Logo
Print this page

Βασ. Μιχαλολιάκος: Ναούς δεν γκρεμίζω!

Αδικαιολόγητες πιέσεις προς τον δήμαρχο Πειραιώς κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο ασκούν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Καρδαράς και Μαρία Σταθάκη από το «Λιμάνι της αγωνίας» προκειμένου να γκρεμιστεί ο ναΐσκος της Αγίας Ειρήνης, δίπλα στον ναό του Αγίου Νικολάου στο λιμάνι. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν γκρεμίζει ναούς και απ’ ό,τι φαίνεται τον υποστηρίζει ο λαός της πόλης.

 

Οι προστριβές για το εκκλησάκι δίπλα από το ναό του Αγίου Νικολάου ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα όταν η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Σταθάκη υποστήριξε ότι «ξεφύτρωσε από το πουθενά χωρίς καμμία άδεια στον προαύλιο χώρο του ναού, το 2010». Η κ. Σταθάκη ανέφερε ότι πρόκειται περί αυθαίρετης κατασκευής την οποία χαρακτήρισε παράνομη και αισθητικά προσβλητική. Επικαλέστηκε την οργή ανθρώπων της Τέχνης, επειδή ο νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής ναός του Αγίου Νικολάου αποτελεί έργο του πειραιώτη αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου, αλλά δεν τους κατονόμασε.

Η απάντηση του δημάρχου σ’ εκείνη τη συνεδρίαση ήταν σαφής. «Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος εκκλησία δεν γκρεμίζει», επισήμανε ο πρώτος πολίτης του Πειραιά. Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε μάλιστα ότι αν μπορεί να συμβάλει στο να χτιστεί μια καινούρια εκκλησία θα το κάνει και παρέθεσε ότι όταν ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμύνης είχε δεσμευτεί να πάρει το πρώην στρατόπεδο Σακελλίωνα εκτάσεως 10 στρεμμάτων, σε μέρος του οποίου θα ανοικοδομηθεί εκκλησία προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά των Καμινίων.

«Εάν αυτό που ενοχλεί, μέσα στην απόλυτη αυθαιρεσία που έζησε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ένα εκκλησάκι στον Άγιο Νικόλα. Εμένα δεν με ενοχλεί. Θα προτιμούσα να είναι πιο ωραίο. Αλλά αυτό δεν το αναδεικνύω ως μέγα πρόβλημα του Πειραιά. Έλεος! Δεν πρόκειται να κάνω τίποτα για να το γκρεμίσω», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος. Παρ’ όλα αυτά διατηρήθηκε ο θόρυβος σχετικά με το θέμα από συγκεκριμένα τοπικά Μέσα που επιχειρούν να πλήξουν τον δήμαρχο του Πειραιά.

Νέα παρέμβαση

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γιάννης Καρδαράς επανέφερε το θέμα για τον ναΐσκο που έχει αφιερωθεί στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Έκανε λόγο περί «ιερού αυθαιρέτου», το οποίο πιθανώς να μετακινηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του εκθεσιακού κέντρου του ΟΛΠ και επανέλαβε τα περί αισθητικής του χώρου. Απαίτησε μάλιστα να απαιτηθεί παρέμβαση της Πολεοδομίας.

Ο κ. Καρδαράς άσκησε κριτική προς τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ λέγοντας ότι πρέπει να αφιερώσει χρόνο για «να αποσύρει το “ιερό” αυθαίρετο» αντί να συντάσσει άρθρα για την παράχρηση μελών του ανθρωπίνου σώματος ή να καταθέτει μηνύσεις για θεατρικές παραστάσεις, όπως η “Coprus Cristi”!

Απαντώντας ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια για να γκρεμιστεί ο ναΐσκος χωρίς να δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

Δυσφορία από τους Πειραιώτες

Το θέμα έχει προκαλέσει δυσφορία στην κοινή γνώμη του μεγάλου λιμανιού αφού πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πίσω από την εμμονή για την απομάκρυνση του ναΐσκου άλλους σχεδιασμούς, όπως την κατάληψη ενός από τους ελάχιστους ανοικτούς χώρους του λιμανιού από αυτοκίνητα. Σήμερα, το “Newsbomb.gr” βρέθηκε στο σημείο και ζήτησε τις απόψεις του πειραϊκού λαού γι’ αυτό το θέμα που έχει ανακύψει.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων μίλησαν στην κάμερα του “Newsbomb.gr” εξέφρασε την αντίθεσή του με ενδεχόμενη μεταφορά ή κατεδάφιση του ναΐσκου και την πιθανότητα να μετατραπεί το συγκεκριμένο σημείο σε χώρο παράνομης στάθμευσης διερχόμενων αυτοκινήτων. Ίσως αυτόν τον κόσμο θα πρέπει να ακούσουν όσοι ξαφνικά θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή και ζητήματα που δεν άπτονται στη φαιδρή καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/248161/vas-mihaloliakos-naoys-den-gkremizo

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR