Ζωηφόρος

Σχέδιο διχασμού του λαού σε «δημοκράτες Έλληνες – φασίστες Έλληνες» - Η πρόταση νόμου της ΝΔ - Σαμαράς προς Ν. Βαλαωρίτη - (Όλα τα σχετικά άρθρα)

Σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διχασμού του λαού

σε «δημοκράτες Έλληνες – φασίστες Έλληνες»

 

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν ξαφνικά στη Βουλή το επονομαζόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» εκτιμούμε ότι είναι μια καλά σχεδιασμένη κίνηση διχασμού του λαού σε δημοκράτες και φασίστες. Μια κίνηση του καθεστώτος να εξαλείψει την καθόλου ευνοϊκή για το σύστημα, διαίρεση του λαού σε...

μνηνονιακούς και αντιμνημονιακούς και να προκαλέσει τον ακίνδυνο και βολικό για το σύστημα διχασμό σε δημοκράτες και φασίστες. Αυτό αφενός θα αποπροσανατολίσει το λαό από τα καυτά οικονομικά προβλήματα, αφετέρου θα μετατρέψει το λαό σε εύκολο υποχείριο της προπαγάνδας του καθεστώτος.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής

Ήρθε μάλλον η ώρα για να παίξει η Χρυσή Αυγή (ηθελημένα ή άθελα) το ρόλο για τον οποίο την προόριζαν. Αν είμαστε τόσο ηλίθιοι, δεν έχουμε παρά να «τσιμπίσουμε». Ας ξεχάσουμε λοιπόν ότι το διεφθαρμένο σύστημα μας έβαλε στα μνημόνια. Ας ξεχάσουμε ότι εξαθλιωνόμαστε εξ αιτίας του, ότι είμαστε χωρίς δουλειά και λεφτά, ότι χάνουμε τις περιουσίες μας και ας σφαχτούμε μεταξύ μας, χωρισμένοι σε δημοκράτες και φασίστες, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό το υπεύθυνο σύστημα να δραπετεύσει ανώδυνα. Δυστυχώς όμως αυτό θα συμβεί, γιατί το καθεστώς ξέρει να βγάζει στην επιφάνεια τα σύνδρομα που μας καλλιέργησε τόσα χρόνια μέσα μας.

Η ΧΑ δεν γεννήθηκε από το πουθενά. Την ΧΑ και γενικά τον φασισμό και την ξενοφοβία, τα γέννησαν 1) η έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας, 2) η οικονομική εξαθλίωση του λαού, 3) η σαπίλα και η διαφθορά του πολιτικού συστήματος και 4) η άφιξη παράνομα στη χώρα μας εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων που προσπαθούν να ζήσουν τη στιγμή που δεν μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας.

Δεν νομίζουμε ότι το σχέδιο αυτό δεν το αντιλαμβάνεται και η ΝΔ. Όμως ο αποπροσανατολισμός του λαού από το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» βολεύει βραχυχρόνια και την ίδια, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι θα της προκαλέσει ζημιά μακροχρόνια η διαίρεση του λαού σε δημοκράτες και φασίστες. Τρόμαξε να πετάξει από πάνω της τη ρετσινιά της "επάρατης" και το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά". Αν παίξει τώρα το παιχνίδι των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγυρίσει στα ίδια. 

Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λοιπόν, άσχετα από άλλους συντρέχοντες λόγους,  έπιασαν ένα σίγουρο θέμα (δημοκρατία – φασισμός) που παίζει πολύ με τα δημοκρατικά αισθήματα των Ελλήνων. Θα τους δώσει επομένως εξασφαλισμένα κομματικά οφέλη και ταυτόχρονα θα διασώσει το σύστημα και τους "προστάτες" του ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν. Θα το πάνε επομένως, όσο πάει. Το σχέδιο πιθανολογούμε ότι το αντιλήφθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό σπεύδει ασθμαίνοντας να καταθέσει δική του αντιρατσιστική πρόταση, αφενός για να ξεφύγει από τον χαρακτηρισμό του αντιδημοκρατικού άκρου (όπου τον σπρώχνουν), αφετέρου για να μην εμφανιστεί ως ουρά των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η μόνη λύση για τη ΝΔ είναι να κάνει ρελάνς στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας αμέσως, όχι μόνο (συρόμενη) δικό της νομοσχέδιο για τον ρατσισμό, όπως φημολογείται, αλλά ριζοσπαστική πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος που θα ανοίγει πλήρως τη δημοκρατία στο λαό. Τον Ιούλιο του 2011 η ΝΔ είχε καταθέσει όντως σημαντικές σχετικές προτάσεις. Έκτοτε τις ξέχασε. Ας τις επαναφέρει άμεσα, ενόψει μάλιστα του ότι την Κυριακή (2 Ιουνίου) λήγει η πενταετής απαγόρευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ένα πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα δεν θα φοβόταν ποτέ ένα τέτοιο άνοιγμα της δημοκρατίας στο λαό με αποκέντρωση της εξουσίας. Αντίθετα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, καθώς και το ΚΚΕ είναι υπερσυγκεντρωτικά και ούτε θέλουν να ακούσουν για συμμετοχή του λαού στην άσκηση της εξουσίας. Εκεί ακριβώς θα μπορούσε ένα πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα να στριμώξει και να εκθέσει τα κόμματα αυτά, προς όφελος της δημοκρατίας, του λαού, αλλά και του ίδιου.

Θα το κάνει αυτό η ΝΔ; Θα το κάνει ο Σαμαράς;

Όχι βέβαια. Πρώτον γιατί η ΝΔ δεν είναι πραγματικά φιλελεύθερο κόμμα, αλλά μια παλαιοκομματική κλειστή και κληρονομική ολιγαρχία και δεύτερον γιατί ο Σαμαράς θα προτιμήσει να βάλει νερό στο κρασί του και να αφήσει να τον «κοντύνουν» πολιτικά, αρκεί να μην ρισκάρει την πρωθυπουργική του καρέκλα.  

πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2948.html

***

Η ΝΔ κατέθεσε την πρότασή της κατά του ρατσισμού.

Περιλαμβάνει τέσσερα άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ .pdf

Ποινικές κυρώσεις για όσους «επιδοκιμάζουν ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Βουλή, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού» προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το κείμενο, που φέρει τίτλο «Τροποποιήσεις του ν. 927/1979 και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνει τέσσερα άρθρα, τα οποία στην ουσία συμπληρώνουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα δε με τις ειδικές παρατηρήσεις, προβλέπεται διοικητική τιμωρία νομικών προσώπων -νομικοί υποστηρίζουν ότι η διάταξη αφορά και τα πολιτικά κόμματα-, αν οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους επιδοκιμάσουν ή υποτιμήσουν τα εγκλήματα του ναζισμού.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι προβλέπεται: «Η επιβολή αυστηρών διοικητικών κυρώσεων σε βάρος νομικού προσώπου, του οποίου τα φυσικά πρόσωπα που νομίμως το εκπροσωπούν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις του παρόντος νόμου που τελέσθηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό του εν λόγω νομικού προσώπου. Οι κυρώσεις αυτές αναφέρονται σε διοικητικά πρόστιμα (από 10.000 - 100.000 ευρώ) και αποκλεισμό από δημόσιες παροχές πάσης φύσεως όπως οι επιχορηγήσεις, οι ενισχύσεις, οι επιδοτήσεις και οι προμήθειες (για χρονικό διάστημα από 1 - 6 μήνες)».

Να σημειωθεί ότι οι βασικές διαφοροποιήσεις μεταξύ της πρότασης της ΝΔ και αυτής των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εντοπίζονται στα εξής:

-         Η ΝΔ ζητά τη δίωξη όσων «επιδοκιμάζουν ή υποτιμούν την σοβαρότητα των γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Βουλή» συμπεριλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό και την Γενοκτονία των Ποντίων. Από την άλλη, η πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνει τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο όμως δεν έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων.

-         Μόνο η πρόταση της ΝΔ εξαιρεί από τις διατάξεις τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα όργανά τους όπως είναι η εκκλησία.

-         Η πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προβλέπει αναστολή της λειτουργίας εως 6 μήνες και διοικητικά πρόστιμα έως και 200.000 ευρώ κατά των νομικών προσώπων των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι προβαίνουν σε ρατσιστικές συμπεριφορές ενώ από την άλλη η πρόταση της ΝΔ τα περιορίζει στις 100.000 ευρώ.

-         Στις ρατσιστικές συμπεριφορές μόνο η πρόταση των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνει την προσβολή του γενετήσιου προσανατολισμού.

πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=282545\

***

Στη Βουλή το αντιρατσιστικο ν/σ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Κατατέθηκε σήμερα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας», προκειμένου να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η...

πρόταση νόμου στην Ολομέλεια και, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφεί από τους προέδρους των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων και βουλευτές των δύο κομμάτων.

Παράλληλα, τη δυσφορία του για το πώς αντιμετωπίστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο Mega. Ο κ. Κουβέλης, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης, μίλησε για αλλαγή στάσης της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την οποία απέδωσε σε τακτικούς υπολογισμούς και συγκεκριμένα σε πρόβλημα που ενδέχεται να δημιουργηθεί «από τα δεξιά της». «Εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία θεώρησε πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εάν πήγαινε στη Βουλή όπως ακριβώς είχε γίνει η επεξεργασία του θα δημιουργούσε πρόβλημα -να το πω πάρα πολύ απλά- στη Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά της» είπε.

Πάντως, πληροφορίες που δημοσιεύουν «Τα Νέα» θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να προωθεί πρόταση νόμου που θα ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος και θα προβλέπει πλέγμα κυρώσεων κατά των υμνητών του ναζισμού. Συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου απαντούν στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία.

Πηγή:  citypress.gr

πηγή: http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2257.html

***

Επί ποδός για τη μάχη στη Βουλή

Πόλεμο κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ανοίγει η ΝΔ

Βαθαίνει το ρήγμα που άνοιξε στον κυβερνητικό συνασπισμό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς η σύγκρουση μεταξύ των εταίρων κλιμακώνεται και μεταφέρεται στη Βουλή. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ προχωρούν στη δημιουργία μετώπου για την προώθηση της επίμαχης νομοθετικής πρωτοβουλίας στο Κοινοβούλιο, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου δίνει οδηγία για «ενταφιασμό» του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη και η ΝΔ επεξεργάζεται τη στρατηγική της για τη μάχη που θα δοθεί στη Βουλή.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, η κίνηση των δύο εταίρων, που «κλείδωσε» έπειτα από χθεσινή επικοινωνία των Ευ.Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη, προκαλεί έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση προαγγέλλοντας την καταψήφιση της πρότασης, ακόμη κι αν αυτή η εξέλιξη τη φέρει για πρώτη φορά να συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή.

Στο γαλάζιο επιτελείο, μάλιστα, προετοιμάζονται για «πόλεμο» στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή με στόχο να μην οδηγηθεί ποτέ το σχέδιο Ρουπακιώτη για ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η σύγκρουση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πάντως, δηλητηριάζει τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων που εμφανίζονται οργισμένοι από τη στάση του Μαξίμου και μεταθέτει την επόμενη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Η σύσκεψη των «3» προγραμματιζόταν για την Πέμπτη, ωστόσο -όπως υποστήριζαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού- δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Σαμαράς: «Ούτε βήμα πίσω»

Σύμφωνα με Τα Νέα, «ούτε βήμα πίσω» είναι η εντολή Σαμαρά στα γαλάζια στελέχη για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η οποία προαναγγέλλει και την αντίσταση μέχρι τέλους της ΝΔ στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι η προχθεσινή αδιέξοδη συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων «ήταν καταληκτική». Συνεπώς οι τρεις αρχηγοί δεν πρόκειται να επανέλθουν στο ίδιο τραπέζι για το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, το οποίο, κατά τις ίδιες πηγές, «ανήκει πλέον στην Ιστορία».

Με αφορμή τη νομοθετική πρωτοβουλία των Ευ.Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη, εξάλλου, η οποία εξετάστηκε διεξοδικά ως πολιτική κίνηση σε χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με το στενό επιτελείο του, το στίγμα που εκπέμπει το Μαξίμου είναι ότι η ΝΔ θα παραμείνει αμετακίνητη στη σκληρή γραμμή που ήδη ακολουθεί.

Όπως αποφασίστηκε, η ΝΔ θα αντιταχθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια νομοθετικής αλλαγής στη βάση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ισχυρότερος των εταίρων θα καταψηφίσει στη Βουλή την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να απόσχει από τη σχετική συζήτηση και ψηφοφορία.

«Τυχόν αποχή τής ΝΔ θα οδηγούσε στην έγκριση του νομοσχεδίου με απλή πλειοψηφία. Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνον διαφωνεί με το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, αλλά θα πολεμήσει για να μη γίνει ποτέ νόμος του κράτους», τόνιζαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Πώς διαγράφεται η μάχη στη Βουλή

Πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου είναι η πρόταση των δύο εταίρων να απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και να μη φθάσει ποτέ στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κώστας Γκιουλέκας έχει ήδη ενημερωθεί για την κεντρική απόφαση και σχεδόν προεξοφλείται η καταψήφιση της πρότασης, καθώς η ΝΔ ορίζει 21 από τα μέλη της, ενώ το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και -αν συμπλεύσει- ο ΣΥΡΙΖΑ μόνον 19. Τα υπόλοιπα 10 μέλη της επιτροπής ορίζονται από το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών.

Συνεπώς, βάσει των θέσεων που καταγράφονται, θεωρείται σχεδόν απίθανη η συγκρότηση πλειοψηφίας υπέρ του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη.

Ακόμη και με την καταψήφιση στην επιτροπή, πάντως, δεν αποκλείεται μια σύγκρουση με στόχο την προώθηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από το κυβερνητικό επιτελείο, επικαλούμενοι τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 91, παρ. 6), αναφέρουν ότι το «μπλόκο» είναι απόλυτο έπειτα από μια καταψήφιση στην επιτροπή. Και αυτό διότι, όπως ορίζεται, μία πρόταση νόμου που δεν εγκρίνεται από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή δεν μπορεί να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια εάν επιφέρει δημοσιονομικό κόστος.

Στην Ολομέλεια μπορεί να φθάσει μόνον για συζήτηση, αλλά μια τέτοια κίνηση είναι ασυνήθιστη στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231250646

***

Ιδιώνυμο «έγκλημα του λόγου» για την Εκκλησία το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ;

του Νίκου Παπαχρήστου

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας στην Ελλάδα από τις πληροφορίες που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα αναφορικά με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου που προωθείται με σκοπό την αντιμετώπιση του ρατσισμού. Όπως σημειώνουν εκκλησιαστικοί παράγοντες, «μπορεί διάφοροι πολιτικοί χώροι να θέλουν να αξιοποιούν κάποιες εκκλησιαστικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί για το ζήτημα, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, αναλόγως κατά πως αυτές τους εξυπηρετούν αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η Ιεραρχία είναι αντίθετη τόσο προς κάθε ρατσιστική ενέργεια όσο και προς κάθε προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης».

Η στάση της Ιεράς Συνόδου από την πρώτη στιγμή που ετέθη το ζήτημα

Η ιδέα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου (νόμο 927/1979) ενάντια στις εκφάνσεις του ρατσισμού είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2011 από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε αναρτήσει τότε σε δημόσια διαβούλευση από την ιστοσελίδα opengov.gr το σχέδιο νόμου με τίτλο «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», με το οποίο προχωρούσε σε αυστηροποίηση των ποινών, αλλά, το κυριότερο, σε σημαντική διεύρυνση των συμπεριφορών, που χαρακτηρίζονταν πλέον ως ποινικά αδικήματα με βάση το σχέδιο νόμου.  Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε τον Οκτώβριο 2011 από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά δεν έφθασε μέχρι την πόρτα του Κοινοβουλίου.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το κείμενο του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αποτέλεσε σημείο ενδοκυβερνητικής τριβής, ούτε είναι γνωστό ποια πρόταση νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή από κόμματα της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με ομόφωνη απόφασή της απέστειλε επιστολή στις 29.3.2011 προς τον τότε Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου με την οποία είχε προβάλλει ισχυρές αντιρρήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σχεδίου νόμου, θεωρώντας και ότι προσβάλλουν συνταγματικά κατοχυρωμένη την ελευθερία του λόγου, αλλά και ότι θα χρησιμοποιηθούν από αιρετικές ή αθεϊστικές ομάδες για την παρεμπόδιση και ποινικοποίηση του αντιαιρετικού της λόγου.

Στην επιστολή τονιζόταν ότι κινείτο εκτός της απόφασης - πλαίσιο της 28 Νοεμβρίου 2008 (2008/913/ΔΕ) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρωτοβουλία του Υπουργείου να ποινικοποιήσει, πέραν του μίσους και της βίας, την «καλλιέργεια ή την εξωτερίκευση αισθημάτων αντιπαλότητας» κατά την τότε έκφραση του νομοσχεδίου. Άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν  ότι «…η αντιπαλότης ουδεμίαν σχέσιν έχει προς το μίσος ή τας πράξεις βίας, σημαίνει δε την αντίθεσιν, την συνείδησιν ότι αντίπαλαίουν, ότι αντίτίθενται μεγέθη, πρόσωπα, έννοιαι, ομάδαι, διδασκαλίαι», και ότι η επίμαχη απόφαση - πλαίσιο της Ε.Ε. «επιβάλλει εις τα κράτη μέλη την ποινικοποίησιν της δημοσίας υποκινήσεως βίας ή μίσους κατά προσώπων υπό κριτήρια ρατσιστικά και ξενοφοβικά, ως και την δημοσίαν επιδοκιμασίαν ή υποτίμησιν εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονίας και κατά της ανθρωπότητος. Κατ’ ουδέναν τρόπον γίνεται λόγος περί ποινικής τιμωρίας οιουδήποτε, ο οποίος προκαλεί ή διεγείρει την καλλιέργειαν ή την εξωτερίκευσιν αισθημάτων αντιπαλότητος».

Προβληματιζόμενη πλέον η Ιερά Σύνοδος πώς θα μπορεί η Εκκλησία να ασκεί την αντιαιρετική της πολιτική υπό τον νέο νόμο προσέθετε ότι «υπό την αυτονόητον υπόμνησιν ότι η Αποστολοπαράδοτος διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού δεν κηρύττει το μίσος και είναι διδαχή της Αγάπης. … δια τί πρέπει να θεωρήται ποινικόν αδίκημα λ.χ. το κήρυγμα … ή η διανομή φυλλαδίων …, όταν … αποβλέπουν εις την ενημέρωσιν και προφύλαξιν του ορθοδόξου ποιμνίου έναντι των πολυειδών και αναριθμήτων αιρετικών ομάδων, αι οποίαι αποπειρώνται συστηματικώς την απόσπασιν ποιμνίου εκ της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, μετερχόμενοι ακόμα και παράνομον (13 παρ. 2 Συντ.) προσηλυτισμόν αυτού; Η πληροφόρησις και η προειδοποίησις των κινδύνων, οι οποίοι απειλούν το ποίμνιον, δεν είναι δυνατόν παρά να αναδεικνύη τας κακοδοξίας των ομάδων αυτών και επομένως να προκαλή τουλάχιστον αισθήματα αντίθέσεως». Το επιχείρημα αυτό αναδεικνύει τον έντονο προβληματισμό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι το νέο σχέδιο νόμου με την ευρύτατη ποινικοποίηση, όχι απλώς της υποκίνησης του μίσους ή της βίας, αλλά ακόμα και της «καλλιέργειας» ή «διέγερσης» σε τρίτους «αισθημάτων αντίθεσης» με κριτήρια όπως π.χ. το θρήσκευμα, αυτόματα θα έθετε εκτός νομιμότητας τον αντιαιρετικό λόγο της Εκκλησίας.

Στην ίδια επιστολή η Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και την απορία πώς θα μπορεί μπροστά σε ένα ποινικό δικαστήριο να αποδειχθεί εν τέλει ότι τα λόγια ή τα έργα του κατηγορουμένου «προκάλεσαν ή διήγειραν την καλλιέργεια ή την εξωτερίκευση αισθημάτων αντιπαλότητας» σε κάποιο τρίτο τονίζοντας προς την τότε Κυβέρνηση ότι «αντιλαμβάνεσθε ότι η ανωτέρω διατύπωσις των ποινικών ρυθμίσεων είναι τόσον αόριστος και δια τούτο επικίνδυνος, ώστε το αφιέμενον βάρος εις τους ώμους και την φαντασίαν των ποινικών δικαστών είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστον και συνταγματικώς αδικαιολόγητον» και προειδοποιούσε ότι : «Δεν χρειάζονται πολλά ή ιδιαίτερα επιχειρήματα δια να καταστούν εκ προοιμίου κατανοητά τα αναμενόμενα κοινωνικά αποτελέσματα της θεσπίσεως της ανωτέρω διατάξεως».

Η Εκκλησία της Ελλάδος διατυπώνει στο κείμενό της μία αυστηρή τοποθέτηση υπέρ της ελευθερίας του λόγου λέγοντας ότι τέτοια ποινικά μέτρα δεν συμβιβάζονται με την δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού χαρακτηρίζοντας «ιδιώνυμο έγκλημα του λόγου»  το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: «Είναι αντιληπτόν ότι κατά τα ως άνω σημεία του η διατύπωσις του σχεδίου νόμου εκφεύγει των ορίων της θεμιτής ποινικοποιήσεως, των συνταγματικών και νομοθετικών κατακτήσεων του νομικού πολιτισμού της Ελλάδος, αλλά και αυτής της μακράς ελληνικής παραδόσεως εις ζητήματα εν γένει ελευθερίας της σκέψεως και του λόγου, εγκαθιδρύει κατά το ανωτέρω τμήμα της εν ιδιώνυμον «έγκλημα του λόγου» …».

πηγή: http://www.amen.gr/article14055

***

Σαμαράς προς Ν. Βαλαωρίτη: Θέτουμε εκτός νόμου τον ναζισμό

«Αναφέρεις -ανακριβώς- ότι δήθεν το κόμμα μου “δεν έχει αποκηρύξει ονομαστικά τους νεοναζί!” Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηλιτεύαμε την παρουσία και τις θέσεις της ΧΑ, δημόσια καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 -και το Μάιο και τον Ιούνιο- με τον πιο απερίφραστο τρόπο κι όσο δεν το έχει κάνει κανείς! Σε κάθε δημόσια ομιλία μου, κυριολεκτικά… Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις…». Έτσι ξεκινά η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Σαμαρά να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Σαμαράς, αναφέρεται στην πρόταση που κατέθεσαν σήμερα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της υφιστάμενης αντιρατσιστικής νομοθεσίας. «Και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταδικάζει και να θέτει εκτός νόμου το Ναζισμό, τα εγκλήματα του Ναζισμού γενικότερα και μάλιστα με ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα! Το κάνουμε, μάλιστα, με τρόπο που ενώνει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας εναντίον των νεοναζί -χωρίς να μπλέκεται σε άλλα ζητήματα και χωρίς να δημιουργεί συνταγματικά προβλήματα», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, αποκαλύπτοντας ότι στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας της ΝΔ είναι να τεθεί εκτός νόμου ο ναζισμός.

Σε άλλο μέρος της επιστολής, ο πρωθυπουργός αποδοκιμάζει την Αριστερά, την οποία κατηγορεί ότι άσκησε «ιδεολογική τρομοκρατία» στο θέμα της λαθρομετανάστευσης όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που οδήγησε στο δυνάμωμα των νεοναζί, όπως σημειώνει. Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στην υπόθεση με την Κική Δημουλά, σημειώνοντας ότι «κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς έφτασαν στο σημείο να

αποδοκιμάσουν ένα άλλο άνθρωπο του πνεύματος, την Κική Δημουλά, επειδή

τόλμησε να πει το αυτονόητο: ότι υπάρχουν παρά πολλοί λαθρομετανάστες

στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας». 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του πρωθυπουργού στον Νάνο Βαλαωρίτη:

«Αγαπητέ κ. Βαλαωρίτη, Σε ευχαριστώ για την φιλία σου και για την εμπιστοσύνη σου. Και οι δύο -και η φιλία σου και η εμπιστοσύνη σου- με τιμούν πραγματικά… Σε ευχαριστώ και για την επιστολή σου.

Επ' αυτής δέξου μερικές παρατηρήσεις μου: * Πρώτον αναφέρεις -ανακριβώς- ότι δήθεν το κόμμα μου «δεν έχει αποκηρύξει ονομαστικά τους νεοναζί»! Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά στηλιτεύαμε την παρουσία και τις θέσεις της ΧΑ, δημόσια καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 -και το Μάιο και τον Ιούνιο- με τον πιο απερίφραστο τρόπο κι όσο δεν το έχει κάνει κανείς! Σε κάθε δημόσια ομιλία μου, κυριολεκτικά… Μου κάνει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις… * Δεύτερον, και πιο πριν ακόμα από τις εκλογές, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, προειδοποιούσα τους εταίρους μας για τον κίνδυνο αυτό: η απότομη και μακροχρόνια ύφεση της Ελλάδας να οδηγήσει σε φαινόμενα «δημοκρατίας της Βαϊμάρης». Όταν τότε γιγαντώθηκε το ναζιστικό φαινόμενο στην Μεσοπολεμική Γερμανία… Και μετά τις εκλογές, ως πρωθυπουργός πλέον, για τον ίδιο κίνδυνο προειδοποιούσα τους εταίρους μας, εξηγώντας το πώς μπορούμε να τον αποφύγουμε στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα το περασμένο φθινόπωρο, σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις μου σε ξένα ΜΜΕ, αυτό επαναλάμβανα συνεχώς. Και σε αυτό δεν φαίνεται να έχεις σωστή πληροφόρηση… * Τρίτον, επειδή αυτά που λέω τα εννοώ, πρώτος δεσμεύτηκα -χωρίς να μου το ζητήσει κανείς- να φέρω νομοθετικά μέτρα που βελτιώνουν και επικαιροποιούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας. Να σημειώσω ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό νομικό πλαίσιο κατά του ναζισμού ήδη από το 1979, επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή ακόμα, πριν περάσουν αντίστοιχοι νόμοι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πριν υπάρξει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οδηγία. Κι από τότε έχουν υπάρξει πολλές βελτιώσεις της σχετικής νομοθεσίας μας και πάλι πριν από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίζουμε και να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς προς τα έξω. Επειδή δείχνεις μεγάλη ευαισθησία -και πολύ σωστά- για κινδύνους «απομόνωσης» της χώρας, καταλαβαίνεις ασφαλώς τη σημασία αυτού του γεγονότος κι αυτού του επιχειρήματος.

* Τέταρτον, επειδή αυτά που λέμε τα κάνουμε και πράξη, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλαν σήμερα πρόταση που βελτιώνει και επικαιροποιεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Και με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταδικάζει και να θέτει εκτός νόμου το Ναζισμό, τα εγκλήματα του Ναζισμού γενικότερα και μάλιστα με ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα! Το κάνουμε, μάλιστα, με τρόπο που ενώνει τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας εναντίον των νεοναζί -χωρίς να μπλέκεται σε άλλα ζητήματα και χωρίς να δημιουργεί συνταγματικά προβλήματα.

Κι αυτό είναι το ουσιώδες: Πρέπει να ενώσουμε τον πολιτικό κόσμο και το λαό εναντίον των ναζί! Όχι με αφορμή τον κίνδυνο των νεοναζί να διχαστούμε μεταξύ μας.

* Πέμπτον, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα: τη μαζική λαθρομετανάστευση! Αυτό δημιούργησε πολύ ευνοϊκό έδαφος για να εμφανιστεί ο εφιάλτης των νεοναζί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Όχι να το αποσιωπούμε. Πρέπει να αφαιρέσουμε από τους νεοναζί το βασικό τους όπλο. Όχι να τους οπλίσουμε ακόμα περισσότερο. Μόλις προχθές, κάποιοι ακτιβιστές της Αριστεράς έφτασαν στο σημείο να αποδοκιμάσουν ένα άλλο άνθρωπο του πνεύματος, την Κική Δημουλά, επειδή τόλμησε να πει το αυτονόητο: ότι υπάρχουν παρά πολλοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας! Δυστυχώς, αυτή η ιδεολογική τρομοκρατία που επιβλήθηκε για χρόνια -να μη μιλάμε, δηλαδή, για το πρόβλημα και να απαξιώνουμε όσους τολμούν να το θέτουν- οδήγησε επίσης στο δυνάμωμα των νεοναζί! Αν θέλουμε πραγματικά να τους αφοπλίσουμε και να τους περιθωριοποιήσουμε, αυτό πρέπει να σταματήσει.

Τέτοια εφιαλτικά φαινόμενα, όπως οι νεοναζί, δεν τα αντιμετωπίζεις όταν τα εξορκίζεις ή όταν τα αγνοείς, αλλά μόνον όταν εξαλείφεις τα αίτιά τους.

Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τα αίτια που δυναμώνουν τους νεοναζί και να τους περιθωριοποιήσουμε πλήρως.

Όχι να τους μετατρέψουμε σε δήθεν «θύματα» και να τους δυναμώσουμε! Η δημοκρατική μου συνείδηση, την οποία εμπιστεύεσαι, μου επιβάλλει να ενώσω τον ελληνικό λαό και να χτίσουμε όλοι μαζί μιαν Ελλάδα όπου δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο για νεοναζί.

 

Να εξαλείψουμε μια για πάντα τα αίτια που τους δημιουργούν και να περιθωριοποιήσουμε πλήρως και τους ίδιους. Και γι' αυτό ακριβώς παλεύω…».

Ο ποιητής απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό

Νάνος Βαλαωρίτης προς Αντ. Σαμαρά: «Μην αφήνετε την Χρυσή Αυγή να μας ρεζιλεύει»

Τη λήψη μέτρων κατά του «βαρβαρικού μορφώματος» της Χρυσής Αυγής ζητά από τον πρωθυπουργό ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης με ανοιχτή επιστολή που ανήρτησε στο Facebook.

Ο ποιητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από τις πράξεις της Χρυσής Αυγής κυρίως στον τουρισμό κάνοντας λόγο για «εικόνα οχλοκρατίας» που μεταδίδεται από την Ελλάδα στο εξωτερικό όταν «αυτή η κίνηση αρχίζει να βιαιοπραγεί, να δέρνει μέχρι θανάτου τα θύματα της κυκλοφορώντας τις μέρες στα ΜΜΣ και τις νύχτες σε ομάδες που στοχεύουν κυρίως τους ξένους μετανάστες ατιμωρητί χωρίς ποτέ να επεμβαίνει η αστυνομία».

«Κύριε Προέδρε σε ποιά χώρα οι πολίτες δικαιούνται να ελεγχουν να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν κάποιον που δεν έχει άδεια» αναρωτιέται ο Νάνος Βαλαωρίτης και προειδοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι αν δεν ληφθούν μέτρα άμεσα τότε «θα χάσετε και σεις και τα κόμματα της συνκυβερνήσης σας τους ψήφους των ελλήνων που ανησυχούν για τα προς το ζειν τους από την ξενοφοβική απειλή τέτοιων ομάδων, εγκληματικές, ανεγκέφαλες και εχθρικές ως προς τα συμφέροντα της πατρίδας μας που μάχεται να επιβιώσει».

Ολόκληρη η επιστολή του Νάνου Βαλαωρίτη έχει ως εξής:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω από καιρό ότι είσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη.

Γιαυτόν το λόγο παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

Εκτος απ'το ότι έχουμε υποστεί την πιο άδικη ηθική και εξελευστική πολιτιστική επίθεση στην ιστορία μας εδώ και δυο χρόνια από τα Γερμανικα ΜΜΕ, και με τέτοιο συστηματικό τρόπο που εξαπλώθηκε πειστικά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να φτάσει η απαξίωση ακόμα και σε απλούς ελλήνες πολιτες εξω απ΄την Ελλαδα, αλλα έχουμε παραστεί μάρτυρες της δημιουργίας ενός βαρβαρικού μορφώματος που αυτο-αποκαλείται Χρυσή Αυγή, και χάρις στις αντίξοες περιστάσεις μας, κατάφερε να μπει στη Βουλή των Ελλήνων με όλα τα συμβολα και τις συμπεριφορές νεοναζιστών. Το πόσο δεν είναι "ελληνικό" αυτό το φαινόμενο είναι φανερό και από την ιδεολόγια του και από τα συμβολα και τις τελετές που τόσο χοντρικά και αδέξια μιμείται.

Πολλοί από τους συναδελφους μου διανοούμενους και συγραφείς δεν μοιάζουν να το παίρνουν στα σοβαρά. Δεν βαρυέσαι έχουμε δει κι άλλα κι αυτό θα περάσει, λένε ελαφρά τη καρδία.

Όμως όταν αυτή η κίνηση αρχίζει να βιαιοπραγεί, να δέρνει μεχρι θανάτου τα θύματα της κυκλοφορώντας τις μέρες στα ΜΜΣ και τις νύχτες σε ομάδες που στοχεύουν κυριως τους ξένους μετανάστες ατιμωρητί χωρίς ποτέ να επεμβαίνει η αστυνομία παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας για την εικόνα της οχλοκρατίας που παρουσιάζει η Ελλάδα στο εξωτερικό, πράμμα που προστίθεται και δικαιολογεί εν μέρει όλες τις ποηγούμενες επιθέσεις και καταδίκες εναντίον μας

Δεν είναι ανάγκη να επισημάνω πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι αυτός για τα εθνικά μας συμφέροντα και ιδιώς σε εποχή μεγάλης ύφεσης και παράλυσης της οικονομίας μας πόσο βλάπτει τον ξένο τούρισμό τον οποίο προσφάτως άρχισαν να στοχεύουν, από που εξαρτάται το ψωμί του έλληνα στους εξη μήνες από τον Απρίλο-Μαιο εως τον Οκτώβριο-Νοεμβριο της καλοκαιρίας. Όταν πλήττεται το ψωμί του μέσου έλληνα από την ξενοφοβική συμπεριφορά ενός "κόμματος" δεν το βλέπω να έχει πολύ μέλλον

Το ότι δεν τους έχει αποκηρύξει ονομαστικά το κόμμα σας δεν ειναι δική μου δουλεια. Αλλα είναι κακό σημάδι για την ανομία που απολαμβάνουν. Μάλιστα τελευταίως έχω πληροφορηθεί για μια οδηγία που εξέδωσε η Πρεσβεία των Φιλιππίνων, να μην κυκλοφορούν πολίτες της μετά τις 10 μμ. Και στη συνέχεια το σχόλιο της εαν συνεχιστούν αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μείνει ούτε ένας Φιλιππινέζος στην Ελλάδα ούτε καν Πρεσβεία.

Και θα γνωρίζετε ασφαλώς Κύριε Προεδρε πόσο νομοταγείς είναι αυτοί οι εργαζόμενοι από τις Φιλιππίνες στη χώρα μας πόσο εργατικοί/ες και πόσο μας έχουν βοηθήσει στα οικιακά και τις νοσηλείες. Για να βρεθούν αντίστοιχες ελληνίδες είναι πλέον αδυνατον από πολ;υ καιρό γιατί προτιμούν όχι παραδόξως "να μεταναστεύσουν" οι ίδιες σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία ή ο Καναδάς για παράδειγμα, όπου δεν τους ξυλοκοπούν ή τους σκοτώνουν ομάδες πολιτών με το έτσι θέλω, όταν τους ρωτήσουν τι κάνουν, ούτε καν αν τους ζητήσουν αν έχουν άδειες, τελείως παράνομα γιατί δεν εναπόκειται στα δικαιώματά τους, να ρώτάνε αν δουλέυουν εδώ ή όχι.

Τελείως παράνομη είναι αυτή η συμπεριφορά και αφορά όλους τους ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας, είτε είναι μετανάστες χωρίς άδειες ή τουρίστες. Δεν ειναι η δουλειά κανενός εκτός από τα επίσημα όργανα της πολιτείας να επιβάλουν τον Νόμο.

Οταν ο Υπουργός της Κυβέρνηής σας Κύριος Δένδιας δήλωσε ότι δεν μπορεί το ελληνικό κρατος να προστατεύσει όσους δεν εχουν άδεια παραμονής, σας ερωτώ Κύριε Προέδρε σε ποιά χώρα οι πολίτες δικαιούνται να ελεγχουν να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν κάποιον που δεν έχει άδεια. Εχώ ζήσει σε πολλές χώρες αλλά πουθενά δεν βρήκα καμμιά τέτοια εξουσιοδότηση.

Τι θα σκεπτόταν ο κοινός μας φίλος και συγγενής σας Οδυσσέας αν έβλεπε αυτή την κατάσταση στην πόλη όπου του άρεσε να κάνει βόλτες τη νύχτα με φίλους συζητώντας, όπως το κάναμε τόσο συχνά, να πρέπει τώρα να φυλάγεται όχι από κοινούς κακοποιούς αλλά από φανατικές μαυροφορεμένες ομάδες νεοναζιστών εισαγόμενων συμβολικά και ουσιαστικά από την Γερμανία..

Δεν γνωρίζω πόσο καλύπτονται από την αστυνομία μας οι τελευταίοι αυτοί, όπως διαδίδεται, αλλά γνωρίζω ότι το κρατος του νόμου πηγάζει από την πολιτική εξουσία, από τις διαταγές και οδηγίες που εσείς ως πρωθυπουργός της χώρας θα δώσετε στον Υπουργό "Προστασίας του Πολίτη" να μην ρεζιλευτεί αυτός ο τίτλος, και που αυτός με τη σειρά τους θα δώσει στην αστυνομία και στους εισαγγελείς να μην ανέχονται καμμιά ανομία ή οχλοκρατία και να τιμωρούνται αυστηρά όσα από τα οργανά της πολιτείας συμπράττουν ή αδρανούν

Αλλιώς ο τόπος μας γρήγορα θα βρεθεί απομονωμένος απ' τον υπολοιπο κόσμο. Και αν αυτή η συμπεριφορά η βάρβαρα ρατσιστική και παράλογη, εξακολουθεί να γίνεται ανεκτή χωρίς να ληφθούν αυστηρά μέτρα, θα χάσετε και σεις και τα κόμματα της συνκυβερνήσης σας τους ψήφους των ελλήνων που ανησυχούν για τα προς το ζειν τους από την ξενοφοβική απειλή τέτοιων ομάδων, εγκληματικές, ανεγκέφαλες και εχθρικές ως προς τα συμφέροντα της πατρίδας μας που μάχεται να επιβιώσει.

Πολύ φιλικά και με όλο την ελπίδα να λάβετε σοβαρά την βαθειά μου ανησυχία, ενώ προσπαθώ να υπερασπισθώ τον τόπο λαο και πολιτισμό μας από τα στερεότυπα σε όλα τα άρθρα μου.

Σας Χαιρετώ με απόλυτη εμπιστοσύνη στην δημοκρατική σας συνείδηση.

Δικός Σας

Νάνος Βαλαωρίτης

***

Πρόταση κατά του ρατσισμού κατέθεσε η ΝΔ

 (Ανανεωμένο) Όπως αποκάλυψε πρώτο το Antinews, η ΝΔ κατέθεσε  στη Βουλή πρόταση νόμου για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού η οποία  τροποποιεί επί το αυστηρότερον το ήδη υφιστάμενο από το 1979 νομικό πλαίσιο, καθώς και τον Ποινικό Κώδικα – με σκοπό «να ενώσει την δημοκρατική κοινωνία και όχι να τη διχάσει».

Η πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας διαρθρώνεται σε τέσσερα άρθρα:

• Το άρθρο 1, τροποποιεί το αντίστοιχο πρώτο άρθρο του ν. 927/1979, και προβλέπει φυλάκιση από 3 μήνες και έως 3 χρόνια, καθώς και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 20.000 ευρώ, για όποιον υποκινεί ή προκαλεί βία και μίσος ενάντια σε άλλα πρόσωπα, για τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές και την εθνική ή εθνολογική τους καταγωγή. Η νέα διατύπωση διαφέρει από την παλιά, στο ότι βάζει στο στόχαστρό της και την ρατσιστική ή μισαλλόδοξη προπαγάνδα που ασκείται μέσω του Διαδικτύου και στο ότι προβλέπει ελάχιστες ποινές φυλάκισης και χρηματικών προστίμων, που απουσιάζουν απ’ την υφιστάμενη διάταξη.

• Το άρθρο 2 του νομοσχεδίου, τροποποιεί το αντίστοιχο δεύτερο άρθρο του ν.927/1979 και προβλέπει τις πιο πάνω ποινές και για όσους επιδοκιμάζουν, ή υποτιμούν τη σοβαρότητα των ναζιστικών εγκλημάτων, του εβραϊκού ολοκαυτώματος και των υπολοίπων γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά ή διεθνή δικαστήρια με αμετάκλητη απόφαση. Έτσι, η νομοθετική αυτή ρύθμιση, θέτει εξίσου στο στόχαστρό της τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και εκείνους που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την ελληνική Βουλή. Τέτοιες ρυθμίσεις απουσιάζουν επίσης από το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο.

Στο ίδιο άρθρο, προβλέπονται επίσης και διοικητικά πρόστιμα από 10.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ, καθώς και αποκλεισμός από δημόσιες παροχές πάσης φύσεως, για νομικά πρόσωπα (π.χ. πολιτικά κόμματα), των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για παραβάσεις των ως άνω διατάξεων.

• Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, εισάγεται εξαίρεση για τα προηγούμενα άρθρα, η οποία αφορά το ίδιο το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (στα οποία υπάγεται και η Εκκλησία) : «Οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του παρόντος νόμου, δεν εφαρμόζονται ως προς το κράτος και τα όργανά του, τα ΝΠΔΔ και τα όργανά τους, και τους διεθνείς οργανισμούς δημοσίου δικαίου».

• Τέλος, με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, τροποποιείται το άρθρο 79 του Ποινικού Κώδικα, με αναβαθμισμένη τη σημασία των ρατσιστικών κινήτρων ενός εγκλήματος για τα δικαστήρια που το εκδικάζουν: Ενώ στην προηγούμενη διατύπωση του άρθρου 79, η τέλεση ενός εγκλήματος με ρατσιστικά ή μισαλλόδοξα κίνητρα συνιστούσε «επιβαρυντική περίσταση», με τη νέα διάταξη το δικαστήριο επιφορτίζεται να εξετάσει ειδικά εάν η εκτέλεση της πράξης προκλήθηκε από μίσος λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών, ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής του παθόντος. Σημειώνεται επίσης, ότι από τη νέα διατύπωση απουσιάζει η αναφορά στο «μίσος λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού», το οποίο συνιστά μέχρι σήμερα, «επιβαρυντική περίσταση».

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνει πως «η αντιμετώπιση των νεοναζί, απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία και όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, που μπλέκει κι άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζει».

Είναι σφάλμα να υποτιμάται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, να δίνονται επιπλέον προσχήματα στους νεοναζί αντί να απομονώνονται – σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Είναι σφάλμα να διχάζουμε τον ελληνικό λαό» και να κατατίθενται προτάσεις «που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν».

«Αυτή η συζήτηση, κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας, μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας. Η αντιμετώπιση των νεοναζί, απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Νωρίτερα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν από κοινού τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Την πρόταση υπογράφουν συνολικά 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. δεν υπογράφει ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν) και οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Η πρόταση νόμου αποτελείται από εννέα άρθρα και προτείνεται η αντικατάσταση του Ν. 927/1979 με την εισαγωγή ενός επικαιροποιημένου και βελτιωμένου νομοθετήματος προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι σοβαρές μορφές εκδήλωσης ρατσιστικών και ξενόφοβων συμπεριφορών.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει το δικό του σχέδιο  αντιρατσιστικού νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στην Κ.Ο. του κόμματος, τονίζοντας ότι «θα γίνει νόμος όχι σε αυτή τη Βουλή γιατί δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά με τη στήριξη που θα μας δώσει ο λαός για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με προοδευτικό προσανατολισμό».

“Η απόφαση του κ. Τσίπρα να καταθέσει δικό του νομοσχέδιο, που θα εφαρμοστεί μόνο αν γίνει πρωθυπουργός, ελήφθη, για να περιορίσει τα εσωκομματικά του μέτωπα και να “καπελώσει” τις απόψεις του κ. Μουλόπουλου και του κ. Λαφαζάνη. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ξεκάθαρα με την κίνησή του αυτή ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους», ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΝΔ.

Antinews, με πληροφορίες από e-typos

σχόλια στο Πρόταση κατά του ρατσισμού κατέθεσε η ΝΔ

 Χρήστος είπε:

30/05/2013 στις 4:15 pm

Μάλλον άλλο νομοσχέδιο έπρεπε να καταθέσει η ΝΔ, αυτό της κατάργησης του επαίσχυντου ν.Ραγκούση για την ιθαγένεια. Ούτε η Γερμανία δεν έχει αντιρατσιστικό ( σήμερα το είπε ο Ν.Χατζηνικολάου στον Real FM) και θα μας επιβάλουν σε εμάς που έχουμε το μέγα θέμα αλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού με ορδές εκατομμυρίων λαθραίων! Πάλι υπόκυψη στην Αριστερά κάνουμε Πρόεδρε και ο κόσμος της ΝΔ στρέφεται πια ξεκάθαρα αλλού.

Απάντηση

 ειδωλοκλάστης είπε:

30/05/2013 στις 4:25 pm

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

κρατούσαν δίκιο οι οχτροί

κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια

σαν κάθε μέρα

Απάντηση

 Γιώργος είπε:

30/05/2013 στις 4:25 pm

Προφανώς δεν θα υπάρχει διάταξη για τιμωρία σε όσους αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, ε;

Απάντηση

 Γιώργος είπε:

30/05/2013 στις 4:36 pm

Συγνώμη κιόλας, αλλά πριν λίγες μέρες δεν έλεγε η ΝΔ ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι επαρκής; Τι τον θέλει τον αντιρατσιστικό νόμο; Τι ρωτάω και γω τώρα, ε; …”Να κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού καλεί, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).”.

Απάντηση

 Orgilos είπε:

30/05/2013 στις 4:41 pm

Δηλαδή ουσιαστικά μας λένε οι ίδιοι ότι είναι ανίσχυροι και κλίνουν γόνυ μπροστά σε εξωθεσμικά κέντρα! Τα οποία -ώ του θαύματος- κάθε φορά είναι το Εβραϊκό λόμπυ…! Και ύστερα αναρωτιέται κανείς γιατί γιγαντώνεται η Χ.Α.

Απάντηση

 Θόδωρος 17.06.2012 είπε:

30/05/2013 στις 5:25 pm

Πόσα ξέρεις!..

Απάντηση

 karasumi είπε:

30/05/2013 στις 5:35 pm

Κάποιοι βλέπουν κατ ευθείαν τον εαυτό τους στα αντιρατσιστικά νομοσχέδια… Φαίνεται από όσα γράφουν πόσο δίκιο έχουν…

Απάντηση

 Zugzwang είπε:

30/05/2013 στις 7:43 pm

Μην βιαζεσαι να χαρεις. Το σχεδιο βελτιωσης του νομου της ΝΔ θα ειναι ισορροπημενο. Θα περιεχει και διαταξεις κατα του κεμαλoφασισμου, του αναρχοφασισμου και του ισλαμοφασισμου…

Απάντηση

 MAYRO XABIARI είπε:

30/05/2013 στις 9:11 pm

Μόνο κατά του “Κεμαλ” του Χατζηδάκη να μην έχει.

Απάντηση

 roadrunner είπε:

30/05/2013 στις 4:47 pm

Ποιες είναι οι προσθήκες της Ν.Δ. ξέρουμε ;

Απάντηση

 Zugzwang είπε:

30/05/2013 στις 6:05 pm

Την προταση νομου που προωθησαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την συνεταξε η Ρεπουση; Εξαιρειται παλι η γενοκτονια των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας. Ας προσεξουν καλα στου Μαξιμου! Στην οποιαδηποτε βελτιωση του υπαρχοντος νομοθετικου πλαισιου που θα προτεινουν, να μην ξεχασουν να περιλαβουν τις γενοκτονιες των Ελληνων!

Απάντηση

 Επισκέπτης είπε:

30/05/2013 στις 6:09 pm

Λάθος αυτό της ΝΔ, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Είπαν ότι η κείμενη νομοθεσία αρκεί (βλέπε και άρθρο βουλευτού Γ. Μιχελάκη) και αρνήθηκαν να ενδώσουν στον παραλογισμό του Ρουπακιώτη και του ΠαΣοΚ. Εκεί έπρεπε να τελειώσει το πράγμα.

Τώρα εμφανίζεται να μην έχει σταθερή γνώμη και να παίζει τα παιχνίδια (κυριολεκτώ!) των άλλων. Κρίμα.

Απάντηση

 Μελας είπε:

30/05/2013 στις 7:22 pm

Παιδια γιατι βιαζεστε παντοτε?Οι γενοκτονιες που εχουν αναγνωρισθει απο την ελληνικη Βουλη θα εμπεριεχονται στις διαταξεις της Ν.Δ.Τι ελαττωμα ειναι αυτο να προτρεχετε πριν δειτε κατι??

Απάντηση

 Επισκέπτης είπε:

30/05/2013 στις 7:51 pm

Ε και; Για τις γενοκτονίες μόνο πρόκειται; Αφήστε που εγώ είμαι ούτως ει άλλως αντίθετος με την ποινικοποίηση αρνήσεως γενοκτονιών. Η Ιστορία είναι επιστήμη και γράφεται με επιχειρήματα και όχι με εισαγγελείς.

Απάντηση

 Περικλής είπε:

30/05/2013 στις 8:06 pm

+1.

Απάντηση

 MAYRO XABIARI είπε:

30/05/2013 στις 7:27 pm

Τι να το κάνουμε το αντιρατσιστικό; Υπάρχει π.χ. αντισημιτισμός στην Ελλάδα; Μπάαα..

Απάντηση

 ΒΙΣ είπε:

30/05/2013 στις 8:02 pm

Τόσα πολλά αντιρατσιστικά που κατατίθενται στη Βουλή, δεν ξέρω πια τι να πρωτοδιαλέξω. Και ο Καμμένος θα καταθέσει δικό του αντιρατσιστικό, διάβασα. Σε λίγο θα καταθέσει αντιρατσιστικό και η ΧΑ και παρακαλώ ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα του φρενοκομείου.

Τελικά, ως χώρα έχουμε και τους “ρατσιστές” και τους “αντιρατσιστές” που μας αξίζουν….

Απάντηση

 ΒΙΣ είπε:

30/05/2013 στις 8:09 pm

Στα σοβαρά τώρα: Θεωρώ ότι όποιος λέει ότι δεν έγινε γενοκτονία των Εβραίων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο απλά είναι φιλοναζί ή ανόητος ή και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ανιστόρητος.

Εντούτοις, ούτε το ζήτημα αυτό, ούτε η γενοκτονία των Ποντίων ή της Καμπότζης ή της Ρουάντας αντιμετωπίζονται νομοθετικά. Εννοώ με αυτό ότι δεν είναι λογικό να παραπέμπεις κάποιον στο δικαστήριο επειδή έχει μία ανιστόρητη άποψη. Θέλω να τον πείσω με τεκμήρια και, αν δεν πειστεί, να καταδείξω την άγνοιά του ή την κακοπιστία του. Αυτό μου αρκεί.

Δεν γνωρίζω αν είδατε την εξαιρετική γερμανική ταινία “Χάννα Αρέντ” που προβλήθηκε πρόσφατα. Αν όχι, βρείτε το DVD όταν κυκλοφορήσει. Ή τουλάχιστον διαβάστε το “Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ”. Και τη “Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος” του Νόρμαν Φίνκελστάιν. Θα καταλάβετε πολλά για το τι συμβαίνει σήμερα.

Απάντηση

 βαγόνι είπε:

30/05/2013 στις 9:56 pm

Νά,που συμφωνούμε σε κάποια πράγματα:

– ‘Αλλο πράγμα η αναμφισβήτητη ύπαρξη των γενοκτονιών

και άλλο η ποινική δίωξη για την άρνηση τους,όσο ανιστόρητη

και να είναι….μιλώ,ως γόνος ποντιακής οικογένειας με θύματα,

με μαρτυρίες απο πρώτο χέρι….σ΄αυτό το σημείο, η κα Ρεπούση

είχε δίκιο….μέτρια και αρκούντως ιδεοληπτική ιστορικός, είδε,

παρόλα αυτά,τον επερχόμενο κίνδυνο απο την είσοδο των

εισαγγελέων στην ιστορική αποτίμηση

. Πολύ σωστά επικαλείσαι και την ταινία και την στάση της Χάνα

‘ Αρεντ στο θέμα….η μεγάλης εμβέλειας ανάλυση της,στην υπόθεση

‘Αιχμαν,της δημιούργησε προβλήματα με τους συμπατριώτες της,

αλλά επέμεινε κόντρα στο ρεύμα…το ίδιο ισχύει και για τον Νόρμαν

Φινκελστάιν και το βιβλίο του για τη “Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος”

που προσβάλλει,πρώτα,την οδύνη των θυμάτων…Εβραίοι και οι δυό

αλλά εξέχοντες διανοούμενοι και υπεράνω σκοπιμοτήτων!

. Τώρα,όμως,έχουμε το πρόβλημα εμείς,που μπλέξαμε απρόσμενα

σε αντιφάσεις που μας ξεπερνούν και υπαγορεύονται εκτός συνόρων,

μπαλώνοντας τρύπες που έχασκαν εδώ και πολύ καιρό…και να

πρέπει να υπολογίζεις,ως αστάθμητη μεταβλητή,ή,καλύτερα ως

pain in the ass,αυτόν τον λούμπεν συρφετό των χρυσαυγιτών…

πληρώνουμε τοις μετρητοίς μακροχρόνιες αμεριμνησίες!

Απάντηση

 Γιώργος είπε:

30/05/2013 στις 8:14 pm

Υπάρχει διάταξη στο νομοσχέδιο ΝΔ για ποινικοποίηση αρνητών γενοκτονίας των Ποντίων, Αρμενίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας; Κάτι είναι και αυτό… Αλλά δεν θα το δεχτούν τα άλλα κόμματα, και συγκεκριμένα κόμματα, και για συγκεκριμένους λόγους…

Απάντηση

 Δρόλαπας είπε:

30/05/2013 στις 8:48 pm

Δεν μπορεί ο όποιος δημοκρατικός πολίτης παρά να νιώσει περήφανος απο το γεγονός ότι- έστω και καθυστερημένα- το μεγαλύτερο Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου -και εκ των συμμετεχόντων στην τρικομματική κυβέρνηση -αντιλαμβάνεται πλήρως τις προκλήσεις των καιρών.Αξίζουν πολλοί έπαινοι για αυτή την πρωτοβουλία η οποία και είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Απάντηση

 Συριζαλβανία του Χότζα είπε:

30/05/2013 στις 8:57 pm

Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα, η π/ν της ΝΔ είναι η καλύτερη περίπτωση. Πάλι φυσικά δεν αποφεύγουμε τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου, άλλα μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι Ελλάδα/Ευρώπη και απεριόριστο δικαίωμα ελευθερίας του λόγου (όπως στο νομικό πολιτισμό των ΗΠΑ) δεν πάνε μαζί. Ενδιαφέροντα σημεία της π/ν της ΝΔ είναι ότι ποινικοποιεί και τις αναγνωρισμένες γενοκτονίες από την Ελληνική Βουλή ( η πρόταση ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ περιλάμβανε για ευνόητους λόγους μόνο τις αναγνωρισμένες από το Διεθνές Ποινικό Δικάστηριο) και εξαιρεί τα ΝΠΔΔ (εκκλησιαστικά κηρύγματα μίσους, συνθήματα στο στρατό κλπ). Σε αυτό που θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι στη μη συμπερίληψη στην π/ν της ΝΔ της προσβολής του γενετήσιου προσανατολισμού και αυτό ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΔ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ!!! Δε μπορεί η ΝΔ να καταθέτει πρόταση νόμου που έχει φανερά χαρακτηριστικά ομοφοβίας!

Απάντηση

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ είπε:

30/05/2013 στις 9:09 pm

Η Ρεπούσια υποκρισία «ξανακτύπησε» δια της δημόσιας υποβάθμισης της θυσίας του Ζαλόγγου. Η εν λόγω «κυρία» είναι επικίνδυνη, καθότι συνειδητά διαστρεβλώνει την ιστορία, με αφετηρία σκέψης την πολιτική ορθότητα. Η δολιότητά της κρυπτόμενη υπό την αμφίεση της επιστημοσύνης και συνεπικουρούμενη δια της κοινοβουλευτικής ιδιότητος και της «εξειδίκευσης» στα θέματα παιδείας, εν είδει έχιδνας δαγκώνει όποτε δύναται. Πρέπει να της αφαιρεθεί το προσωπείον και να αποκαλυφθεί η αποκρουστική υποκρισία της. Η ποινικοποίηση της άρνησης όσων γενοκτονιών έχει αναγνωρίσει με όποιο τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, το ελληνικό κοινοβούλιο, είναι η βέλτιστη μέθοδος αποκάλυψης της «κυρίας» και των όποιων συνοδοιπόρων της. Εάν η ελληνική κοινωνία αποδεχθεί ότι η ομοφυλοφυλία συνιστά «γεννετήσιο» προσανατολισμό, αποδεχθεί την υιοθεσία τέκνων από ομοφυλόφιλους ως υποστηρίζει η Ρεπούσια υποκρισία και την ίδια στιγμή συνηγορήσει στην άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μ. Ασίας και των λοιπών εθνοτήτων από τους ισλαμοφασίστες του Κεμάλ, τότε ας βάλει ο Θεός το χέρι Του.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ, ΛΟΓΙΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΌΓΩΝ ΣΑΣ.

Απάντηση

 firiki2010 είπε:

30/05/2013 στις 10:04 pm

Υπάρχει κάποιο link με το ακριβές κείμενο;

Απάντηση

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ είπε:

30/05/2013 στις 10:14 pm

Στην ιστοσελίδα του Υπουργειου Δικαιοσύνης, Νομοθεσία, νομοσχέδια υπο κατάθεση μετά από δημόσια διαβούλευση υπάρχει το ν/σ με την δόλια “σφραγίδα” της Ρεπούσιας υποκρισίαςκαι η αιτολογική έκθεση και το απίθανα αποκαλυπτικό “ενημερωτικό” σημείωμα του κ. Ρουπακιώτη.

Απάντηση

 leak είπε:

30/05/2013 στις 10:55 pm

Tσουρέκια μας τα έχουν κάνει με τον ρατσισμό…

πηγή: http://www.antinews.gr/2013/05/30/217418/

 

 

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel