επανειλημμένα

Οι αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών επί 16 χρόνια στο Ρόδεραμ, στη βόρεια Αγγλία, προκάλεσαν σήμερα ένα κύμα εκκλήσεων για την παραίτηση τοπικών αξιωματούχων και επικρίσεις προς την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρόνοιας. Σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα, περίπου 1.400 παιδιά, τα μικρότερα από τα οποία ήταν 11 ετών, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το 1997 ως το 2013 στο Ρόδεραμ, μια βιομηχανική πόλη 250.000 κατοίκων.

«Κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν τα παιδιά στο Ρόδεραμ», δήλωσε η καθηγήτρια Αλέξις Τζέι, που συνέταξε την έκθεση και ήταν πρώην επιθεωρήτρια κοινωνικών υποθέσεων στην πόλη αυτή.

Όπως αναφέρει η Τζέι μεταξύ των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν περιλαμβάνονται περιστατικά κατά τα οποία «παιδιά περιλούστηκαν βενζίνη και τα απείλησαν ότι θα τα πυρπολήσουν, δέχθηκαν απειλές με όπλα ή αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν πολύ άγριους βιασμούς».

Κάποια από τα παιδιά «ήταν θύματα ομαδικών βιασμών, στάλθηκαν σε άλλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας, απήχθησαν, χτυπήθηκαν και εκφοβίστηκαν», επισημαίνει στην έκθεσή της.

Επίσης αναφέρει ότι μικρά κορίτσια 11 ετών βιάστηκαν επανειλημμένα.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν εκτίμησαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και υπογραμμίζει ότι η αστυνομία «αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό των θυμάτων με περιφρόνηση».

Η πραγματικότητα αγνοήθηκε παρά τις τρεις εκθέσεις που συντάχθηκαν μεταξύ του 2001 και του 2006, οι οποίες «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρες στην περιγραφή της κατάστασης στο Ρόδεραμ», υπογράμμισε η Τζέι.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ευρήματα της πρώτης έκθεσης συγκαλύφθηκαν γιατί οι αξιωματούχοι «δεν πίστευαν τους αριθμούς».

Σε περισσότερο από ένα τρίτο των υποθέσεων, τα παιδιά ήταν γνωστά στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας ο Ρότζερ Στόουν, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Ρόδεραμ παραιτήθηκε. Ο Σον Ράιτ, σήμερα υπεύθυνος της αστυνομίας για το νότιο Γιόρκσιρ, δέχθηκε σήμερα πιέσεις να παραιτηθεί από το κόμμα των Εργατικών στο οποίο ανήκει, αλλά και από άλλους πολιτικούς.

Αρμόδιος στο Ρόδεραμ για την προστασία των παιδιών από το 2005 ως το 2010, ο Ράιτ δήλωσε ότι δεν γνώριζε τα εγκλήματα αυτά.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις του κόμματός του να παραιτηθεί», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό σήμερα δεκαπέντε κορίτσια που είχαν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ του 1996 και του 2012 από «συμμορίες» στο Ρότερχαμ έχουν ζητήσει αποζημίωση ύψους 125.000 ευρώ η κάθε μία.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δημοτικές αρχές του Ρότερχαμ και η αστυνομία του νότιου Γιόρκσιρ δεν έδωσαν συνέχεια στις πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών», ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Γκρίνγουντ, δικηγόρος των κοριτσιών.

Μετά την παρουσίαση της έκθεσης της Αλέξις Τζέι οι δημοτικές αρχές της πόλης ζήτησαν σε ανακοίνωσή τους «συγγνώμη από όσους εγκαταλείφθηκαν την ώρα που είχαν ανάγκη από βοήθεια».

Η υπόθεση ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2010 όταν πέντε άνδρες, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από τους δικαστές «σεξουαλικοί θύτες» καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η έκθεση επισημαίνει ότι «η πλειονότητα των γνωστών δραστών» είναι πακιστανικής καταγωγής, περιλαμβανομένων των πέντε καταδικασθέντων το 2010, ενώ η πλειονότητα των θυμάτων είναι λευκοί.

Παράλληλα σημειώνει ότι πολλοί αστυνομικοί «είχαν εκφράσει την ανησυχία ότι εάν αναφέρονταν στην ασιατική καταγωγή των φερόμενων ως δραστών, θα τους χαρακτήριζαν ρατσιστές».

Πηγή: http://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-28939089

Και από: http://www.protothema.gr/world/article/405490/agglia-1400-paidia-kakopoiithikan-sexoualika-se-16-hronia-stin-poli-roderam/

 

Και από: http://aktines.blogspot.gr/2014/08/blog-post_535.html

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel