Ζωηφόρος

Η Eυρώπη δεν αναγνωρίζει τα Χριστούγεννα,

Νέα ενέργεια διάκρισης εναντίον των Χριστιανών:

«H Eυρώπη δεν αναγνωρίζει τα Χριστούγεννα»

(Δελτίο Τύπου του Phillipe Juvin και της Constance Le Grip,γάλλων ευρωβουλευτών UMP,PPE)

Ο Phillipe Juvin και η Constance Le Grip ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει το ημερολόγιο που μοίρασε στούς μαθητές, το οποίο αγνοεί τις Χριστιανικές γιορτές.

Η Επιτροπή τύπωσε πραγμάτι πάνω από… τρία εκατομμύρια αντίτυπα ενός ημερολογίου με τα χρώματα της Ευρωπαϊκης Ένωσης, που αναφέρει τις ιουδαϊκες, ινδουϊστικές, σιχικές και μουσουλμανικές γιορτές αλλά καμμιά χριστιανική. Τα Χριστούγεννα, μια γιορτή που γιορτάζεται σ΄όλη την Ευρώπη, απουσιάζει απ΄ το ημερολόγιο!

«Οι χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης είναι μια πραγματικότητα. Η Ευρώπη είναι ο καρπός μιας μακρόχρονης διαδικασίας ωρίμανσης που έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα και στη Ρώμη και βεβαίως μέσα στο Χριστιανισμό. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία του ανθρώπου, η ισότητα και η αδελφοσύνη είναι αξίες χριστιανικές. Το λίκνο όλης της ιστορίας στηρίζεται στη συνάντηση των ανθρώπων με τις χριστιανικές αξίες. Η Ευρώπη δημιουργήθηκε μέσα στον Χριστιανισμό. Αν το ξεχνάμε αυτό είναι σαν να αρνούμαστε αυτό που είμαστε» υποστηρίζουν με ανησυχία οι Phillipe Juvin και Constance Le Grip.

Οι ευρωβουλευτές απαιτούν από την Επιτροπή την απόσυρση αυτού του σχολικού ημερολογίου και ζητούν εξηγήσεις στο όνομα των 2000 ετών ιστορίας που δημιούργησαν την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφοριές:

Philippe Juvin, ευρωβουλευτής, τηλ. : 0032-2-284-7199

Constance Le Grip, ευρωβουλευτής, τηλ. : 0032-2-284-7120

Υπηρεσία τύπου του EΛΚ, Marion Jeanne, κιν. τηλ.: 0032-479-84-02-93

Ιστοσελίδα της γαλλικής αντιπροσωπείας του ΕΛΚ : www.majoritepresidentielle.eu

Πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/2011/01/14/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration