Ζωηφόρος

Εντονότατες διαμαρτυρίες για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Διαμαρτύρονται οι Πόντιοι για το αντιρατσιστικό

 

Τη διαμαρτυρία της για "τη διαφαινόμενη παράλειψη" της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων) από τις πρόνοιες του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου με την συγκεκριμένη μορφή αποδυναμώνει και υπονομεύει τον αγώνα που δίνουμε πάνω από τριάντα χρόνια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, η ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.

"Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής συνιστά ευθεία προσβολή της ιστορικής μνήμης αλλά και των πανανθρωπίνων αξιών και μόνο υπαγορευμένη από κάποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να ερμηνευθεί" τονίζει στην επιστολή η Ομοσπονδία και σημειώνει: "Απαιτούμε τη ρητή και ονομαστική αναφορά των Γενοκτονιών, ήτοι της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αρμενίων και Ασσυρίων ή έστω τη σαφέστατη διατύπωση στο κείμενο του νόμου πως με τον όρο Γενοκτονίες νοούνται και όσες έχουν αναγνωρισθεί ή θα αναγνωρισθούν στο μέλλον από τη Βουλή των Ελλήνων. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί νομικά, ιστορικά και ηθικά ανοσιούργημα καθώς διαχωρίζει τα θύματα της ρατσιστικής βίας, απαξιώνει τους γενοκτονημένους προγόνους μας και υποβαθμίζει το κύρος της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία εμφανίζεται να αυτοαναιρείται".

Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=624474

***

Επίθεση ανεξάρτητων βουλευτών στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό:

Μνημείο υπόδουλης αποικίας - Αντεθνική υπαγόρευση

 «Μνημείο υπόδουλης αποικίας» χαρακτηρίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές σε ανακοίνωσή τους στην οποία χρησιμοποιούν πολύ σκληρή γλώσσα.

«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως έρχεται για ψήφιση, αποτελεί μία κατάπτυστη και αντεθνική υπαγόρευση από τους γνωστούς-άγνωστους υποβολείς. Η απουσία αναφοράς στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μ. Ασίας το καθιστά μνημείο υπόδουλης αποικίας. Η χώρα έχει Ταυτότητα, οι Έλληνες αείποτε έχουμε χαράξει τις διαδρομές της παγκόσμιας Ιστορίας», αναφέρουν οι βουλευτές και συνεχίζουν «Δεν μπορεί κανένα θερινό τμήμα μιας αποχωρούσας μειοψηφίας να παραχαράσσει τα ποτισμένα με αίμα αυτονόητα» προσθέτουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι βουλευτές:

Γιαταγάνα Χρυσούλα

Γιοβανόπουλος Κων/νος

Καπερνάρος Βασίλειος

Κασαπίδης Γεώργιος

Μουτσινάς Πάρις

Μπόλαρης Μάρκος

Νικολόπουλος Νικόλαος

Νταβρής Γεώργιος

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/167436#ixzz3B6f9n2Ig

***

Χαρακόπουλος: Στην Ολομέλεια το αντιρατσιστικό

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επιστολή των 38 βουλευτών για το αντιρατσιτικό, ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο από το β’ θερινό τμήμα της βουλής.

«Μετά την επιστολή των 38 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά με την οποία ζητείται παρέμβασή του προκειμένου να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση της άρνησης της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής με την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, πιστεύω ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί από το β΄ θερινό τμήμα της βουλής και να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Έτσι κάθε βουλευτής θα έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη συνείδησή του και την ιστορία», σχολίασε αρχικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=346792&catID=1

***

Επανακαταθέτει τροπολογίες στο αντιρατσιστικό η ΔΗΜΑΡ

Σε επανακατάθεση τριών παλαιότερων τροπολογιών της Δημοκρατικής Αριστεράς, που δεν είχαν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, προβαίνουν οι βουλευτές του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης, Σπύρος Λυκούδης και Γιάννης Πανούσης, ενόψει της συζήτησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τροπολογίες που προτείνουν την ένταξη και των ομόφυλων ζευγαριών στις διατάξεις του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, καθώς και τη ρευστοποίηση «παγωμένων» τραπεζικών καταθέσεων, προσώπων που ελέγχονται για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Η τρίτη πρόταση τροποποιεί τον παλαιότερο νόμο για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά νομίμως διαμενόντων μεταναστών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις που έθεσε στην απορριπτική για το νόμο, απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα για τα ζητήματα της ιθαγένειας, η ΔΗΜΑΡ προτείνει την απόδοσή της βάσει του «δικαίου του εδάφους», σε παιδιά των οποίων οι μετανάστες γονείς, έχουν κλείσει στην Ελλάδα τουλάχιστον επτά χρόνια νόμιμης και μόνιμης διαμονής, με βάση τίτλους οριστικής διαμονής και όχι προσωρινής. Για όσα παιδιά δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, προτείνεται η απόδοση της ιθαγένειας υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, αλλά με την επιπρόσθετη αξίωση της συμπλήρωσης εννεαετούς φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, είτε της ολοκλήρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους στην Ελλάδα, έχοντας παρακολουθήσει τουλάχιστον έξι τάξεις σε ελληνικό σχολείο - και πάντα υπό την προϋπόθεση πως δεν συντρέχει ποινικό κώλυμα ή απορριπτικοί λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/264094/epanakatathetei-tropologies-sto-adiratsistiko-i-dimar/#ixzz3B6f47gbt

***

ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό:

«Ας μην καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς»

«Δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τις γενοκτονίες.

«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έρχεται το επόμενο διάστημα στο Τμήμα της Βουλής προς ψήφιση.

Αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο θεσμικό βήμα για τη χώρα, αφού για πρώτη φορά με τρόπο συνεκτικό θωρακίζεται η ελληνική κοινωνία και η ελληνική δημοκρατία απέναντι στο λόγο του μίσους και την ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική» σημειώνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θεσπίζεται η ποινικοποίηση της άρνησης ή του δημόσιου εγκωμιασμού του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών, εφόσον η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά της ομάδας που στο παρελθόν έπεσε θύμα Ολοκαυτώματος ή Γενοκτονίας, με τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος κατά της συγκεκριμένης ομάδας» συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η συμπερίληψη των Γενοκτονιών, που έχει στο παρελθόν αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι αυτονόητη. Δεν χρειάζονται όψιμες επισημάνσεις για το προφανές που έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο αναγνωρίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το 1994, κατόπιν πρωτοβουλίας και εισήγησης του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, οπότε και ανακηρύχθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης. Με βάση τα παραπάνω δεν έχει νόημα να καταφεύγουν κάποιοι σε ψευτοηρωισμούς, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες. Το σύνολο του δημοκρατικού τόξου οφείλει να επιδείξει μηδενική ανοχή στο μίσος, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό».

Πηγή: http://www.zougla.gr/politiki/article/as-min-katafevgoun-kapi-se-pseftoiroismous-1062065

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel