Ζωηφόρος

ΒΙΝΤΕΟ - Νέο ξεφτίλισμα Ρεπούση από Ζουράρι και όλα τα σχετικά με το νέο Ρεπούσιο «Άθλο»

"Η κυρία Ρεπούση που ουσιαστικά καθύβρισε τα ιερά και τα όσια, που δεν είχε την υπομονή να σταθεί σε στάση προσοχής για 60 δευτερόλεπτα, πρέπει να εκβληθεί οριστικά της βουλής των Ελλήνων",

είπε ο πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις, αναφερόμενος στο περιστατικό της αποχώρησή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ από την αίθουσα την Ολομέλειας ενώ τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της γαλλικής βουλής και την περίπτωση του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού ο οποίος είχε παραιτηθεί υπό το βάρος κατηγοριών για φοροδιαφυγή.

"Η βουλή παραβίασε το γαλλικό Σύνταγμα διότι του απαγόρευσε να μπει στη βουλή μετά από αυτή την ύβρη κατά του γαλλικού λαού", ανέφερε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Ο κ. Ζουράρις επιτέθηκε στην Μαρία Ρεπούση, τονίζοντας ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που "αλλοιώνει και παραχαράσσει, λέγοντας ψέμματα". Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο περίφημο βιβλίο Ιστορίας για τη ΣΤ' δημοτικού της κυρίας Ρεπούσης, στο οποίο όπως σημείωσε, "οι Τούρκοι ήταν κρατικοί αξιωματούχοι και τους χτυπούσε η κλεφτουριά".

"Η κυρία Ρεπούση διδάσκει ότι οποιοσδήποτε κατακτητής γίνεται νόμιμος κρατικός αξιωματούχος", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5499.html

***

Για το χορό του Ζαλόγγου

Επίθεση της δημάρχου του Σουλίου στη Ρεπούση

Θέση κατά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για τις δηλώσεις της σχετικά με το χορό του Ζαλόγγου πήρε η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη, κάνοντας λόγο για αδιανόητες δηλώσεις.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κα Μπραΐμη τόνισε:

«Για μας, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών.

Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας. Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα».

Η κυρία Ρεπούση πάντως μιλώντας στον Βήμα 989 είπε ότι οι δηλώσεις της παραποιήθηκαν, αρνούμενη ότι μίλησε για το Ζάλογγο και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών που έχει στο στόχαστρο κυρίως τις γυναίκες

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/?aid=282859

***

Γ. Κουμουτσάκος: Οι γελοιότητες Ρεπούση τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή

Ένα από τα λίγα στελέχη της ΝΔ, που πήραν θέση κατά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για τις δηλώσεις της σχετικά με το χορό του Ζαλόγγου και το «συνωστισμό» στα παράλια της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, είναι ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε σχόλιό του, που έκανε στο Facebook, αλλά και στο Twitter, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Οι γελοιότητες Ρεπούση τροφοδοτούν τις γελοιότητες του Χρυσαυγήτικου λόγου και αντιστρόφως....καλημέρα κα Καθηγήτρια...».

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=282815

***

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ!

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ – ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΣΩΝ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. (Δείτε τα ντοκουμέντα)

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν αναφέρθηκα στην Ιστορία, αναφέρθηκα στην πολιτική χροιά της Ιστορίας. Δεν μίλησα για το χορό του Ζαλόγγου, και ουδέποτε είπα ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός», διευκρίνισε η κ. Ρεπούση, ενώ συνέχισε σχολιάζοντας, «μιλώ πάντα με επιχειρήματα και με επιχειρήματα θέλω να με αντιμετωπίζουν».

Έπειτα από την επιμονή του δημοσιογράφου για το εάν όντως μίλησε για το χορό του Ζαλόγγου η πολιτικός είπε:

«Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου. Ξαναλέω ότι εγώ αυτό που δεν θέλω είναι να ποινικοποιείται η αντίθετη ιστορική άποψη».

Εννοείται ότι ο περιβόητος “Χορος του Ζαλόγγου” δεν είναι απλώς τεκμηριωμένος ιστορικά, αλλά αναφέρεται ακόμα και από ξένους περιηγητές ως γεγονός, πράξη ηρωϊσμού και απίστευτη θηριωδία από την άλλη πλευρά. Αυτοί που έσπευσαν να την στηρίξουν, τι λένε τώρα;

Τις μαρτυρίες για το Ζάλογγο μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ: http://olympia.gr/2013/05/31/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BC%CE%B2%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82/

Πηγή: http://olympia.gr/2013/05/31/%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b5%cf%85%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9/

***

Δεν αμφιβάλλαμε... Πλήρης στήριξη στη Ρεπούση απ' το ζαβό του Κουβέλη

Τι είπε ο ζαβος εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ που μας ζητάει να κρίνουμε τη Ρεπούση σαν ιστορικό... ενω τους ΧΑυγίτες πρέπει να τους κρίνουμε σαν πολιτικούς οταν αναφέρονται στην ιστορία του Χιτλερ...

"Μία φράση λέει η κυρία Ρεπούση και αμέσως γίνεται έκρηξη. Αν κάποιος άλλος έθετε ζητήματα ενδεχομένως με τον τρόπο που τα θέτει η κυρία Ρεπούση ή με λίγο διαφορετικό...

ούτε καν θα γινόταν συζήτηση. Έχει γίνει ένα πρόσωπο που ό,τι και να πει για αυτά τα ζητήματα αμέσως παίρνει τεράστιες διαστάσεις", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου.

"Ας διαβάσει κάποιος επί της ουσίας αυτά που λέει η κ. Ρεπούση ως ιστορικός και ας την κρίνει γι' αυτές τις απόψεις...", πρόσθεσε, αναφερόμενος στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

στις 08:45  Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook1 σχόλιο:

 r+w είπε...

Εγω καταλαβαίνω ότι εαν η ΧΑ βρει έναν ιστορικό να λέει αυτά που λέει ο Μιχαλολίακος τότε η ΔΗΜΑΡ τουλάχιστον δεν θα είχε πρόβλημα.

Άρα για την αριστερά έχει σημασία ποιος τα λέει και όχι τι λέει.

Επιπλέον καταλαβαίνω ότι αφού αυτός που τα λέει (η κα Ρεπούση στην συγκεκριμένη περίπτωση) είναι έγκυρος (?) εμείς θα πρέπει να το κάνουμε μοκο.

Τσιμουδιά.

Κατάσταση Πάπα στα χειρότερα του μου θυμίζει η αριστερά σήμερα. Όχι μόνο γιατί μας λένε πίστευε και μη ερεύνα αλλά γιατί ταυτόχρονα εκδίδουν τα μοναδικά πιστοποιητικά δημοκρατικότητας που σε απαλλάσουν από κάθε νόσο και πάσα μαλακία.

Σαπίλα και αναχρονισμός από μόνες το σκεπτικό της σημερινής αριστεράς.

Η μούχλα δεν φαίνεται. Την κρύβουν η ταπετσαρία με τα πιστοποιητικά δημοκρατικότητας

Πηγή: http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2741.html

***

Κατήγγειλε κυνήγι μαγισσών

Να μην ποινικοποιηθεί η αντίθετη ιστορική άποψη, λέει η Μ.Ρεπούση

H βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ.Ρεπούση  

Τη θέση της ότι η θωράκιση της πολιτείας απέναντι στο ρατσισμό δεν πρέπει να περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της έκφρασης αντίθετης ιστορικής άποψης διατύπωσε η Μαρία Ρεπούση. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η πολιτική δεν πρέπει να επιβάλλεται πάνω στην ιστορική έρευνα.

Η ίδια εξήγησε ότι πίσω από την άρνηση του Ολοκαυτώματος υπάρχει συγκεκριμένο κίνητρο από εκείνους που το υποστηρίζουν, δηλαδή τους νεοναζί, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για αμφισβήτηση που προωθεί την ιστορική έρευνα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η Μ.Ρεπούση σημείωσε ότι το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει γίνει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, κάτι που δεν αρμόζει στη σοβαρότητα του θέματος.

Ερωτηθείσα για την Χρυσή Αυγή και τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, η κ. Ρεπούση επισήμανε ότι η ΧΑ «παίζει με τη δημοκρατία ένα πολύ άσχημο παιχνίδι· χρησιμοποιεί τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία εναντίον της».

«Στο βαθμο που παρανομεί, η ελληνική πολιτεία πρέπει να περιφρουρηθεί με τους νόμους που έχει. Εάν οι πράξεις της είναι τέτοιες που θα πρέπει να προστατευθεί το δημοκρατικό πολίτευμα, τότε η δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί με όσα όπλα της δίνει ο νομικός μας πολιτισμός, ακόμη και να τεθεί εκτός νόμου. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε εκεί. Πρέπει κατ' αρχήν να αντιμετωπιστεί πολιτικά και να δούμε τα κενά που έχουμε στην εκπαίδευση, κυρίως στην Ιστορία» σημείωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Επιπλέον, η Μαρία Ρεπούση τόνισε ότι οι δηλώσεις της παραποιήθηκαν, αρνούμενη ότι μίλησε για το Ζάλογγο και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών που έχει στο στόχαστρο κυρίως τις γυναίκες.

«Λυπάμαι πολύ για τη στοχοποίηση πολιτικών και ιδίως των γυναικών: Η μία για το φοράει, η άλλη επειδή παρεμβαίνει πολύ, η τρίτη επειδή έχει ενοχλητική φωνή, εγώ επειδή έχω περίεργες ιστορικές απόψεις» υπογράμμισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε: «Δεν είναι δείγμα πολιτισμού. Αν θέλουν να αναζητήσουν μάγισσες, ας ψάξουν στο μεσαίωνα».

Τι συνέβη στο Σούλι;

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, η τοποθέτηση της Μαρίας Ρεπούση αναθέρμανε μια σύγκρουση που σοβεί χρόνια τώρα. Κύριο χαρακτηριστικό της σύγκρουσης αυτής η υπεράσπιση της λεγόμενης Εθνικής Ιστορίας από ερασιτέχνες ιστορικούς και η μετατροπή της ανάγνωσης της Ιστορίας σε πολιτικό ζήτημα.

Τι συνέβη όμως τον Δεκέμβριο του 1803 στο Σούλι; Καταδιωκόμενη από στρατιωτικό απόσπασμα του Αλή Πασά, μια ομάδα από Σουλιώτες κατέφυγε στους πρόποδες του Ζαλόγγου. Στις εχθροπραξίες, κάποιοι παραδόθηκαν, κάποιοι κατάφεραν να ξεφύγουν και ορισμένες γυναίκες κατέφυγαν σε έναν κοντινό βράχο, η απόληξη του οποίου ήταν γκρεμός.

Σύμφωνα με την ιστορικό Βάσω Ψιμούλη, συγγραφέα του βιβλίου «Σούλι και Σουλιώτες» (Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, 1998), «στη διάρκεια της διεξαγόμενης, σε στενωπούς και μονοπάτια του όρους, μάχης, μέρος των γυναικόπαιδων κατακρημνίστηκε, είτε απωθούμενο στην άκρη του γκρεμού από τους οπισθοχωρούντες μαχητές είτε με απόφαση των γυναικών να προτιμήσουν γι' αυτές και τα παιδιά τους τον εκούσιο θάνατο παρά μια οδυνηρή αιματοχυσία και αιχμαλωσία».

Ο καθηγητής Αλέξης Πολίτης, από τη σκοπιά του, δεν αρνείται το περιστατικό, αλλά κάνει λόγο για μυθοποιητική χρήση του την οποία εντοπίζει «στην εξιδανίκευση, στον χορό. Αυτό άλλωστε είναι το διαφορετικό και το εξαιρετικό, επειδή αυτοκτονίες απελπισμένων, ακόμη και ομαδικές, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ανθρώπινη ιστορία» («Ο χορός του Ζαλόγγου», στον τόμο «Μύθοι και ιδεολογήματα στη σύγχρονη Ελλάδα», Εταιρεία Σπουδών Σχολής Μωραΐτη, 2007).

Σε όσους μάλιστα επικαλούνται το τραγούδι «Εχε γεια καημένε κόσμε» ως απόδειξη του περιστατικού, σημειώνει ότι είναι δημιούργημα του 1908.

 

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231251119

***

Ακόμα και αν δεν υπήρχε η κ. Ρεπούση θα έπρεπε να εφευρεθεί

Θα πρέπει να γελάνε και τα «μουστάκια» του Σαμαρά. Οι γνωστές παρεμβάσεις της κ. Ρεπούση, έχουμε την αίσθηση ότι κατέστρεψαν το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό  μέτωπο που «φιλότιμα»  προσπάθησαν να στήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στη Χρυσή Αυγή θα πρέπει να άνοιξαν σαμπάνιες, αφού...

πιθανότητα το θέμα αυτό έδωσε 1-2% παραπάνω στο κόμμα τους.

Εκείνο όμως που πιστεύουμε ότι κατάφεραν κυρίως να «επιτύχουν» οι παρεμβάσεις της κ. Ρεπούση ήταν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων και να ερεθίσουν τα εθνικά μας αντανακλαστικά. Αυτό μπορεί να το παρατηρήσει κάποιος διάχυτο, τόσο στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών όσο ακόμα και στα ΜΜΕ.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός, εξαθλιωμένος και ταπεινωμένος από την ντόπια και ξένη ολιγαρχία και με πεσμένο το εθνικό του φρόνημα, παρεμβάσεις σαν αυτές της κ. Ρεπούση, ακόμα και αν δεν υπήρχαν από μόνες τους, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να εφευρεθούν, για να μας αφυπνίζουν και να μας θυμίζουν την υπερήφανη ιστορία μας.

Δεν πρέπει λοιπόν να εγκαταλείψουμε. Μας περιμένει ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. Εκεί είναι και μας περιμένει, φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε.

Πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/06/blog-post_252.html

 

 

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel