Ζωηφόρος

Ο DL5EBE δεν είναι πια προτεστάντης…,

Ο DL5EBE δεν είναι πια προτεστάντης…

Για 18 χρόνια επικοινωνούσε με το Άγιο Όρος …στα υπερβραχέα. Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2009, στην Ιερά μονή Δοχειαρίου στο ΄Αγιο ΄Ορος, μέσα  σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Γερμανός  Dominik,  40 χρονών γεωλόγος, αποποιήθηκε  τον Προτεσταντισμό και βαφτίστηκε Ορθόδοξος. Ο DL5EBE ακούει πια στο όνομα Μιχαήλ.

Ο Μιχαήλ γνώρισε  τον Άθωνα  και την Ορθοδοξία, με την επικοινωνία που είχε μέσω ασυρμάτου με τον ραδιοερασιτέχνη αδελφό της  Μονής πατέρα Απολλώ (ή SV2ASP/A) που ξεκίνησε από το 1991. Ο έμπειρος Γερμανός ραδιοερασιτέχνης, φοιτητής τότε, όταν άκουσε για  πρώτη φορά  τον άπειρο Αγιορείτη μοναχό  με  το ασθενές  του  σήμα να κάνει κλήση, έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του και να τον βοηθήσει. Αυτό ήταν η πρώτη αφορμή να έλθει στον Άθωνα,  να  γνωρίσει τον μοναχό Απολλώ και να οργανώσει το σταθμό του. Η επίσκεψή αυτή  έγινε  …σταθμός και στη ζωή του. Γνώρισε τον Γέροντα Γρηγόριο, Καθηγούμενο της  Μονής  και τους αδελφούς, τους  αγάπησε και συνέχισε  να επισκέπτεται τη Μονή, ακολουθώντας όλο το καθημερινό πρόγραμμα της. Όταν τελείωσε τις Πανεπιστημιακές  του  σπουδές, τον προσέλαβε  μια Γερμανική εταιρία πετρελαιοειδών με δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Εδώ και πολλά χρόνια  εργάζεται στη Μόσχα και ένεκα  τούτου  είχε  αρκετά  χρόνια  να επισκεφθεί τον Άθωνα, διατηρώντας όμως την επικοινωνία του.

Όλο αυτό το διάστημα πάλευε μέσα του για  την αλλαγή του και -αποφασισμένος  πλέον για  το Βάπτισμα- πήρε  το δρόμο για  τον Άθωνα. Τις προηγούμενες μέρες, η μονή έσφιζε από ζωή και πάμπολλες εργασίες ήταν σε εξέλιξη, στις  οποίες  συμμετείχε  και ο ίδιος. Οι ημέρες περνούσαν κι ο Dominik αγωνιούσε να βαπτιστεί.  Την Παρασκευή, τον ρώτησε  πλέον ο Γέροντας, «θέλεις  να βαπτιστής»;  «Θα ήταν μεγάλη μου χαρά»,  του  απάντησε και αμέσως  έλαμψε  το πρόσωπό του.

Ο Σταύρος Πωμάκης, Αξιωματικός στην Αεροπορία Στρατού, Ραδιοερασιτέχνης με κωδικό SV2BIC και πνευματικό τέκνο της  Μονής, κλήθηκε και ολοπρόθυμα δέχθηκε  να γίνει ανάδοχος. Οι ετοιμασίες έγιναν σε ελάχιστο διάστημα κι έτσι, το πρωί  του Σαββάτου, μετά  τη Θεία  Λειτουργία, έλαβε το Άγιο Βάπτισμα στο λιμάνι της  Μονής, εν μέσω όλης της  αδελφότητος  και των προσκυνητών  και πανευτυχής επέστρεψε πλέον στην εργασία του. Η Αδελφότητα της Δοχειαρίου του ευχήθηκε ο Αρχάγγελος  Μιχαήλ -προστάτης  της  Μονής, του οποίου το όνομα του έδωσε ο Γέροντας- να τον στηρίζουν στο δύσκολο δρόμο της  ζωής  που καθημερινά  παλεύει.

πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=57086&cid=4#

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel