Logo
Print this page

Χιλιάδες Τούρκοι προσκυνητές στον Αι-Γιώργη της Πριγκήπου!!!

Χιλιάδες Τούρκοι προσκυνητές

στον Αι-Γιώργη της Πριγκήπου!!!

ΕΝΩ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΙ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΗ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΑ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΑΠΟ…ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!!!

Αυτό που γίνεται κάθε χρόνο 23 Απριλίου, δηλαδή του Αγίου Γεωργίου, στην Τουρκία, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθει ως ένα “σύγχρονο θαύμα”: διότι πώς αλλιώς να αποκαλέσει κανείς τον συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, που περιμένουν ατελείωτες ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνα, δινοντας παραλληλα σημειωματα με τις παρακλήσεις τους!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το δημοσίευμα των “Νεων” σχετικά με το θέμα, «και να χιόνιζε, εγώ πάλι θα ερχόμουν στον Αϊ-Γιώργη σήμερα», μου λέει η Σεμά. Είναι μουσουλμάνα, πιστεύει στον Αλλάχ αλλά και στα θαύματα του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά! Πέρσι του ζήτησε σπίτι και της το έδωσε! Κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου χιλιάδες Τούρκοι συνωστίζονται στην Πρίγκηπο και κάνουν την ευχή τους στον Άγιο.

Η Σεμά μοίραζε ζάχαρη στην έξοδο της εκκλησίας. «Ήρθα εδώ για να τον ευχαριστήσω», μου λέει.

Πρώτη φορά άκουσε για τον θαυματουργό άγιο στην τουρκική τηλεόραση πέρσι. Είδε τις ουρές των Τούρκων που περίμεναν έξω από την εκκλησία με τις ώρες για να ανάψουν ένα κερί και να κάνουν την ευχή τους. Ήταν 23 Απριλίου, αλλά αποφάσισε να πάει έστω και την άλλη μέρα. «Είναι θέμα πίστης. Ο άγιος με άκουσε και πραγματοποίησε την ευχή μου», μου λέει η Σεμά. Θα πάει και του χρόνου για να κάνει μια άλλη ευχή. Και μέχρι τότε θα διαβάσει στα τουρκικά την Καινή Διαθήκη που της έδωσαν κάποιοι προτεστάντες έξω από το μοναστήρι.

«Θέλω να μάθω για τη θρησκεία του άλλου», μου λέει η Σεμά.

Στην πλειονότητά του το μουσουλμανικό ποίμνιο του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά αποτελείται από γυναίκες με βαθιά πίστη.

Ακόμη και μαντιλοφορούσες ξεχώριζες στην εκκλησία να προσεύχονται με τις παλάμες ανοιχτές προς τον ουρανό, όπως ακριβώς οι μουσουλμάνοι. Ανηφορίζοντας για το μοναστήρι έβλεπα γυναίκες να ανεβαίνουν ξετυλίγοντας κλωστή μέχρι την είσοδο της εκκλησίας. «Τι σημαίνει η κλωστή;», ρώτησα μία από αυτές. Με κοίταξε στα μάτια και γύρισε αμέσως το πρόσωπό της αλλού. Ύστερα πλησίασα μια άλλη που κρατούσε λάδι. «Θα το πάτε στον άγιο;», τη ρώτησα. Σάστισα όταν είδα ότι και εκείνη έκανε το ίδιο. Με κοίταξε και γύρισε το πρόσωπό της αλλού. Μια κυρία που κατέβαινε από το μοναστήρι μου εξήγησε. «Ούτε κι εσείς δεν πρέπει να μιλάτε όσο ανεβαίνετε. Μπορείτε να μιλήσετε μόνο στην επιστροφή. Όταν πια θα έχετε αφήσει την ευχή πίσω». Κοίταξα γύρω μου. Όλοι ανέβαιναν βουβοί προς τον Αϊ-Γιώργη!

Σε ένα ακόμα άρθρο που αξίζει να διαβάσετε, αυτό της γνωστής δημοσιογράφου Μαγιας Τσοκλη, αναφέρονται τα εξής:

“Αποφάσισα λοιπόν, χωρίς καλά καλά να ξέρω την απόσταση, να πάω στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά με τα πόδια. Δίπλα στο χώρο όπου σταθμεύουν τα παετόνια, βρήκα την εκκλησία της Παναγίας. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη. Τη λειτουργία παρακολουθούσαν πέντε άτομα από τους σαράντα Ρωμιούς που ζουν μόνιμα στο νησί και να σκεφτεί κανείς ότι στις αρχές του 20ού αιώνα η Ρωμιοί της Πριγκήπου έφταναν τις 15.000… Μετά το αντίδωρο, ρώτησα μια κυρία για το προσκύνημα των μουσουλμάνων στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά. «Εντύπωση με κάνει, παιδί μου», μου είπε, «αυτό το κακό τα τελευταία 15 χρόνια έγινε. Στο δικό μας τον καιρό, πού τέτοια πράγματα. Μόνο εμείς οι Ορθόδοξοι πηγαίναμε στον Αη Γιώργη… Πώς μαζεύτηκαν αυτοί τώρα; Δεν είδες τι πουλάνε: κουδούνια και χρυσά κλειδιά για να ανοίγουν σπίτια. Πήγες να δεις; Από κάτω μέχρι πάνω κάνουν ολόκληρους μακαράδες από κλωστή. Τι να πω δεν ξέρω…», συμπλήρωσε.”

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Πόλη, θα έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη πολλών “Τουρκων”, οι οποίοι μιλανε άπταιστα ελληνικά, φορανε κρυφά σταυρούς και στα σπίτια τους διατηρούν βυζαντινές εικόνες: είναι οι λεγόμενοι “κρυπτοχριστιανοι”, που υπό το φόβο των …Ιουδαίων, κρατανε κρυφή, αλλά ζωντανή την πίστη τους. Πολλοί από αυτούς, είναι Έλληνες Κωνσταντινουπολιτες, που προτίμησαν να εξισλαμισθουν για τα ματιά του κοσμου, προκειμένου να μην εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους Πόλη, κατά τις φοβερές διώξεις Χριστιανών το 1955.

Άλλοι-κι εδω είναι το σημαντικό θέμα-είναι Τούρκοι, οι οποίοι έγιναν Χριστιανοί εν κρυπτω, ειδικά τα τελευταία χρόνια: οι πωλησεις της Αγίας Γραφής ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ άγγιξαν τα 8.000.000 (!!!) πέρυσι, ενώ είναι κοινή η πεποίθηση, ακόμα και ανάμεσα στους φανατικότερους μουσουλμάνους, ότι οι χριστιανοί πολλαπλασιάζονται συνεχώς!

Κι ενώ αυτά γίνονται στη γειτονική χώρα, εμείς εδω, κλεισμένοι στη μιζέρια της αθεΐας, του υλισμού, του γραικυλισμού και της στείρας αντιδραστικότητας, συνεχίζουμε να βρίζουμε οτιδήποτε ιερό και όσιο, με …ξεχωριστή ειδίκευση τελευταία σε ο,τι αφορά το Άγιο Όρος!!! Άραγε, τι πρέπει να γίνει για να εκτιμήσουμε τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ;ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ “ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ” ΤΟΥΡΚΟΙ;

Δυστυχώς, δεν θ’ αργήσει κι αυτό να γίνει… αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, θ’ αλλάξουμε μυαλά…

Πηγή : http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR