Ζωηφόρος

Ανακοίνωση της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου περί της απορριπτικής δικαστικής αποφάσεως αίτησης της

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

06/11/13 (ν.ημ.)

 

Ανακοίνωση της αυθεντικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου περί της απορριπτικής δικαστικής αποφάσεως της αίτησης μας για αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων για το αντιπροσωπείο μας στις Καρυές.

Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι η σχετική αίτηση μας απορρίφθηκε. Δεν γνωρίζουμε κάτω από πιο δικονομικό λογισμό, ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να κρίνουμε το πολιτικό δικαστήριο. Απλά θέλουμε να θυμίσουμε ότι διωκόμαστε για πνευματικές διαφορές με το Φανάρι οι οποίες έχουν ποινικοποιηθεί με την συνδρομή της Ελληνικής δικαιοσύνης. Το κονάκι στις Καρυές ανήκει στη Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου εξ ορισμού, όμως ισχυρές επιρροές διαμορφώνουν δικαστικές αποφάσεις για το ανάποδο.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παραδώσουμε το κονάκι μας για να δικαιολογήσουν Ευρωπαϊκά κονδύλια πέντε ψευδοεσφιγμενίτες μοναχοί. Για μας τους 120 μοναχούς της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου είναι τόπος μετανοίας ενώ για αυτούς επένδυση. Αρχικά προσπάθησαν να το πάρουν με βαριές μετά με λοστούς και τελευταία με σκαπτικό μηχάνημα, τι θα ακολουθήσει; Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε διάθεση για επεισόδια στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους και θέλουμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από κάθε τέτοιο ντροπιαστικό γεγονός. Εξάλλου ποτέ επεισόδια δεν ξεκίνησαν από εμάς, εμείς ήμασταν πάντα σε θέση άμυνας. Άλλοι προσπαθώντας να αλλάξουν ισορροπίες με την βία δεν σέβονται την Ιερότητα του τόπου. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι όταν δεν κάνει κάτι για να αποτρέψει ένα έγκλημα ή σιωπηλά το αποδέχεται, αυτό την καθιστά συνένοχη.

Ναι, για έγκλημα τους κατηγορούμε ενάντια στην πίστη, διότι με την προτροπή και την ανοχή τους η Κυβέρνηση και ο Οικουμενικός επιβάλλουν στις διωκτικές αρχές  το διωγμό μας, έχοντας ποινικοποιήσει τις όποιες πνευματικές μας διαφορές με το Φανάρι. Φιλότιμες διωκτικές αρχές εναντίον 120 μοναχών επειδή δεν συμφωνούν με τα Παπικά συλλείτουργα της πνευματικής ηγεσίας τους.

Ναι για εγκλήματα τους κατηγορούμε για όλες αυτές τις παραβιάσεις των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων μας. Χωρίς τρόφιμα, φάρμακα και περιορισμό μετακινήσεων.

Αλλά κυρίως σας κατηγορούμε όλους, Οικουμενικό, πολιτεία και τους πέντε ψευδοεσφιγμενίτες για την προσπάθεια αφανισμού των 120 μοναχών της Γνήσιας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Και αν ποτέ δεν σεβαστήκατε την μοναστική μας ηρεμία ή υπόσταση, τουλάχιστον σεβαστείτε την ανθρώπινη υπόσταση μας και την ζωή μας. Τα λέμε όλα αυτά διότι πολύ γρήγορα, πάλι θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν από το κονάκι μας οι μισθοφόροι που θα προσλάβουν οι πέντε επαγγελματίες μοναχοί της ψευδοεσφιγμένου. Και αυτή την φορά η Ελληνική κυβέρνηση δια χειρός Ελληνικής δικαιοσύνης τους έχει δώσει και το νομικό έρεισμα. Οπότε αν την τελευταία φορά ήρθαν με σκαπτικό τώρα οι ζωές μας δεν ξέρουμε από τι θα κινδυνέψουν.

Εμείς θα είμαστε εκεί να σας περιμένουμε μέσα στο σπίτι μας και φυσικά θα προστατέψουμε τον οίκο μας μέχρι τέλους. Εσείς απλά αναλογιστείτε το τι κάνετε, που το κάνετε και γιατί το κάνετε. Και δεν μιλάμε μόνο για όσους θα συμμετέχουν στον αφανισμό μας ενεργά αλλά και σε αυτούς που επιβάλλουν και προκαλούν τα επεισόδια στο Άγιο Όρος, αγνοώντας την Ιερότητα του και αμαυρώνοντας την πνευματική του υπόσταση στο εξωτερικό, είτε αυτοί βρίσκονται στο Φανάρι είτε στο Μαξίμου. Γιατί πάλι εμείς θα είμαστε μόνο σε θέση άμυνας, για ότι επιβάλλεται να συμβεί στο Άγιο Όρος εναντίον μας η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς.

Ορθοδοξία ή Θάνατος

Γραφείο Τύπου Ιστορικής

 

Ιεράς Μονής Εσφιγμένου 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel