Ζωηφόρος

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Βολές κατά των μοναχών του Αγίου Όρους

Επίθεση και στον Α. Τσίπρα

 

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος. Με άρθρο του στο romfea ο κ. Αμβρόσιος χαρακτηρίζει δαιμονική κατάσταση την αθεϊα Τσίπρα, ενώ ασκεί κριτική στους μοναχούς του Αγίου Όρους για τον τρόπο που υποδέχθηκαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το άρθρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου έχει ως εξής:

Δημοσιογραφικοί παράγοντες εδώ πάνω στα Καλάβρυτα πλησίασαν τόν Σεβ. Μητροπολίτη μας και του έθεσαν το ερώτημα:

«Σεβασμιώτατε, στο χθεσινό ΒΗΜΑ της Κυριακής δημοσιεύθηκε ένα σχόλιο, το οποίο μας έκανε μεγάλη εντύπωση.

Ο δημοσιογράφος κ. Νικ. Χασαπόπουλος, επισφραγίζει το ρεπορρτάζ για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Αλεξ. Τσίπρα στο Άγιον Όρος με τα εξής λόγια: «Να σκεφτείτε ότι πριν από το δείπνο (στις Καρυές) δεν υπήρξε προσευχή. Είναι δυνατόν, θα πείτε; Δείπνο στο Άγιον Όρος, χωρίς να προηγηθεί προσευχή; Κι’ όμως, ορισμένοι ενεργοποίησαν κάποιο πρωτόκολλο. Δεν ήταν επίσημο δείπνο, αλλά ημιεπίσημο....».

Μήπως θα μπορούσατε να μας σχολιάσετε αυτή τήν είδηση;»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος απάντησε με τά εξής λόγια: «Ανέγνωσα κι εγώ το σχετικό ρεπορτάζ και δοκίμασα μια μεγάλη απορία.

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο Άγιο Όρος, σκέφθηκα. Υπάρχει περίπτωση να μη παρακαλέσεις το Θεό να ευλογήσει την τροφή σου, είτε επίσημο είτε ανεπίσημο είναι ένα δείπνο;

Αλλά στη συνέχεια ήλθαν στη σκέψη μου οι τιμές, με τις οποίες οι Μοναχοί του Αγίου Όρους υποδέχθηκαν τον δεδηλωμένο «άθεο» κ. Τσίπρα και τότε άρχισα να αγανακτώ!

Την δήλωση αυτή είχε κάμει προ καιρού ο υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας συζεί παρανόμως!

Εξ όσων ακούονται, ούτε θρησκευτικό γάμο, ούτε όμως και πολιτικό, έχει κάμει! Τα παιδάκια του, επίσης, είναι αβάπτιστα!

Οι Αγιορείτες, λοιπόν, είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται μεν στο ναό, αλλά να μη κάνει το σημείο του Σταυρού!

Εξ όσων έγιναν γνωστά, κανείς από τους Αγιορείτες Μοναχούς δεν εξέφρασε τήν απορία του! Κανείς δεν άρπαξε την ευκαιρία για να του συστήσει, ότι πρέπει να αλλάξει τακτική.

Κανείς δεν είχε το θάρρος να τον ελέγξει -ευγενικά και χριστιανικά πάντοτε- για την αθεΐα του! Κανείς δεν του είπε, ότι η αθεΐα είναι μια αρρώστεια της ψυχής, ή –καλύτερα- μια βλακεία και τίποτε περισσότερο!

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 9ης Αυγούστου δημοσιεύεται ένα άρθρο με τίτλο «Η προσευχή ενός άθεου».

Εκεί μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής: “Όπως έλεγε ο Ράσελ, όποιος δηλώσει ότι δεν πιστεύει, δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτόν που δηλώνει ότι πιστεύει. Και οι δύο πιστεύουν σε κάτι...”....

Δεν θέλω να πιστέψω, ότι το κοσμικό πνεύμα εισήλθε και στις ψυχές των Αγιορειτών Πατέρων. Τους σέβομαι και τους τιμώ!

Tαπεινά εν τούτοις φρονώ, ότι με την ευκαιρία της επισκέψεως του στο Άγιον Όρος έχασαν τήν ευκαιρία να διδάξουν τον κ. Τσίπρα, ότι η άρνηση της πίστεως στον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα του κόσμου, τον Χριστό, είναι μια αφύσικη, μια δαιμονική κατάσταση!

Και συγχρόνως να τον οδηγήσουν στην μετάνοια. Για όλα αυτά, λοιπόν, διερωτώμαι: Μήπως άραγε το κοσμικό πνεύμα μπήκε για τα καλά και στο Άγιον Όρος»;

Πηγή: http://www.patrasevents.gr/article/123091-mitropolitis-amvrosios-voles-kata-ton-monaxon-tou-agiou-orous

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel