Ζωηφόρος

Ο εορτασμός για τους Τρεις Ιεράρχες από το εν Πάτραις Παράρτημα της Π.Ε.Θ

<<Λαμπρός Εορτασμός για τους Τρεις Ιεράρχες στην Διακείδιο Σχολή Λαού Πατρών από το εν Πάτραις Παράρτημα της Π.Ε.Θ Πατρών-Κοπή πίττας του Συλλόγου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο>>

 

Το εν Πάτραις Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων πραγματοποίησε μια λαμπρή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Διακειδίου Σχολής Λαού Πατρών την Παρασκευή 30-01-2015 προς τιμήν των κορυφαίων στα γράμματα, στη σοφία και την εκπαίδευση Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πίττας του Συλλόγου από τον Μητροπολίτη Πατρών κκ.Χρυσόστομο. Στην συνέχεια επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο απέδωσε η γυναικεία Βυζαντινή χορωδία <<Πανύμνητος>> υπό την Διεύθυνση της Καθηγήτριας Μουσικής Κυρίας Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου. Ακολούθως η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυρία Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφερόμενη στην εόρτια ημέρα μεταξύ των άλλων τόνισε: Σε μια εποχή πολυφωνίας και σύγχυσης οι λόγοι των Πατέρων ζωντανοί και επίκαιροι, επαναπροσδιορίζουν τον στόχο της ζωής του ανθρώπου να γνωρίσει την αληθινή σοφία και τον δρόμο για την Σωτηρία του. Έχουν την δύναμη να βγάλουν τον άνθρωπο από τα αδιέξοδα των λαθεμένων επιλογών και να τον συμφιλιώσουν με τον Θεό και τον κόσμο. Στη συνέχεια η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ.Χρυσόστομο για τη λαμπρή παρουσία του και για το ότι πάντα είναι αρωγός στις προσπάθειες των Θεολόγων.

Κατόπιν εκλήθη στο βήμα ο εκλεκτός προσκεκλημένος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Γερβάσιος Παρακεντές Ιεροκήρυρας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών να αναπτύξει το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα <<Οι μελίρρυτοι ποταμοί της κατά Θεόν και της θύραθεν σοφίας>>.Αρχικά ο π.Γερβάσιος αναφέρθηκε στην βιοτή των Αγίων Μεγάλων Πατέρων και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου, και Ιωάννου του  Χρυσοστόμου. Στην συνέχεια τόνισε πως οι Τρεις Ιεράρχες στον αρχαίο ελληνικό κόσμο της ειδωλολατρείας και της πλάνης με την αποκεκαλυμένη αλήθεια του Ευαγγελίου και των δογμάτων της Εκκλησίας, χρησιμοποίησαν την σαφήνεια της ελληνικής γλώσσας και τη μέθοδο της Αρχαίας Σοφίας για να εκφράσουν το Μεγαλείο της Θεολογίας και της φιλοσοφίας της οποίας γίνεται κάτοχος εκείνος που βιώνει πρακτικά και θεολογικά την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νεκτάριος Κωτσάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Σκιαδαρέσης, πλειάδα μοναχών και Ιερέων.Επίσης παρευρέθησαν η Κυρία Βίβιαν Σαμούρη π.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Σύμβουλος,  ο Κύριος Ηλίας Γκοτσόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, ο Κύριος Δημήτρης Δημακόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, ο Κύριος Παναγιώτης Παπαθεοδώρου π.Προιστάμενος Β/αθμιας Εκπαίδευσης, ο Κύριος Γαβριήλ Αυγέρης π.Προιστάμενος Β/αθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, ο Κύριος Πέτρος Ρηγάτος Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω.

Θεωρούμε πως η συμμετοχή όλων ήταν αντάξια της Εόρτιας ημέρας των Τριών Ιεραρχών, η οποία αφορά ένα μέγιστο γεγονός της ζωής της εκκλησίας μας.

Η Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

 

                       Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη                                       Φώτης Πέρρας

πηγή: http://www.petheol.gr/nea/oeortasmosgiatoustreisierarchesapotoenpatraisparartematespeth

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel