Ζωηφόρος

Από πότε ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής Αθηνών ομιλεί εξ ονόματος ολοκλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος;

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Λυκούργος Νάνης

Καλό θα είναι ο κ Κονιδάρης αφ ενός μεν  να κατονομάσει εκείνους τους κληρικούς που μίλησαν για "καλάσνικοφ", αφ ετέρου δε να αποσαφηνίσει εις τι συνίσταται το "ταλιμπανικό κήρυγμα". Διευθύνσεις, παραπομπές και ονόματα κε Κονιδάρη. Είστε άραγε εις θέσιν να αποδείξετε όσα ισχυρίζεσθε;

Από κει και πέρα υπάρχει και μια άλλη διάσταση, την οποία φαίνεται να αγνοεί η συλλογιστική του κ.Κονιδάρη. Θα δύναται άραγε, χωρίς συνέπειες, ο ιεροκήρυκας να κατονομάζει από άμβωνος την πορνεία και την ομοφυλοφιλία  διαφθορά και διαστροφή ή θα παγιδευθεί στις δαγκάνες του φασιστικής υφής και εμπνεύσεως δήθεν αντιρατσιστικού, στην πραγματικότητα στραγγαλιστικού της ελευθερίας του προσώπου και αναπαράγοντος το φασισμό, νομοσχεδίου με προφανή συνέπεια τη φίμωση των ποιμένων;

Από πότε ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής Αθηνών  ομιλεί εξ ονόματος ολοκλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος; Συνεδρίασε η ιερά σύνοδος της Ιεραρχίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Σε ποιους μητροπολίτες ανατέθηκαν και με ποια κριτήρια οι σχετικές εισηγήσεις; Διεξήχθη εμπεριστατωμένη συζήτηση; Ετέθησαν οι διάφορες προτάσεις σε σχετική ψηφοφορία; Πώς λοιπόν ο κ.Κονιδάρης τις προσωπικές του απόψεις τις "λανσάρει" σαν θέσεις της Εκκλησίας;

………………………………………………………………………………………………….

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Του Αιμίλιου Πολυγένη

romfea.gr

"Η επίσημη εκκλησία δεν ισχυρίζεται σε καμία περίπτωση ότι μέσω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνεται μια προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της", ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης, σε παρέμβαση του κατά την χθεσινή εκπομπή "Ανατροπή" του σταθμού Mega για την θέση της Εκκλησίας απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι "επειδή ακούγονται πολλά τελευταία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Εκκλησία ουδέποτε παρεναιβει στην Κυβέρνηση η σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα και ζήτησε την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ούτε φυσικά ζητήθηκε από κάποιον η παρέμβασή της."

"Σε καμία περίπτωση του κήρυγμα της Εκκλησίας το οποίο είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, δεν προτρέπει σε μίσος κατά οποιοδήποτε ανθρώπου. Το κήρυγμα της αγάπης δεν μπορεί να προτρέψει σε μίσος…" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης.

Κλείνοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τόνισε: "Η Εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο και δεν φιμώνεται η φωνή της. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας κληρικός να ομιλεί από τον άμβωνα και να κηρύτει τον Χριστό, και άλλο να κηρυτεί και να λέει να πάρουν τα καλάσνικωφ και να βγουν στους δρόμους."

"Το ένα κήρυγμα είναι ορθόδοξου κληρικού, και το άλλο κήρυγμα είναι ταλιμπάν", υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο κ. Κονιδάρης.

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5654.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel