Ζωηφόρος

(Βίντεο) - Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Όσιο Νίκωνα Σπάρτης

Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγάλη προσέλευση πιστών τελέσθηκε την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 21η Απριλίου 2013, κατά τα ειωθότα, στον Ι. Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της διανυόμενης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

 

Ο σεπτός οιακοστρόφος της τοπικής εκκλησιαστικής ολκάδος, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, βράβευσε δύο θεσμικούς φορείς και ένα φυσικό πρόσωπο για την πολύτιμη προσφορά τους στην Εκκλησία και την κοινωνία.

Πρώτα, απένειμε τον έπαινο της τοπικής μας Εκκλησίας στη Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης, η οποία για περισσότερο από έναν αιώνα συμβάλλει πολυτρόπως στην πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής μας και στην προαγωγή της μουσικής παιδείας. Το βραβείο παρέλαβε ο αρχιμουσικός και μαέστρος αυτής κ. Σαράντος Κανελλάκος, που ευχαρίστησε εγκάρδια το Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη τιμή και την αναγνώριση του έργου της Φιλαρμονικής.

Ο δεύτερος φορέας πού τιμήθηκε είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λακωνίας για την πολυδιάστατη προσφορά της στο συνάνθρωπο, την κοινωνία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Το τιμητικό δίπλωμα επιδόθηκε στην Πρόεδρο κ. Πολυτίμη Σταθάκου, η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των στελεχών της Ομάδας, διότι η τοπική Εκκλησία και με αυτόν τον τρόπο συμπαρίσταται στην πολύ σημαντική εθελοντική αποστολή που εκπληρώνουν ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τον ηδύμολπο Ιεροψάλτη της ενορίας Φοινικίου κ. Κωνσταντίνο Πλουμίδη για την εβδομηκονταετή, ιεροπρεπή και πολύτιμη ιεροψαλτική διακονία του, για την εν γένει εκκλησιαστική προσφορά του καί για τον ορθόδοξο χριστιανικό βίο του. Ο βραβευθείς, που έχει ταυτίσει από την ηλικία των 15 ετών τη ζωή του με τη διαρκή προσφορά στην Εκκλησία, ευχαρίστησε θερμά το Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τον έπαινο.

Με τις ανωτέρω βραβεύσεις η Ιερά Μητρόπολή μας έδειξε ότι βρίσκεται πάντα δίπλα και ενθαρρύνει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και την εκκλησία μας.

Κατά την ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, επικεφαλής μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, και η βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου.

 

Ευθύς μετά την απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ως ευλογία και αντίδωρο επέδωσε σε κάθε πιστό ένα ψυχωφελές βιβλίο, αναγκαίο στη συγκεχυμένη και άγονη πνευματικά εποχή μας.

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel