Ζωηφόρος

Ο διάσημος Ρώσος ταξιδιώτης Φιοντόρ Κόνιουχοφ χειροτονήθηκε Ιερέας,

Ο διάσημος Ρώσος ταξιδιώτης

Φιοντόρ Κόνιουχοφ χειροτονήθηκε Ιερέας

Ο ξακουστός Ρώσος ταξιδιώτης Φιοντόρ Κόνιουχοφ χειροτονήθηκε την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 στο Κίεβο ιερέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιοντόρ Κόνιουχοφ υπηρετούσε ως διάκονος τον τελευταίο χρόνο ως διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Ζαπορόζιε, και την Κυριακή χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ ιερέας.

Να αναφερθεί, ότι η χειροτονία του Φιοντόρ τελέστηκε παρουσία πλήθους κόσμου στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Ζαπορόζιε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ζαπορόζιε κ. Ιωσήφ ο οποίος χειροτόνησε τον π. Θεόδωρο,  μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «ο π. Θεόδωρος θα με βοηθήσει πάρα πολύ στα κηρύγματα, στα μυστήρια το βαπτίσματος, της θείας ευχαριστίας, καθώς και στο ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής».

Από την πλευρά του ο π. Θεόδωρος, τόνισε ότι «θέλει πλέον να ευλογεί τους νέους αθλητές, τους ταξιδιώτες που θέλουν να πάνε στο Έβερεστ η σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά και αυτούς που πηγαίνουν στο Νότιο κ Βόρειο Πόλο».

«Η απόφαση να γίνω ιερέας λήφθηκε όταν ήμουν στην Ανταρκτική, σκέφτηκα ότι πρέπει να προσεύχομαι πλέον και όχι να ταξιδεύω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Φιοντόρ Κόνιουχοφ.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο π. Θεόδωρος μετέφερε από το Μπάρι της Ιταλίας, μια λάρνακα με λείψανα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού τα οποία για πρώτη φορά βρέθηκαν στην γενέτειρα του το Ζαπορόζιε.

"Ο Άγιος Νικόλαος με βοήθησε πάρα πολλές φορές στη πολυτάραχη ζωή μου, είμαι πολύ συγκινημένος που χειροτονήθηκα την ημέρα της εορτής του", τόνισε κλείνοντας ο μέχρι χθες διάσημος ταξιδιώτης Φιοντόρ Κόνιουχοφ.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6688:2010-12-21-11-21-09&catid=34:2009-12-18-08-37-58

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel