Logo
Print this page

Χιλιάδες κόσμου στην ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου και στην αποχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ

Τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, Αγίου Αυγουστίνου και της μητρός αυτού Αγίας Μόνικας και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου της Αδελφότητος Άγιος Αυγουστίνος Τρικόρφου Φωκίδος, εκτέθησαν προς 6ήμερο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

 

Τριάντα χιλιάδες πιστοί κατέφθασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και πρόλαβαν να προσκυνήσουν μέσα στο 6ήμερο αυτό. Οι πιστοί σχημάτισαν ουρές αναμένοντας την προσκύνηση των αγίων Λειψάνων.

Από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου ανακοινώθηκε ότι ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης θα ομιλήσει τρεις φορές κατά την παραμονή των Ιερών Λειψάνων.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό, για να ακούσουν τις ομιλίες του Γέροντα και ιδιαιτέρως την τελευταία ομιλία του αφού οι περισσότεροι εκ των πιστών εβρίσκοντο έξω από τον Ιερό Ναό λόγω αδιαχωρήτου του Ναού και οι οποίοι παρέμειναν μέχρι στις 10:00 το βράδυ όπου με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν τα Ιερά Λείψανα. Εντύπωση έκανε σε όλους ότι ο Γέροντας Νεκτάριος καθημερινά πρωί, απόγευμα και βράδυ σταύρωνε έναν έναν τους πιστούς που προσκυνούσαν τα άγια Λείψανα και ζητούσαν την ευλογία του.

Να σημειώσουμε ότι ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου, μετά την ομιλία του γέροντα Νεκταρίου, τον ευχαρίστησε δημόσια εκ μέρους του Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για όλα όσα έκανε για τον Ιερό Ναό και τον λαό του Πειραιά και του έδωσε ως τιμητικό δώρο από τον Ιερό Ναό έναν επιστήθιο Σταυρό. Ανταπαντώντας ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τον Γέροντα Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικο εκ του οποίου προ 30 ετών έλαβε το βαθμό του Πρεσβυτέρου ξεκινώντας από την Μητρόπολη Πειραιώς την ιερατική του πορεία, επίσης ευχαρίστησε τον σημερινό Ποιμενάρχη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για τη πρόσκληση που έκανε προς την Αδελφότητα αλλά και για την ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπου του Γέροντα Νεκταρίου και αμέσως μετά ξεκίνησε η τελετή αναχωρήσεως των Ιερών Λειψάνων εκ του Ιερού Ναού.

 

Πηγή: http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=804

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR