Ζωηφόρος

Μεγάλη διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στο Παρίσι

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι -16.000 σύμφωνα με την αστυνομία ή έως και 40.000 σύμφωνα με τους οργανωτές- κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θα καταστήσει υπόθεση ρουτίνας την εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης στη Γαλλία.

 

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ναι στη ζωή» και «Ζήτω η Ισπανία», υπενθυμίζοντας ότι η δεξιά κυβέρνηση της χώρας αυτής σχεδιάζει να καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση, που ισχύει από το 2010, και να επιτρέπει τη διακοπή της εγκυμοσύνης μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η Ισπανία «δίνει σήμερα το παράδειγμα» υποστηρίζουν οι οργανωτές της «Πορείας για τη ζωή» οι οποίοι διαφωνούν με ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου για την ισότητα ανδρών και γυναικών το οποίο θα εισαχθεί αύριο για συζήτηση στο γαλλικό κοινοβούλιο. Αντιδρούν κυρίως επειδή προβλέπεται να καταργηθεί η προϋπόθεση ότι μια γυναίκα θα πρέπει να βρίσκεται σε «κατάσταση κινδύνου» για να καταφύγει στην άμβλωση.

Η Σεσίλ Εντέλ, η εκπρόσωπος των οργανώσεων που μετείχαν στην κινητοποίηση, τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό «η άμβλωση γίνεται ρουτίνα» και καταργείται «το δικαίωμα στη ζωή που προστατεύεται από τον ποινικό κώδικα».

Εκτός από το 2013, οπότε οι οργανώσεις αυτές συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση εναντίον του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, η «Πορεία για τη ζωή» οργανώνεται κάθε χρόνο στο Παρίσι από το 2005, σε ημερομηνία που συμπίπτει με την επέτειο από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Γαλλία, το 1975.

Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων περίπου 200-300 άνθρωποι οργάνωσαν αντιδιαδήλωση τονίζοντας ότι δεν θέλουν «η Γαλλία να γίνει Ισπανία». «Η άμβλωση είναι δικαίωμά μου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα φεμινιστικών οργανώσεων.

Το Σάββατο άλλη μια διαδήλωση κατά της αλλαγής του νόμου για τις αμβλώσεις στην Ισπανία είχε οργανωθεί στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία.

Περισσότερες από 220.00 αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία όπου η πρακτική αυτή είναι νόμιμη από το 1975.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/394606/gallia-megali-diadilosi-kata-ton-amvloseon-sto-parisi

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel