Ζωηφόρος

Δήμος ζήτησε χρήματα για να επιτρέψει την περιφορά του Επιταφίου

Εξαγριωμένοι είναι οι ενορίτες της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου, στο Σανσάϊν της Μελβούρνης με την απόφαση του δήμου Μπρίνμπακ να απαιτήσει τέσσερις χιλιάδες δολάρια από την εκκλησία για να επιτρέψει την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Μάλιστα επειδή η εκκλησία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό πλήρωσε 900 δολάρια και ο δήμος της έδωσε άδεια να βγάλει τον επιτάφιο στον δρόμο που είναι η εκκλησία και οι πιστοί να πάνε πάνω-κάτω μόνο εκεί!

Ο δήμος Μπρίνμπακ ζήτησε χρήματα για να εκδώσει άδεια για την περιφορά του επιταφίου και από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Σανσάιν.

Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα η συγκεκριμένη εκκλησία δεν πλήρωσε τα χρήματα και έτσι η περιφορά του επιταφίου περιορίστηκε ουσιαστικά στον περίβολό της.

Ο ιερέας του Αγίου Αντωνίου, Ιωάννης Δεμερτζίδης, έκανε λόγο για «πρωτοφανή απόφαση που περιορίζει την θρησκευτική ελευθερία».

Εκπρόσωπος του δήμου Μπρίνμπακ δήλωσε ότι έπρεπε να κλείσουν δρόμοι για την περιφορά του επιταφίου, καθώς η αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν μπορούσε να περιφρουρήσει την πομπή αν δεν έκλειναν οι δρόμοι για λόγους ασφαλείας. «Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε να καταβληθούν χρήματα προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια» είπε ο εκπρόσωπος του δήμου.

 

Πηγή: http://au.greekreporter.gr/?p=8026

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel