Logo
Print this page

Μπαμπινιώτης κατά Ρεπούση: Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Οι απόψεις της είναι ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς επιστημονική βάση είπε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης σχολιάζοντας την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία.

 

«Λέει άλλα αντ' άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση» είπε στον Βήμα ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή, όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια», είπε.

«Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική «θέλω λιγότερες ώρες αρχαία και περισσότερες ιστορία». Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή», κατέληξε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=238111&catid=9

***

Άγριο κάρφωμα Μπαμπινιώτη σε Ρεπούση

«Οι ανιστόρητοι δεν πρέπει να μιλάνε..!» σημείωσε ο πρώην υπουργόςΙδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην υπουργός Γιώργος Μπαμπινιώτης σε σχέση με τις δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση περί αρχαίων Ελληνικών.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM o κ. Μπαμπινιώτης έκανε λόγο για φληναφήματα και πρόσθεσε ...

"Καλό θα είναι να μην ανοίγουμε διάλογο με ανιστόρητους" !

Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2733.html

 

 

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR