Logo
Print this page

Πέντε κρατούμενοι εβαπτίσθησαν Ορθόδοξοι

Μετά από έναν περίπου χρόνο κατηχήσεως, εβαπτίσθησανΟρθόδοξοι Χριστιανοί εις το ναϋδριο Άγιος Ελευθέριος του ΣωφρονιστικούΚαταστήματος στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι.

 

Πρόκειται για τρεις Νιγηριανούς, έναν Σομαλό και έναν Αλβανό. Η κατήχηση τωννεοφωτίστων έγινε από τον υπεύθυνο ομάδος ιερέων των φυλακών π. ΓεώργιοΧρονόπουλο, που τα τελευταία χρόνια προσφέρει τη διακονία του στουςδοκιμαζόμενους εκεί αδελφούς μας, παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα στηνενορία του Αγίου Νικολάου Κ. Συχαινών.

Στο Μυστήριο της Βαπτίσεως συμμετείχε και ο π. Γρηγόριος Κόρδας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ακταίου, τουΔήμου Πατρέων. Τα ονόματα που έδωσαν οι Ανάδοχοι (κρατούμενοι) στους νέουςΧριστιανούς είναι Άγγελος, Νικόλαος, Ανδρέας, Μιχαήλ και Γεώργιος.

Το Μυστήριο τελέσθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, με την παρουσία του Δ/ντού τωνΦυλακών κ. Λεωνίδα Γιαχαλή, του υποδ/ντού, του Αρχιφύλακος, των ΚοινωνικώνΛειτουργών κ.α. υπαλληλών του Καταστήματος Κρατήσεως.

* Πρέπει να τονίσουμε,

ότι όσοι κρατούμενοι βαπτίζονται Ορθόδοξοι, δεν απολαμβάνουν κανένα προνόμιο,όπως μας διαβεβαίωσε ο π. Γεώργιος, και είναι δική τους επιλογή. Επισήμανε δε,ότι από την πρώτη ημέρα της φυλακίσεως ο Αλβανός υπήκοος (έλαβε το όνομα Άγγελοςκαι ήτο άθεος), ζήτησε από τους υπευθύνους να με συναντήσει. Τέλος, οι τρειςΝιγηριανοί ήσαν αβάπτιστοι Καθολικοί και ο Σομαλός υπερασπίζετο κάποια θρησκείατης φυλής του. 

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

Πηγή:

http://vatopaidi.wordpress.com/2012/10/20/%cf%80%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%e2%80%8b%ce%b9-%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%80%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b8%ce%b7%cf%83%e2%80%8b%ce%b1%ce%bd-%ce%bf/

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR