Ζωηφόρος

Ερημίτες Αγίου Όρους: Οι «μιμητές» του Ιησού (Βίντεο),

Ερημίτες Αγίου Όρους:

Οι «μιμητές» του Ιησού

(Βίντεο)

 

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ....

του Γιώργου Θεοχάρη

Εδώ όλα μοιάζουν διαφορετικά,η φύση, οι άνθρωποι, τα έργα τους. Οι ασκητές της Αγιορείτικης ερήμου ζουν σε απόκρυμνα καλύβια και ορισμένοι σε σπήλαια.

Η ζωή τους είναι ένας καθημερινός «γολγοθάς» θα μπορούσε να πει ένας κοσμικός. Όμως για εκείνους είναι ευλογία, όπως μου είπε ο πατέρας Δανιήλ που εγκαταβοιεί μόνος του στα «φρικτά» Καρούλια.΄Ετσι ονομάζεται η πιό δύσβατη περιοχή των ασκητών καθώς για να φτάσεις εδώ πρέπει να εισέλθεις με την βοήθεια των αλυσίδων που είναι καρφωμένες στα βράχια. Ο γκρεμός είναι τόσο επικίνδυνος που ανάγκασε τους μοναχούς να τροφοδοντούνται με τη βοήθεια ενός καρουλιού που επικοινωνεί με την άλλη πλευρά της περιοχής.

Με αυτό το πρωτόγνωρο μέσο οι ασκητές μεταφέρουν τα λιγοστά τρόφιμα τους. Με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή μας επισκεφθήκαμε τα «Καρούλια» και μιλήσαμε με τους ερημίτες. Επίσης, βρεθήκαμε σε κελιά στα ξακουστά Κατουνάκια, Καυσοκαλύβια και Μικρή Αγία Άννη. Το ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και γενικός διαχεριστής του agioritikovima.gr, Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από τον τηλεπτικό σταθμό Μega με τον οποίο συνεργάζεται. Δείτε τα βίντεο.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99-%CE%96%CE%A9%CE%97%CE%A3/3971-erimites-ag-orous-s

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel