Logo
Print this page

Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα και το μοναστήρι του Τρικόρφου

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας συνήλθε σήμερα 27 Ιουνίου για την 20η επέτειο στην αίθουσα της Γερουσίας της Ελληνικής Βουλής και για να βραβεύσει την καλύτερη φωτογραφία με θέμα:

«Πάσχα στην Χριστιανική Ανατολή».

Χαιρετισμό απήυθηνε στην έναρξη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης ο Πρόεδρός της και μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Sergei Popov.

Την έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης κήρυξε ο βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράτζης. Βουλευτές από 26 χώρες παρευρέθηκαν στις εργασίες της Συνέλευσης καθώς και Έλληνες πολιτικοί.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης απήυθηναν χαιρετισμούς εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ. Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Εκ μέρους του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, ο Μητροπολίτης Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης. Εκ μέρους του Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, ο Επίσκοπος Βοσκρεσένσκι κ. Σάββας.

Το πρώτο καλύτερο βραβείο καλύτερης φωτογραφίας το έλαβε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σωτηρόπουλος, μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου.

Το δεύτερο βραβείο το έλαβε το Ισραήλ και συγκεκριμένα η Gali Tibbon.

Ενώ το τρίτο βραβείο το έλαβε η Ρωσία και συγκεκριμένα ο Vladimir Osintsev.

Πηγή: http://freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=808

 

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR