Ζωηφόρος

Θαυμαστή διήγηση για την αξία του σαρανταλείτουργου από την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ Γουμένισσας,

Θαυμαστή διήγηση

για την αξία του σαρανταλείτουργου

από την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ

Γουμένισσας


***

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

613 00 ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ τηλ 2343020270

Προ ετών, ένας νεαρός ιερέας διηγήθηκε τα εξής τρομερά:

«Η μητέρα μου στον τρίτο χρόνο από τη χειροτονία μου, πέθανε. Στο θάνατο της, ως ιερέας εγώ ο γιος της, δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία. Έκανα όσα είναι απαραίτητα και τίποτα περισσότερο απ αυτό.

Ένα απογευματάκι, προς το σούρουπο, περνούσα έξω από το Κοιμητήριο. Σκέφθηκα λοιπόν: «Δεν πάω να της ανάψω το καντηλάκι;» Πράγματι το άναψα και κάθισα σε μια πέτρα. Δεν είχα μαζί μου όμως το πετραχήλι κι έτσι δεν της διάβασα Τρισάγιο. Σαν να ζαλίστηκα όμως λίγο και ξαφνικά νόμισα ότι άρχισαν να ανοίγουν οι τάφοι, να σηκώνονται τα νεκρά σώματα των ανθρώπων και να φωνάζουν!...

-ΒΟΗΘΕΙΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ, ιερείς του Υψίστου, βοήθεια..., ορθόδοξοι χριστιανοί, βοήθεια!.. Λειτουργίες, προσευχές, μνημόσυνα, τρισάγια... ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ, χριστιανοί!!!

Σε λίγο τρομαγμένος βλέπω και τη μάνα μου:

-Βοήθεια γιε μου, μου είπε, βοήθεια. Βοήθεια, τώρα που είσαι παπάς, βοήθεια για όλους, βοήθεια, βοήθεια!!!...

Κι έπεσε πάνω μου σπαράζοντας από κραυγές απελπισίας, ζητώντας βοήθεια για την ψυχή της.

Τότε συνήλθα τρομαγμένος... είχε πλέον βραδιάσει... έφυγα τρέχοντας... σχίσθηκαν και τα ράσα μου... και από την τρομάρα μου όλη τη νύχτα δεν κοιμήθηκα.

Την άλλη μέρα το πρωί είπα στην πρεσβυτέρα μου: «Κοίταξε να δεις. Για τρία χρόνια θα λειτουργώ κάθε μέρα, ακόμη και τις Σαρακοστές, για τη μάνα μου, για όλους τους πεθαμένους, για όσους είναι γραμμένοι εκεί, στο κοιμητήριο, και για όσα ονόματα κεκοιμημένων θα μου δίνουν από δω και πέρα».

Έκανα χίλιες εκατό λειτουργίες συνεχώς, χωρίς διακοπή! Χίλια εκατό μνημόσυνα με κόλλυβα, με τρισάγια, με ότι έπρεπε κάθε μέρα! Πολλές φορές τις νύχτες έβλεπα τις ψυχές να μου λένε «ευχαριστώ», άλλες γιατί ξεδίψασαν, άλλες γιατί δροσίστηκαν, άλλες γιατί χόρτασαν, άλλες γιατί ζεστάθηκαν μέσα στις παγωνιές! «Ευχαριστώ, ζεστάθηκα, παπά μου», μου έλεγαν. «Κρύωνα, ζεστάθηκα, σ' ευχαριστώ». Άλλες με ευχαριστούσαν, γιατί είδαν λίγο φως και άλλες κρατούσαν ψωμάκια στα χέρια.....

Και μεις, λοιπόν, αγαπητοί, μας τελούμε και φέτος, με τη Χάρη του Θεού Σαρανταλείτουργο του οποίου η τέλεση θα αρχίσει από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι και την Πέμπτη της Αναλήψεως. Εάν θέλετε να μετάσχετε μπορείτε να συμπληρώσετε το παρακάτω δίπτυχο.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι η Ιερά Μονή μας τιμά λαμπρώς τους Νεοφανείς Μάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, τη Λαμπροτρίτη. Τη Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός. Την Τρίτη του Πάσχα το πρωί Όρθρος, θ. Λειτουργία, λιτανεία και προσκύνηση τμήματος της τιμίας κάρας του Αγίου Ραφαήλ.

Η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration