Ζωηφόρος

Κι όμως, ακόμη εμφανίζονται μάρτυρες στον χριστιανισμό!!!

Κι όμως, ακόμη και σήμερα

εμφανίζονται μάρτυρες στον χριστιανισμό!!!

Τις μαστιγώνουν πέντε φορές την ημέρα

επειδή έγιναν χριστιανές!!!

Στο Ιράν, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ και η 30χρονη Μαρζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα. Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας...Bild, στο Ιράν, δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές. Η Meryem και η Marziah που κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης μαστιγώνονται κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί για προσευχή τους πιστούς μουσουλμάνους, ταπεινώνονται και τιμωρούνται με στέρηση τροφής και νερού. Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη. Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους διαμαρτύρεται: «Ζουν στην απομόνωση και ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. 5 φορές την ημέρα, όταν ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται. Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό.»

Σύμφωνα με τους Ισλαμικούς νόμους του Ιράν, όσοι εγκαταλείπουν το ισλάμ, αν πρόκειται για γυναίκες, 5 φορές την ημέρα-τις ώρες που καλούνται οι «πιστοί» σε προσευχή- μαστιγώνονται και μέχρι να υποκούσουν (εννοεί να επιστρέψουν στο ισλάμ) ευτελίζεται η ποιότητα της ζωής τους και μειώνεται η ποσότητα φαγητού και νερού που τους παρέχεται.

Στην ιστοσελίδα της Sabatina James, συγκεκριμένα στη σελίδα http://www.sabatina-ev.de/Botschaft.html υπάρχει περιεκτική αναφορά στην υπόθεση. Εκεί μαθαίνουμε ότι οι δυο γυναίκες κρατούνται από τον Μάρτιο στη φυλακή Evin, αρχικά σε ένα κελί με άλλες 25 γυναίκες και στη συνέχεια σε απομόνωση, ότι η πρώτη μέρα της δίκης ήταν στις 9 Αυγούστου και ότι παρότι ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad τις πίεσε να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά, εκείνες δήλωσαν επανειλημμένα ότι «δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό».

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων στην Ελλάδα...

πηγή: http://chomatery.blogspot.com/

και http://haber.mynet.com/detay/dunya/bu-iki-kadin-idam-edilecek/468288

αναδημοσίευση από: http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_4671.html

Σχόλιο από αναγνώστη μας:

Αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλό Χριστιανό, είμαι όμως Χριστιανός. Σήμερα έπεσε στην αντίληψή μου το δημοσίευμα για τις δυο Χριστιανές (http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_4671.html).

Είμαστε σε μια εποχή που οι Ρωμαίοι έγιναν Χριστιανοί και οι διωγμοί έχουνε σταματήσει (μάλλον). Είμαστε σε μια εποχή αθεΐας όπου όμως κάποια ίχνη κοινής λογικής υπάρχουν. Είναι απαράδεκτο να γίνεται ξανά επίσημα διωγμός Χριστιανών και να το κοιτάμε έτσι απλά. Νομίζω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικά το Ελληνικό κομμάτι της θα έπρεπε να πρωτοστατήσει από τη στιγμή που έχουμε καλές σχετικά σχέσεις με το κράτος του Ιράν και έχουμε βιώσει επί Τουρκοκρατίας το πρόβλημα αυτό.

Νομίζω άσχετα με τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να σωθούν οι δυο Χριστιανές ή και να απελαθούν τουλάχιστον με τη συστράτευση όλων των ορθοδόξων.

Ο Κύριος αγαπάει τους μάρτυρες αλλά δεν αγαπάει αυτούς που τους καταδικάζουν σε θάνατο και εξευτελισμό. Το "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε" είναι αρκετό για τις μικροπρεπείς ανθρώπινες υπάρξεις μας αλλά το αποτέλεσμά του δεν παύει να είναι ο διασυρμός ή και θάνατος δυο Χριστιανών ... και θα δώσουμε λόγο για αυτό.

Πρέπει να κάνουμε κάτι και θα παρακαλούσα τη γνήσια Εκκλησία με τους χιλιάδες μάρτυρες να ενεργοποιήσει τους πιστούς και να συντονίσει τις προσπάθειες των πιστών, των στρατιωτών του Κυρίου. Εμείς ευχαρίστως να σας ακολουθήσουμε και να προλάβουμε το κακό.

Δόξα τω Θεώ που ειδοποιηθήκαμε. Τώρα αν δεν τις σώσουμε το κρίμα στο λαιμό μας και εγώ τουλάχιστον δε θέλω να έχω αίμα στα χέρια μου.

Με εκτίμηση.

Β.Α

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration