Ζωηφόρος

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για Ρεπούση και (αντι)ρατσιστικό νομοσχέδιο

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και στην εκπομπή των κυρίου Δ. Αλφιέρη & κυρίας Χ. Λεμονή, μίλησε ο Σεβaσμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς  ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Ρεπούση, περί της Γενοκτονίας των Ποντίων και του Χορού του Ζαλόγγου.

 

"Σέβομαι και εκτιμώ την κυρία Ρεπούση ως πρόσωπο και ως συνάνθρωπο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η κυρία Ρεπούση δεν εκφράζει τον Πειραϊκό λαό", ξεκαθάρισε από την αρχή ο  Μητροπολίτης Πειραιώς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι "η Ιστορία δεν γράφεται κατά την θέληση μας, ή κατά την προσωπική μας αντίληψη και ιδεολογία. Η Ιστορία είναι μια πραγματικότης και μπορούν να την μαρτυρήσουν μόνο εκείνοι που την βίωσαν και την έζησαν... Ο εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, παραπέμπει σε μια στροφή του Εθνικού Ύμνου στο Ζάλογγο, αλλά Ζάλογγο ήταν καθημερινά η ζωή των σκλαβωμένων Ελλήνων επί τέσσερεις αιώνες. Εδώ κάποιοι προοδευτικοί επιδιώκουν την απομυθοποίηση και απομείωση της Ιστορίας και αυτή είναι η πραγματικότης".

Σε άλλο σημείο υπενθύμισε ότι έχει απευθύνει μήνυμα στην κυρία Ρεπούση, η οποία δεν είχε την τόλμη ούτε να απαντήσει, σε διάφορα ερωτήματα που της έχεις απευθύνει.

"Για την επίτευξη όμως της παγκόσμιας κυβέρνησης, απαιτείται να απομιωθούν τα εθνικά κράτη, και βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει στερηθούν οι άνθρωποι της ιστορικής μνήμης", υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος ... Η κυρία Ρεπούση προσπαθεί να απογυμνώσει και να αποδυναμώσει το Γένος μας από τις αξίες, από τις οποίες εγκολπόθηκε την αλήθεια του."

Τέλος, αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Σεβασμιώτατος είπε ότι: "Ελλάς και ρατσισμός είναι δύο έννοιες ασύμβατες, διότι στη χώρα μας ρατσιστικά φαινόμενα δεν υπάρχουν, παρά μόνο κάποια μεμονωμένα από κάποιες ομάδες... Όμως τα συγκεκριμένα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή, έχουν κάποιες προβληματικές θέσεις, διότι δεν είναι σωστό με νόμους να απομειώνεται η ελευθερία της γνώμης".

Μητρόπολη Πειραιώς

 

Πολυμέσα

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration