Ζωηφόρος

Βίντεο με τις 12 ορθόδοξες μονάχες-όμηροι έδωσαν στην δημοσιότητα οι απαγωγείς τους

Oι δύσκολες ώρες για τις 12 ορθόδοξες μοναχές  που απήχθησαν στη χριστιανική πόλη Μααλούλα της Συρίας από τους εξτρεμιστές αντάρτες.

 

Ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται όλες οι μοναχές της μονής της Αγίας Θέκλας με την ηγουμένη Πελαγία δημοσιοποίησε σήμερα το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Στο βίντεο που όπως σημείωσε το δίκτυο, δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς έχει ληφθεί, εμφανίζονται 16 συνολικά γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν πως είναι καλά στην υγεία τους, πως οι απαγωγείς τις προσέχουν και πως ο λόγος της μεταφοράς τους εκτός μονής ήταν η προστασία τους. Στη μονή ζούσαν 40 αδελφές και πολλά ορφανά παιδιά.

Οι αντάρτες εισέβαλαν στην πόλη στις 9 Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ο στρατός μπήκε στη Μααλούλα για να τους καταδιώξει και έκτοτε σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις και ανταλλαγές πυρών.

Η Μααλούλα, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βορείως της Δαμασκού, έχει πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της είναι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί και μιλούν αραμαϊκά, τη γλώσσα που μιλούσε ο Χριστός.

Σε κάθε περίπτωση τα λόγια των μοναζουσών δεν μπορούν να θεωρηθούν «ασφαλή» αφού πρόκειται για κουβέντες τις οποίες λένε σε ανθρώπους οι οποίοι τις κρατούν παρά την θέληση τους.

Η ίδια η ηγουμένη Πελαγία σε παλαιότερη συνέντευξη της, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την μονή για κανένα λόγο και ότι προτιμά να πεθάνει ως μάρτυρας.

 

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/diethni/34150-binteo-me-tis

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel