Ζωηφόρος

"Αντίο" στον γέροντα Κυπριανό από εκατοντάδες κόσμου

Στην τελευταία του κατοικία, στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή συνόδευσαν το Σάββατο εκατοντάδες πιστοί, τον γέροντα της μονής, μητροπολίτη Κυπριανό, τον άνθρωπο που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το πασίγνωστο μοναστήρι.

Ο γέροντας εξέπνευσε την Πέμπτη, μετά από πολύχρονη μάχη με την αρρώστια και το κώμα στο οποίο είχε περιέλθει, ενώ η σωρός του εκτέθηκε επί διήμερο σε λαϊκό προσκύνημα.

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες πιστών ανηφόρισαν στο μοναστήρι για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον γέροντα, ο οποίος το 1961 αποφασίζοντας να εκπληρώσει ένα παλιό του τάμα στον Άγιο Κυπριανό και να αφιερώσει την ψυχή του στο Θεό, ξεκίνησε την αναζήτηση κατάλληλου τόπου ώστε να φτιάξει ένα κελάκι και μια μικρή εκκλησία. Στη Φυλή, ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης γης του παραχώρησε επτά στρέμματα και σιγά-σιγά δημιουργήθηκε η μονή που γίνεται καθημερινά τρόπος προσέλευσης δεκάδων επισκεπτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Στη ζωή και το έργο του αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής του, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ.Κυπριανός, ο οποίος ήταν εξαιρετικά συγκινημένος ενώ παραβρέθηκαν επίσκοποι από πολλές χώρες του εξωτερικού. Ακολούθησε μικρή λιτανεία της σορού γύρω από την μονή και στην συνέχεια ο ενταφιασμός σε ειδικό χώρο στο μικρό παρεκκλήσι, ύστερα από επιθυμία του ίδιου.

Πηγή: http://anemonpnoi-magdalini.blogspot.gr/2013/06/blog-post
_8063.html

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel