Ζωηφόρος

Toν αποθέωσε ο Τούρκος Υπουργός!

Προκλητική στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης στον αθλητή

που αποκάλεσε "σκυλιά" τους Έλληνες

 

O σημαιοφόρος της τουρκικής ομάδας στην Τελετή Έναρξης των Μεσογειακών Ριζά Καγιάλπ δημιούργησε σάλο με το τιτίβισμα που έκανε: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, τόσο από πλευράς Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, όσο και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο Καγιάλπ ύστερα από εντολή της Τουρκικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποχώρησε από το Μεσογειακό Χωριό το βράδυ της Κυριακής.

Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσουν τις πιέσεις προς τον αθλητή, αλλιώς είναι ικανή να διακόψει τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Τελικά η στήριξη αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Τρίτης, την ημέρα δηλαδή που έγινε γνωστή η είδηση στην Ελλάδα, όταν στο δείπνο που παρέθεσε ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κίλιτς στους μεταλλιούχους της χώρας του στους Μεσογειακούς, ο Καγιάλπ καθόταν δίπλα του, καθώς είναι το αγαπημένο και το πιο προβεβλημένο παιδί της τουρκικής αποστολής.

Συνομίλησε επί αρκετή ώρα με τον Υπουργό σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία, ενώ φυσικά δεν έγινε καμία αναφορά στο επίμαχο τιτίβισμα.

Μάλιστα αποτελεί ειρωνεία και το περιεχόμενο της ομιλίας του Τούρκου Υπουργού προς τους αθλητές, λέγοντας: «Αποτελείτε το μοντέλο. Η νεολαία προχωράει τη ζωή της παίρνοντας έμπνευση από εσάς»

Δηλαδή το εθνικιστικό παραλήρημα του Καγιάλπ αποτελεί έμπνευση; Μόνο ο Τούρκος Υπουργός Αθλητισμού μπορεί να απαντήσει.

Αυτά μπορούν άνετα να έρθουν σε αντιδιαστολή και με το κόψιμο της Βούλας Παπαχρήστου από τους ....Ολυμπιακούς Αγώνες επίσης για ένα twitter

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5086.html

***

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Τούρκος αθλητής: ''Έλληνες και Αρμένιοι είναι σκυλιά''

Ο σημαιοφόρος της Τουρκίας στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη χώρα του, έγραψε ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter του για τους Έλληνες και τους Αρμένιους με το θέμα να παίρνει έκταση, όπως είχε συνέβη και με τη Βούλα Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά», έγραψε ο 23χρονος αθλητής που είναι εναντίον των όσων διαμαρτυρήθηκαν στην Πλατεία Ταξίμ, σχολιάζοντας στο twitter: «Γ... τις διαδηλώσεις σας. Γαμ... προδότες» και σε άλλο τιτίβισμα του: «Ντροπή σας, που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά».

Βέβαια, όλα αυτά έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Ελληνικής αποστολής που ζητάει εξηγήσεις και την αποβολή του Τούρκου. Όπως όλα δείχνουν ο Ριζά θα αποβληθεί από τη διοργάνωση ο σημαιοφόρος της Τουρκίας στην τελετή έναρξης των αγώνων και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Πάντως, η τουρκική ολυμπιακή επιτροπή ζήτησε αμέσως να τιμωρηθεί, όμως η τουρκική κυβέρνηση επικαλείται πως ο Ριζά Καγιάλπ έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του και έχει αποχωρήσει από το χωριό των αθλητών.

Για να φτάσουμε ως εδώ το θέμα πήγε στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Τουρκίας να συμφωνεί με την επιβολή της ποινής αποκλεισμού, όμως η Οργανωτική Επιτροπή μαζί με το υπουργείου Αθλητισμού της Τουρκίας προσπάθησαν να αποφύγουν το σκάνδαλο, αφού πρόκειται για τον σημαιοφόρο της χώρας τους και χρυσό νικητή ήδη της διοργάνωσης.

gazzetta

πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC

***

Ενταση με σχόλιο Τούρκου αθλητή

Ένα ρατσιστικό tweet του Τούρκου Ολυμπιονίκη παλαιστή Ριζά Καγιάλπ «έκλεψε» το ενδιαφέρον των φιλάθλων από τους αθλητικούς στίβους των Μεσογειακών.

Σπυρ.Σπανέα

Ένα ρατσιστικό... τιτίβισμα του Τούρκου Ολυμπιονίκη παλαιστή Ριζά Καγιάλπ «έκλεψε» το ενδιαφέρον των φιλάθλων από τους αθλητικούς στίβους των Μεσογειακών και τη... σκυτάλη παρέλαβε η πολιτική. Την ώρα που οι αθλητές μας αγωνίζονται στην Τουρκία και διακρίνονται κατακτώντας μετάλλια, ένα σχόλιο του σημαιοφόρου της τουρκικής αποστολής, στην προσωπική του σελίδα στo twitter, έρχεται σε αντίθεση με τα «πιστεύω» του θεσμού που αναφέρονται «στη φιλία των λαών της Μεσογείου».

«Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά. Ντροπή σας που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και τους Έλληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά», έγραψε μεταξύ άλλων ο Καγιάλπ αναφερόμενος στις διαδηλώσεις της πλατείας Ταξίμ. Η ελληνική αποστολή ζήτησε την αποβολή του Τούρκου αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να μην επιθυμεί την τιμωρία του αθλητή. Αντίθετα, η Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν υπέρ της τιμωρίας του παλαιστή, ο οποίος κατέκτησε και χρυσό μετάλλιο στους αγώνες της Μερσίνης. Την τιμωρία του ζήτησε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: «Η ΕΟΕ δεν μπορεί να επιβάλει ποινές σε αθλητή άλλης χώρας, αλλά μπορεί να το ζητήσει, κάτι που ήδη έχει συμβεί», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. Με το θέμα αναμένεται να ασχοληθεί και η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης.

Στον αγωνιστικό τομέα, η χώρα μας έφτασε τα 35 μετάλλια (7-9-19). Δύο ασημένια κι ένα χάλκινο ήταν η τελευταία συγκομιδή των κολυμβητών μας από τους Μεσογειακούς. Aσημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Στ. Δημητριάδης στα 200 μ. πεταλούδα (1:57.81) και η ανδρική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. μεικτής (3:40.66), ενώ το χάλκινο η γυναικεία ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. μεικτής (4:08.95). Οι πολίστες μας νίκησαν για δεύτερη φορά τους Ιταλούς (9-8) και ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου. Oι παλαιστές της ελευθέρας συνέλεξαν χθες ένα ασημένιο -Ανδρ. Τριανταφυλλίδης (66)και τρία χάλκινα: Τιμ. Ξενίδης στα 84 κ., Θ. Καλανίδης στα 55 κ. και Χρ. Νυφαδόπουλος στα 120. Χάλκινα έχουν εξασφαλίσει και οι πυγμάχοι μας Αλ. Τσανικίδης (91) και Φ. Αράπογλου (64). Σήμερα αρχίζουν οι αγώνες του στίβου όπου ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Δουβαλίδη (110 μ. εμπ.), Τσάκωνα (200 μ.), Λεμπέση (ακόντιο).

Πηγή:  http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathfiles_1_26/06/2013_505861

***

Το ρατσιστικό σχόλιο και η παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης

Σάλο προκαλεί σε Τουρκία, Ελλάδα και Αρμενία το άκρως ρατσιστικό σχόλιο του Τούρκου Ολυμπιονίκη παλαιστή, Ριζά Καγιάλπ, ο οποίος χαρακτήρισε Ελληνες και Αρμενίους ακτιβιστικά σκυλιά, με μήνυμα που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

«Αυτοί οι Ελληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά. Ντροπή σας που αφήσατε την πλατεία στους Αρμένιους και Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά» έγραψε μεταξύ άλλων ο Καγιάλπ, βρίζοντας για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πλατεία Ταξίμ.

Η ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Τουρκία για τους Μεσογειακούς αγώνες έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και ζήτησε την αποβολή του Τούρκου παλαιστή από τη διοργάνωση, ο οποίος -να σημειωθεί- είναι και ο σημαιοφόρος της τουρκικής αποστολής. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ωστόσο, ότι με παρέμβασή της η τουρκική κυβέρνηση, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να επιθυμεί τη μη τιμωρία του Καγιάλπ, ώστε να αποφευχθεί η πυροδότηση νέων εντάσεων στο εσωτερικό της χώρας, τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να θεωρηθεί λήξαν, αφού ο αθλητής έχει ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στη διοργάνωση και έχει αποχωρήσει από το Μεσογειακό χωριό, όπου διαμένουν οι αποστολές.

Αυτή η ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση της τουρκικής ολυμπιακής επιτροπής, η οποία δήλωσε σύμφωνη για την τιμωρία του αθλητή και πλέον αναμένεται η επίσημη θέση και η σχετική απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Πηγή: http://www.onsports.gr/Spor/Dynamika-Athlhmata/item/326084-To-ratsistiko-sholio-kai-i-paremvasi-tis-toyrkikis-kyvernisis 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel