Ζωηφόρος

Αντιδράσεις για την Πατριαρχική επίσκεψη στην πατρική οικία - μουσείο του σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ

«Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ»,

γράφει ο τουρκικός Τύπος

 

Στην εφημερίδα Hurriyet

Μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ -«Είναι αδύνατο να μη σας αγαπήσει όποιος σας συναντά», του είπε ο Τούρκος πρόξενος

Πρώτο θέμα στην ενότητα «Θρησκεία» της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet είναι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο δημοσίευμα, που φέρει τίτλο «Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ», γίνεται λόγος για την επίσκεψη του στο μουσείο, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Είμαστε χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του “Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη” όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας», ανέφερε το κείμενο του Βαρθολομαίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα πριν την επίσκεψη στο μουσείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

«Επισκέπτομαι τις τουρκικές και ελληνικές πρεσβείες σε όσες χώρες ταξιδεύω. Δεν επισκέπτομαι προξενεία, αλλά έκανα μία εξαίρεση για εσάς», είπε ο Βαρθολομαίος στον Μπιλτεκίν.

Ο Τούρκος πρόξενος είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι τον τιμά η επίσκεψή του, προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατο να μη σας αγαπήσει όποιος σας συναντά».

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/322764/o-vartholomaios-proseuhetai-gia-tis-metarruthmiseis-tou-atatourk-grafei-o-tourkikos-tupos-/

***

ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ!

Ο Πατριάρχης επισημοποίησε το σχίσμα με τον ελληνικό λαό

Επίσκεψη στην πατρική οικία - μουσείο του σφαγέα του Ελληνισμού, και ιδρυτή της σημερινήςΤουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του.

«Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης επισημοποίησε το "σχίσμα" με τον ελληνικό λαό. Έστειλε τις ευλογίες του για τον άνθρωπο που κατέσφαξε τον μικρασιατικό Ελληνισμό, και ζήτησε την ανάπαυση της ψυχής του!

Για τις ψυχές των θυμάτων του, ζήτησε από τον Μεγαλοδύναμο να τις αναπαύσει; Ο Πατριάρχης συμπεριφέρεται σαν αυτό που έχει ο ίδιος δηλώσει ότι είναι: Τούρκος πολίτης.

Με μεγάλη ευκολία εκθειάζει την Τουρκία και τους "ιστορικούς" της ηγέτες. Προσβάλει την μνήμη χιλιάδων θυμάτων των Νεότουρκων, και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται ποσώς για τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Είχε ακόμη δε την αμετροέπεια, να δηλώσει "οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας"!

Ποιές μεταρρυθμίσεις; Οι σφαγές των Ελλήνων; Των Αρμενίων;Των Ασσυρίων; Μετέτρεψε την Μικρά Ασία σε ένα απέραντο νεκροταφείο, και αφού εξαφάνισε τους πάντες, είχε το θράσος να μιλά για "ειρήνη στην Οικουμένη".

Και έρχεται ο οικουμενικός Πατριάρχης να επιβραβεύσει αυτά τα ψέμματα! Το Πατριαρχείο είναι Οικουμενικό, ,με αποστολή να προστατεύει την Ελληνορθοδοξία (Μόνο αυτή υπάρχει, ακόμα και οι Ρώσοι, και οι υπόλοιποι Σλάβοι ΑΥΤΉΝ ΔΙΔΆΧΤΗΚΑΝ, και αυτήν τηρούν), και όχι να χαιδεύει τα αυτιά αλλόθρησκων, και εν πάσει περιπτώσει, μακραίωννω εχθρών του Ελληνισμού. Γιατί Ελληνισμός και Ορθοδοξία "πάνε πακέτο", είναι ένα.

Έχουμε μείνει άφωνοι, γιατί πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Είναι εμφανές ότι τα νεοταξίτικα κέντρα που κυβερνούν τον πλανήτη, επιδιώκουν την καταστροφή της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, και την επιβολή της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ(Εωσφωρισμού-Υλισμού) σε όλον τον κόσμο. Και τι καλύτερο από το να μας οδηγήσουν εκεί οι κεφαλές των "παλαιών" θρησκειών.

Πηγή:  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%8C

***

"Εμπρός Ελλάδα" για Βαρθολομαίο: "Δεν είναι τελικά μόνη της η Ρεπούση"

Την οικία Κεμάλ Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων) του σφαγέα των Ελλήνων, και τώρα χώρο όπου στεγάζεται το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του. Με σαφή ικανοποίηση και χαρά δήλωσε στην συνέχεια:

«Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας.» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει, ο κ. Βαρθολομαίος.

Για το πολιτικό μας κόμμα «ΕΜΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ» τέτοιες δηλώσεις εκτός από προσβλητικές για τα θύματα του Κεμαλικού προγκρόμ εις βάρος του Ελληνισμού, αλλά και των απογόνων των θυμάτων του μεγάλου ξεριζωμού από τις πατρογονικές του εστίες της Μ.Ασίας και του Πόντου, είναι και εθνικά επικίνδυνες την στιγμή που ο Κεμαλικός φασισμός και μεγαλοϊδεατισμός όχι μόνο επιβιώνουν σήμερα στην Τουρκία, αλλά και εμφανίζονται ιδιαίτερα έντονα και απειλητικά στο προσκήνιο, ενθαρρυνόμενα ως μεγέθη, σαφώς από τέτοιες προσεγγίσεις και θέσεις, ενώ η Πατρίδα και το Έθνος μας βάλλονται πανταχόθεν.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel