Ζωηφόρος

Χριστός και αντίθεοι, του Στρατή Χριστοδούλου,

Χριστός και αντίθεοι

του Στρατή Χριστοδούλου

Δημοσιεύτηκε στην Λεσβιακή εφημερίδα «Δημοκράτης»  25-12-2007

Πασιφανής είναι η μανιώδης, κατευθυνόμενη, μεθοδευμένη και λυσσαλέα εναντίωση μερικών φθονουργών αντίθεων κατά του Χριστιανισμού, που υπήρξε ανέκαθεν άκρως διωκτική, συκοφαντική, ύπουλη και αδίκως βαλλόμενη εναντίον της πίστεως που λύτρωσε και έσωσε ανθρώπους. Συνεχιζόμενη και μαινόμενη με τη μορφή πολυμέτωπης προσπάθειας σπίλωσης και αμαύρωσης της προσφοράς, του έργου και του ρόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας κάθε εμετικό μέσον για να διαβληθεί η πίστη, οι παραδόσεις, η Αλήθεια της Χριστιανικής διδασκαλίας που σεβάσθηκαν ακόμα και βάρβαροι κατακτητές.

Από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, αμέσως μετά την Σταύρωση του Χριστού, διώχθηκαν μέχρι θανατώσεως οι μαθητές Του και πολλοί διάδοχοί τους υπέστησαν μαρτυρικό θάνατο επειδή συνέχισαν να πιστεύουν στον Χριστό. Ακολούθησαν φοβεροί διωγμοί από ειδωλολάτρες κυρίως, κατά παντός Χριστιανικού στοιχείου, εννοίας ή προσώπου, με έναν απολογισμό 11.000.000 μαρτύρων τους τρεις πρώτους μ.Χ. αιώνες. Ταυτοχρόνως επινοήθηκαν αιρέσεις για να αμφισβητηθεί οτιδήποτε είχε σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, που παρέμεινε στόχος. Ουδείς εναντιώθηκε με τόση μανία για τον Ιουδαϊσμό, τον Μωαμεθανισμό, τον Βουδισμό κ.α. αλλά αντιθέτως προσπάθησαν πολλοί να διαβρώσουν τον Χριστιανισμό, να καταργήσουν ακόμα και τον Θεό, όταν όλα γύρω και μέσα τους, τους διέψευδαν! Ακολούθησαν βίαιες αλλαξοπιστήσεις από αλλόθρησκους, αλλοεθνείς. Με άφθονο αίμα βάφτηκε ότι ήταν Χριστιανικό. Ο στόχος ο ίδιος. Να πλήξουν και να εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τόση λύσσα, τόση μανία, αν και πολλοί εκ των πολεμίων μετάνιωσαν και τάχθηκαν με τον Χριστό. Βασιλείς, βασίλισσες, ακόμα και δήμιοι, κάμφθηκαν μπροστά στην πραότητα, στα θαυμαστά σημεία, στα επιχειρήματα, στην αγιότητα των Χριστιανών, δίνοντας και την ζωή τους για την Αλήθεια που μόλις είχαν γνωρίσει. Την Αγία Αικατερίνη, πριν την αποκεφαλίσουν, σύναξαν οι βασιλείς τους 150 εκλεκτότερους και σοφότερους ρήτορες για να την αποστομώσουν για την Χριστιανική της πίστη. Εκείνη όμως όχι μόνο τους κατέπληξε όλους, αλλά τους έπεισε να πιστέψουν στον Χριστό γι αυτό και ρίχθηκαν όλοι στην πυρά. Όλα αυτά τα χρόνια «πόσοι επολέμησαν την Εκκλησίαν και οι πολεμήσαντες απώλοντο… πόσοι τύραννοι ηθέλησαν περιγενέσθαι της Εκκλησίας, που οι πολεμήσαντες;… Που δε η Εκκλησία; Υπέρ τον ήλιον λάμπει» λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Σήμερα «κάποιοι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαβάλουν τους πιστούς διαστρεβλώνοντας την Χριστιανική πίστη ώστε να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν με τα αποτρόπαια μαρτύρια αθώων παλικαριών, γυναικών, ηλικιωμένων, κοριτσιών, νηπίων, βρεφών. Προβάλλουν ψευδώς ότι νομίζουν ότι θα πλήξει την Εκκλησία, ακολουθώντας την τακτική της ισοπέδωσης, προσπαθώντας να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι δεν πρόσφερε τίποτα η Εκκλησία που άντεξε 20 αιώνες χωρίς να την κάμψουν διαρκείς επιθέσεις και διώξεις. Κάθε λογής άπιστοι προσκαλούνται σε εκπομπές των ΜΜΕ, ομιλούν ή αρθρογραφούν ως άσχετοι, ξερνώντας ρυπαρές βωμολοχίες για θέματα που συνήλθαν Οικουμενικοί σύνοδοι, χύθηκε αθώο αίμα, χρειάστηκαν αγώνες, πολύ προσευχή, για να μελετηθούν και να ερμηνευτούν θέματα πίστης που ισοπεδώνονται από άτομα αναρμόδια, χωρίς καμία υπόληψη στον κόσμο, που «κάποιοι» απ’ αυτούς πολιτεύονται, χειροκροτούνται και ψηφίζονται! «Κάποιοι» δήθεν συγγραφείς φαντασιώνονται ονειρευόμενοι και γράφουν υβριστικές μυθοπλασίες, εμπαίζοντας θεία πρόσωπα. Παρα-μορφωμένοι τύποι που ομιλούν σε κάθε ευκαιρία εναντίον οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό και όσους πιστεύουν σ’ Αυτόν, παίρνοντας γραμμή από διάφορα «κέντρα» κατευθυνόμενων κύκλων-πολεμίων κατά της Εκκλησίας με αντίθεους που ανήκουν σε κάθε χώρο (δημοσιογραφίας, πολιτικής, πενταγράμμου, πεζοδρομίου…) επιδιώκοντας να αποκρύψουν την Αλήθεια, αποκόπτοντας το λαό απ’ την Εκκλησία, όπου κάθε πιστός γνωρίζει ότι για να μπορεί σήμερα να χτυπάει την καμπάνα, να κάνει τον σταυρό του, να προσκυνάει τις εικόνες, διώχθηκε και θανατώθηκε πολύς κόσμος.

«Κάποιοι» προβάλλουν κάθε είδους ψευδούς επινόησης, άσχετης με την πραγματικότητα για τον ρόλο της Εκκλησίας που οι πολέμιοι ειδικά της Ελλάδας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λόγος που δεν «ξεπάτωσαν» την χώρα μας είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, σ’ αυτήν σκόνταψαν, γι αυτό και την πολεμούν ακόμα. Παραβλέπουν ότι πριν το 1830 που δεν υπήρχε Ελληνικό κράτος (τουρκοκρατία), η Εκκλησία στήριζε τους Έλληνες. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός όργωνε επί 18 έτη την Δ. Ελλάδα πείθοντας τους Έλληνες να μην εξισλαμίζονται ώσπου τον κρέμασαν οι Τούρκοι. Μετά το 1830, από το Βαυαρικό μέχρι το σημερινό μασονοκρατούμενο αθηναιοκεντρικό κράτος, η Εκκλησία προσέφερε τόσα πολλά που για να τα ανταποδώσει το κράτος θα πρέπει να ξεπουληθεί πάμπολλες φορές. Τι άραγε προσέφεραν στην Ελλάδα τα κόμματα, οι διάφοροι πολιτικάντηδες κ.α. που αλλάζουν θεωρίες, συμφέροντα, ανταλλάγματα, επιθυμώντας μία χώρα χωρίς ιστορία, χωρίς Θεό, που τους εμποδίζει η σημαία, η καμπάνα, τα λιβανιστήρια (και τον διάβολο τον ενοχλούν. Τι σύμπτωση;) που ενοχλούνται όταν κοινωνεί ο κόσμος, ή ασπάζεται λείψανα, λες και αυτά είναι προβλήματα της κοινωνίας, όταν δεν μπορούν να σοβαρευτούν με το ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία, τον καρκίνο που θερίζει… Προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιεκκλησιαστικό κλίμα, ωρυόμενοι για τα 20€ φιλοδώρημα στον ιερέα που τελεί μυστήριο, όταν σπαταλούνται πολλά λεφτά για μπομπονιέρες, τούλια, φέρετρα, βαπτιστικά, τραπεζώματα κ.α. έξοδα-πεταμένα λεφτά που εισπράττουν επιτήδειοι.

«Κάποιοι» παραπονιούνται για εξορίες, διώξεις, συκοφαντίες κ.α. που αν μελετήσουν τους Αγίους Αθανάσιο, Ιωάννη Χρυσόστομο, Νεκτάριο κ.α. θα διαπιστώσουν την ακριβή ερμηνεία του όρων αυτών. Μιλάνε επίσης για μαρτύρια, παραβλέποντας καθημερινά τις μνήμες των Αγίων που υπέστησαν αναρίθμητα βασανιστήρια από τυράννους που ήθελαν να αλλάξουν την πίστη ανθρώπων που δεν πείραξαν κανέναν, απλά πίστευαν στον Χριστό. Ας δούνε πως επέζησε μέχρι σήμερα η Εκκλησία που πολεμάνε μανιωδώς με υπέρμετρη υστερία αυτοί που δεν θυσίασαν ποτέ τίποτα για ότι κόπτονται. Η Αγία Φεβρωνία υπέστη μαστιγώσεις, ξέσχισαν με σιδερένια νύχια τα πλευρά της, μέχρι που έπεφταν οι σάρκες της στη γη, εκρίζωσαν τα δόντια της, έκοψαν τους μαστούς της και κατέκαυσαν τους τόπους του στήθους της, έκοψαν τα χέρια, τα πόδια και την τιμία κεφαλή της, επειδή πίστευε στον Χριστό!!! Ποιος θα άντεχε να υποστεί τους βασανισμούς αυτής της πανέμορφης νεαρής κοπέλας για κάτι που θα πίστευε αν αυτό δεν ήταν η ΑΛΗΘΕΙΑ; Διερωτάται κανείς που ήταν όλες αυτές οι οργανώσεις, κόμματα, λέσχες, αιρέσεις κ.α. με ιστορία διαταραγμένη ή ανύπαρκτη, οι αναρχικοί του τίποτα που τα βάζουν με την Εκκλησία καθυβρίζοντας εκείνη που αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε πολεμούμενη, για να στηρίξει το Γένος.

Προσπαθούν «κάποιοι» να χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικές τις θέσεις της Εκκλησίας π.χ. περί Δημιουργίας του κόσμου, που αν και διατυπώθηκαν συνοπτικά και απλοϊκά πριν από αιώνες, εν τούτοις ερμηνευόμενες συμπίπτουν απόλυτα με τις Επιστήμες της Γεωλογίας και της Παλαιοντολογίας. Θέλουν να μειώσουν την προσφορά της  Εκκλησίας που αν δεν διαφύλαττε σε μοναστήρια και βιβλιοθήκες της, ως κόρη οφθαλμού, συγγράμματα ακόμα και αρχαίων φιλοσόφων, ίσως σήμερα να μην διαβάζαμε π.χ. Σωκράτη. Πολεμούν την Εκκλησία που διαφύλαξε αυτούσια την αρχαία Ελληνική γλώσσα και τις παραδόσεις μας σε κρυφά σχολειά και κρυφές Εκκλησίες μέχρι και σήμερα εκεί όπου απαγορεύετε να ομιλείτε ή να πιστεύετε ότι εδώ φτύνεται από ανίδεους! «Κάποιοι» που θέλουν την Εκκλησία να μην υπάρχει, ή τουλάχιστον να μην μιλάει, όταν εκφέρει ελεύθερα γνώμη κάθε άσχετος(-η) για οτιδήποτε και οι της Εκκλησίας πρέπει να σιωπούν ακόμα και όταν συκοφαντούνται. Θέλουν «κάποιοι» να προβάλλονται τα αρνητικά όπως τα επινοούν οι λασπολόγοι, χωρίς καμία αναφορά στα θετικά που η Εκκλησία προσφέρει και σε πολλές περιπτώσεις αναπληρώνει το κράτος εκεί που δεν υπάρχει. Καμία νύξη για εκατοντάδες φιλανθρωπικά ιδρύματα της Εκκλησίας στην Ελλάδα και όχι μόνο, όπου μπορούν άνθρωποι άστεγοι, άποροι, ηλικιωμένοι, πονεμένοι, να βρουν ένα πιάτο φαΐ, ένα κρεβάτι, ένα λόγο παρηγορίας. Άνθρωποι που τους εγκατέλειψαν τα παιδιά, οι δικοί τους, το κράτος, τα κόμματα… «Κάποιοι» που υβρίζουν δημοσίως την Εκκλησία, ακόμα και την Αγιωτέρα γυναίκα που τιμήθηκε στο πέρασμα των αιώνων όσο καμία άλλη. Φανταστείτε πόσο αυτοί σέβονται την μητέρα, την αδελφή, την γυναίκα, την κόρη τους. Αυτοί που στον τόπο μας δεν συγκινούνται βλέποντας την κοσμοπλημμύρα των προσκυνητών στην Παναγία της Αγιάσου, στον Ταξιάρχη Μανταμάδου, στον Άγ. Ραφαήλ, στον Άγ. Ιγνάτιο. Πιστών που δεν είναι αγράμματοι όλοι αλλά πολλοί απ’ αυτούς έχουν 2 και 3 πτυχία, είναι επιτυχημένοι οικογενειάρχες, επαγγελματικά καταξιωμένοι, επώνυμοι... Τουλάχιστον δεν παραδειγματίζονται από τον Κάρλ Μαρξ που στα τελευταία χρόνια της ζωής του δεν μελετούσε τις θεωρίες του αλλά την Αγία Γραφή. Αυτή τον συνάρπαζε! Τον Δαρβίνο που διάβαζε μανιωδώς τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου. Τον προσφάτως αποθανόντα ΄Έλληνα «λόγιο» που προσκαλούσαν τα κανάλια σε κάθε συζήτηση που αφορούσε την Εκκλησία και ήταν φανατικός πολέμιός της, που όμως ασθένησε, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και πριν εκπνεύσει μετανόησε, εξομολογήθηκε και εκφώνησε: «Χριστέ μου συγχώρα με, δεν ήξερα ότι υπήρχες»!

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel