Ζωηφόρος

Η εκδήλωση της ΠΕΘ για τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο

Δελτίο Τύπου

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11.00 στην αίθουσα της Εταιρείας Φίλων του Λαού, Ευριπίδου 12, επίκαιρη ομιλία, με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κρουσταλάκη και με θέμα : «Η παιδαγωγική του Οσίου Πορφυρίου».

Τον διακεκριμένο ομιλητή παρουσίασε στην εκλεκτή ομήγυρη ο Πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Ο κ. Κρουσταλάκης, πέτυχε με την εμπνευσμένη ομιλία του να μεταφέρει με ενάργεια και παραστατικότητα, στο ακροατήριο, το αγιοπνευματικό περιεχόμενο της σοφής παιδαγωγικής σκέψης και πρακτικής του χαρισματικού Γέροντα. Ο κ. Καθηγητής εξέφρασε τις πάμπολλες προσωπικές και θαυμαστές εμπειρίες που είχε από την μακρόχρονη επικοινωνία και σχέση του με τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, καθώς είχε την ευλογία να είναι επί αρκετό χρόνο πνευματικό του τέκνο.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε γόνιμη συζήτηση επί των όσων αξιοθαύμαστων, κατέθεσε ο κ. Κρουσταλάκης, για την μορφή του Αγίου Πορφυρίου.

Την όμορφη αυτή πνευματική εκδήλωση λάμπρυνε επίσης, με την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών, βυζαντινών ύμνων  μελωδικός χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Μέλους του ΔΣ της ΠΕΘ, κ. Αντώνη Τοκατλίδη.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΘ

 

Πηγή: http://www.petheol.gr/nea/eekdelosetespethgiatonagiogerontaporphyrio

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel