Ζωηφόρος

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος εκοιμήθη το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο ηγούμενος, επικεφαλής της κανονικής μοναστικής αδελφότητας το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σερρών όπου και εκοιμήθη. Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί το Σάββατο στον Ι. Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κατσουλιέρης τέθηκε επικεφαλής της ανασυσταθείσας μόνης νόμιμης και αναγνωρισμένης κανονικής μοναστικής αδελφότητας της ιστορικής Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους το 2005. Από τότε και μέχρι την ημέρα της κοίμησής του εργάστηκε άοκνα για την προάσπιση των δικαίων της νόμιμης αδελφότητας και την επαναφορά της κανονικής τάξης στην ιστορική μονή του Άθωνα.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/koimithike-o-igoumenos-tis-ieras-monis-esfigmenou.html#ixzz2goe683r9

***

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Εκοιμήθη χθες ο ο καθηγούμενος της Νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου που ορίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μακαριστός γέροντας Χρυσόστομος.

Ο πατέρας Δαυίδ μιλάει στο "Αγιορείτικο Βήμα" για την αυριανή τέλεση της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου και για το ποιοι θα παραστούν για να συνοδεύσουν τον μακαριστό γέροντα στην τελευταία του κατοικία.

"Στις 12.30 το πρωί θα έρθει το σκήνωμα του μακαριστού ηγουμένου και στις 2.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Λιτανευτικώς θα μεταφερθεί, συνοδεία αρχιερέων και ηγουμένων προς το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου, όπου και θα γίνει η ταφή. Θα ακολουθήσει τράπεζα για τους πατέρες", όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο γέροντας Δαυίδ.

Και συμπληρώνει αναφορικά με το ποιοι θα παραστούν:

"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπηθεί από τον ηγούμενο της Μονης Σταυρονικήτα, ενώ στην εξόδιο ακολουθία γνωρίζουμε, μέχρι στιγμής, ότι θα παραστούν οι μητροπολίτες Λαρίσης, Πρεβέζης, Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και ηγούμενοι και αντιπρόσωποι άλλων Μονών, οι κελιώτες των Καρυών, πολύς κοσμος, πνευματικοπαίδια και φίλοι του γέροντα".

της Στέλλας Μεϊμάρη

ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/arthra/29763-poioi-tha-parat

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel