Ζωηφόρος

"Ναι" από την Αγγλικανική Εκκλησία στη χειροτονία γυναικών

Η σύνοδος της Αγγλικανικής Εκκλησίας ενέκρινε κατ' αρχήν σήμερα στο Λονδίνο, με συντριπτική πλειοψηφία, τη χειροτονία γυναικών επισκόπων.

 

Το σχέδιο, το οποίο είχε απορριφθεί το Νοέμβριο του 2012 και πρόκειται να επικυρωθεί οριστικά από μια νέα σύνοδο το 2014, εγκρίθηκε με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές.

Η είδηση για την κατ' αρχήν έγκριση της χειροτονίας γυναικών επισκόπων έρχεται μετά τις έντονες επικρίσεις που είχαν διατυπωθεί σε βάρος της εκκλησίας, μεταξύ άλλων και από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την απόρριψη του σχεδίου, το Νοέμβριο του 2012, με διαφορά μόλις έξι ψήφων.

"Δεν πρέπει να ανοίξουμε αμέσως τις σαμπάνιες ή όποιο άλλο ποτό αρμόζει στις γιορτές, επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως το τέλος" για να ευοδωθεί το σχέδιο, σχολίασε ο Τζον Σεντάμου, ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ που υποστηρίζει αυτή την εξέλιξη υπέρ των γυναικών.

Λίγο πριν από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός Κάμερον είχε επαναλάβει την υποστήριξή του προς τη μεταρρύθμιση, δηλώνοντας ενώπιον του κοινοβουλίου: "Είμαι σταθερά υπέρ των γυναικών επισκόπων και ελπίζω πως η Εκκλησία της Αγγλίας θα κάνει αυτό το σημαντικό βήμα για να ενισχύσει τη θέση της ως σύγχρονης Εκκλησίας σε συντονισμό με την κοινωνία μας".

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία, η καινοτομία αυτή μπορεί να επικυρωθεί οριστικά μέσα στον ερχόμενο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/kosmos/nai_apo_thn_agglikanikh_ekklhsia_sth_xeirotonia_gynaikwn.2512765.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel